Gazdaság

Mészáros Lőrinc megvett egy céget, ami a Lánchíd felújításán dolgozott

rtl.hurtl.hu

2024. május 30. 19:42

Ha a GVH rábólint az üzletre, akkor ismét jelentős vállalattal gyarapodhat Mészáros Lőrinc cégbirodalma.

A Mészáros Lőrinchez fűződő Mészáros Csoport egyedüli irányítást szerez az Acélhidak Gyártó, Szerelő- és Mérnöki Szolgáltató Kft. felett a csoporthoz tartozó V-Híd Építő Zrt.-n keresztül, írja a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) bejelentése alapján a Telex. A hatóságnak még jóvá kell hagyni az adásvételt, mielőtt az véglegessé válik.

A céget még 2016-ban alapították, az évente átlagban 4–5 ezer tonna acélszerkezetet gyárt, a szerelési kapacitása eléri a 7–8 ezer tonnát. Dolgoztak a Lánchíd felújításán is, itt az új pályaszerkezetet gyártották, valamint szerelték a helyszínen, illetve két bakdaru és azok sínpályarendszerének gyártása-szerelése is az ő feladatuk volt.

Dolgoztak még Nemzeti Atlétikai Központ gyalogos hídján is. 2022-ben a cég négymilliárd forintos árbevétel mellett 192,4 millió forintos adózott eredménnyel zárt. Az üzlet azon a V-Hídon keresztül történik, amely a kínai finanszírozással létrejövő Budapest-Belgrád vasútvonalat is gründöli.

Mészáros Lőrinc nemrég arról beszélt, hogy tudja, mi az a nélkülözés. A milliárdos szerint a Jóisten sokat adott neki, abból próbál most visszaadni a rászorulóknak. Tíz éve még azt is elmondta: „abban, hogy eljutottam idáig, bizonyára szerepet játszik a Jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye, de én soha nem privatizáltam, nem nyúltam le semmit, mindent a munkámmal és az eszemmel szereztem meg”.

Korábban azt is megírtuk, hogy Mészáros Lőrinc bankja idén is elképesztő növekedést ért el. Az MBH. Mérlegfőösszege közel 11 785 milliárd forintra növekedett, ami több mint 1 337 milliárd forinttal magasabb a tavalyi bázisidőszakhoz képest.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd / Máthé Zoltán

#Gazdaság#mészáros lőrinc#lánchíd#felújítás#cég#építőipar#vásárlás#vasút#budapest#v-híd

Címlapról ajánljuk