Külföld

Újabb tömeges gázolás Törökországban: fékhiba miatt több tucat embert ütött el egy kamion

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 21. 6:45

Korábban egy busz hajtott mentősök, tűzoltók és újságírók közé, ennél az esetnél is meghaltak 16-an.

Fékhiba miatt kamion hajtott a tömegbe a szíriai határ közelében fekvő Derik városban, legalább 16-an meghaltak – írta a Reuters

Az egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint a balesetben huszonkilencen megsérültek, közülük nyolcan életveszélyesen. A török médiában közzétett felvételeken azt lehetett látni, hogy 

a gépkocsivezető elveszítette az uralmát a kamion felett, és teljes sebességgel több járműnek és a menekülni próbáló járókelőknek ütközött.

Törökországban egy napon belül ez már a második tömeges gázolás volt, korábban ugyanis egy másik helyszínen, Gazientep térségében autóbusz hajtott a helyszínelők közé, akik éppen egy autópálya-balesetnél végeztek mentést. Itt szintén 16-an haltak meg, köztük mentősök, tűzoltók és újságírók is.

Gaziantep tartomány kormányzója arról adott hírt, hogy a halálos áldozatok mellett huszonkét sérültje is volt a tragédiának, amely a Gaziantep és Nizip közötti autópályán történt.

A DHA hírügynökség közlése szerint a busz egy tűzoltóautónak, egy mentőautónak és az újságírók autójának is nekiütközött. 

A halálos áldozatok között Gül szerint három tűzoltó, két mentős és két újságíró is van. Minden halálos áldozat török állampolgár.

Nyitókép: Emberek egy autóbusz roncsánál a délkelet-törökországi Ganziatep és Nizip városokat összekötő autópályán augusztus 20-án, miután a busz egy korábbi közúti balesetnél dolgozókat gázolt el – Fotó: MTI/AP/IHA

#Külföld#gázolás#kamion#törökország

Címlapról ajánljuk