Külföld

Az orosz hadsereg behívólevelet küldött egy eltűnt szakácsnak, aki az áprilisban elsüllyedt csatahajón szolgált

rtl.hurtl.hu

2022. november 9. 7:40

A férfi testét azóta nem találják, mióta elsüllyedt a Moszkva cirkáló, azonban levél érkezett neki, hogy harcolni kéne.

Behívólevelet küldtek ki egy szentpétervári szakács címére, akinek még áprilisban veszett nyoma, amikor az ukránok elsüllyesztették a Moszkva hadihajót, amin a férfi is szolgált, írja a Guardian.

A behívón az is szerepel, hogy ha nem tűnik fel a férfi a kért időpontban, akkor akár hatósági intézkedés is indulhat ellene. A médiát a férfi szülei értesítették az esetről, akik fiuk helyében nyitották ki a behívót.

A helyi hatóságok szerint hiba történt, és azt közölték, hogy ha ezt megerősítik, minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy kiengeszteljék a családot. Ez messze nem az első alkalom, hogy tévesen küldtek ki az oroszok behívóleveleket a szeptemberi mozgósítás kezdete óta: többek között mozgássérültek, gyerekek, és súlyos betegségekkel küzdők is kaptak levelet.

A Moszkva cirkálót április közepén süllyesztették el az ukránok a Fekete-tengeren. A hajón nagyjából ötszáz tengerész szolgált, közülük 27-et máig eltűntként tartanak számon. Ukrajna a víz alatti kulturális örökségének részévé nyilvánította az elsüllyesztett hadihajót.

Nyitókép: Burak Akay / Anadolu Agency / Getty Images

#Külföld#moszkva#hadihajó#szakács#tengerész#sorozás#mozgósítás#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk