Belföld

Tucker Carlson „Magyarország kontra Soros: harc a civilizációért” címmel forgatott dokumentumfilmet

rtl.hurtl.hu

2022. január 20. 8:57

Ismét Magyarországra érkezik a Fox News műsorvezetője.

Tucker Carlson, az amerikai Fox News műsorvezetője néhány napja bejelentette, hogy jövő héten Magyarországra érkezik. A látogatás oka az, hogy Fox Nation csatornán futó Tucker Carlson Originals sorozat első évadának utolsó részeként Magyarországról forgatott dokumentumfilmet, a címe: 

Magyarország kontra Soros: harc a civilizációért. 

Carlson, aki szerint Magyarország „példaértékű határellenőrzést valósít meg”, a dokumentumfilm apropóján fogadta műsorában Szijjártó Pétert. A külgazdasági és külügyminiszter a beszélgetés elején elmondta: ő nem diplomata, így nem kell diplomatikusan fogalmaznia. 

A miniszter szerint amikor az EU-s országok tárgyalnak határvédelemről és migrációról, más külügyminiszterek sms-eket küldenek neki a vita alatt, hogy jól csinálja. Amikor azonban Szijjártó a vita végén megkérdezi őket, hogy miért nem támogatják ők is, akkor erre azt mondják, hogy odahaza ott vannak az NGO-k, a liberális média, a koalíciós kormány, a nyomás és így tovább.

A videóban Carlson egy rövid előzetest is bemutatott a dokumentumfilmjéből, ebben Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója helikopterről mutatja meg a határkerítést.

A beszélgetés Szijjártó Péter Facebook-oldalára magyar felirattal is felkerült:

Tucker Carlson tavaly nyáron járt Magyarországon, akkor előadást tartott a Mathias Corvinus Collegium fesztiválján, és találkozott Orbán Viktorral is. A Hvg.hu akkor arról írt, hogy Carlson alsó hangon 70 ezer dollárt, azaz legalább húszmillió forintot kér egy-egy fellépéséért, ezért is mondhatja szerencsésnek magát a Mathias Corvinus Collegium, mivel egybehangzó állítások szerint az amerikai jobboldal egyik legismertebb véleményformálója ingyen lépett fel rendezvényükön.

Nyitókép: Fox News / YouTube

#Belföld#tucker carlson#szijjártó péter#határkerítés#fox news

Címlapról ajánljuk