Külföld

Kilenc férfi támadt egy csoport nőre egy kínai étteremben

rtl.hurtl.hu

2022. június 11. 18:44

Azután támadtak rájuk, hogy az egyik nő elutasította az egyik férfi közeledését. Az eset kapcsán komoly párbeszéd indult az országban a nők elleni erőszakról.

Vacsorázni indult három nő egy étterembe a kínai Hebei tartományban. A helyen egy férfi beleegyezés nélkül az egyik nő hátára tette a kezét, mire a nő ellökte magától. A férfi erre felpofozta a nőt.

Az erőszaknak ezután sem lett vége: társaival együtt ezután kiráncigálták a nőt az étteremből, és ütötték-verték, miközben a földön feküdt. Egyik társát is leütötték.

A Guardian szerint a sokkoló eset még az erősen patriarchális, internetszabadsággal nem nagyon rendelkező országban is képes volt komoly párbeszédet indítani az online térben. A lap emlékeztet: a kínai nőjogi mozgalmak megerősödtek az elmúlt években.

2018-ban a MeToo hashtaget is betiltották az országban, miután többen szexuális zaklatással vádoltak meg egyetemi tanárokat.

A helyi rendőrség szerint a mostani eset elkövetőit őrizetbe vették. A helyi kommunista párt vezetője szerint mind a kilencet meg fogják büntetni. Két sérült nőt kórházban ápolnak, állapotuk stabil. Az esetről készült felvételt már több mint félmilliárdan látták.

Nyitókép: Weibo

#Külföld#szexizmus#erőszak#kína#étterem#nők#feminizmus

Címlapról ajánljuk