Gazdaság

Gazdasági csalással vádolják, lemondott a fővárosi állatkert operatív igazgatója

rtl.hurtl.hu

2023. március 28. 19:22

Nem tudta megcáfolni az állítást. 

A Magyar Nemzet írt arról először, hogy március 10-én gazdasági csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatója, Szabó Roland ellen az Egri Járási Ügyészség.

A Fővárosi Önkormányzat most közleményt adott ki, amelyben azt írták: a hivatal a sajtóból értesült arról, hogy vádat emeltek az igazgató ellen, aki többszöri felszólítás ellenére sem cáfolta ezt, illetve nem kért helyreigazítást. A főpolgármester ezért megtette a szükséges lépéseket, hogy a Fővárosi Közgyűlés Szabó Rolandot visszahívja. 

Az igazgató kedden benyújtotta a lemondását.

A főváros mindent megtesz intézményei jogszerű és átlátható működése érdekében, így a Fővárosi Állat- és Növénykert esetében is – áll a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

Szabó Roland 2019 novemberében lett az állatkert operatív igazgatója, majd Persányi Miklós főigazgató 2020. februári lemondása után megbízott főigazgató, és pályázott a főigazgatói posztra, ám 2020 végén pályázatát visszavonta és főigazgató-helyettesként dolgozott tovább.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

#Gazdaság#gazdasági csalás#eljárás#szabó roland#operatív igazgató#budapest zoo#fővárosi állat- és növénykert#fővárosi önkormányzat

Címlapról ajánljuk