Külföld

Putyin megölésére biztatott az orosz vízilabda-válogatott egykori kapitánya

rtl.hurtl.hu

2022. március 9. 13:04

Dragan Matutinovic szerint csak egy módon lehet véget vetni az ukrán háborúnak. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök elleni merényletre szólította fel az orosz tábornokokat Dragan Matutinovic, az orosz vízilabdaválogatott egykori kapitánya – írta a 24.hu. A horvát edző a Jutarnji List című horvát lapnak nyilatkozva kijelentette, hogy nem egy ijedős típus, de ami jelenleg Ukrajnában zajlik, az őt is megrémíti.

Matutinovic közölte:

Csak egy út van a gyors lezárásra, bár eléggé radikális. Csúnya ezt kimondani, már kívántam egy ellenség, Milosevic halálát, de most azt szeretném, ha Putyinnak is vége lenne.

Az edző reményét fejezte ki, hogy tábornokainak lesz elég bátorságuk levezényelni egy merényletet ellene. Ezt azzal magyarázta, hogy szerinte a legaljasabb emberi bűnöket követi el az orosz hadsereg azzal, hogy civileket is támad, az edzőt a gyermekek szenvedése sokkolja leginkább.

Korábban egy amerikai szenátor is Putyin elleni merényletre biztatta az orosz tábornokokat. Lindsey Graham republikánus szenátor kijelentette, hogy szerinte ez az egyetlen megoldás arra, hogy lezárják az Ukrajna elleni orosz invázióval kialakult nemzetközi krízist. Nemrég Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter is hasonló kijelentést tett, ő is azzal érvelt Putyin „fizikai kiiktatása” mellett, hogy ez az egyetlen kiút a háborúból. Később visszakozott a nyilatkozattól.

Nyitókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök. Fotó: Sasha Mordovets/Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#vlagyimir putyin#merénylet

Címlapról ajánljuk