Belföld

Eljárás indul a taxis ellen, aki kisajátított egy parkolóhelyet Erzsébetvárosban

rtl.hurtl.hu

2024. január 31. 16:36

Az autó tulajdonosa ellen eljárás indult, figyelmeztetést vagy pénzbüntetést is kaphat – értesült az rtl.hu. Az is kiderült, hogy nem ez volt az egyetlen hasonló eset.

Eljárást indítottak az ellen a taxis ellen, aki kisajátított magának egy parkolót a VII. kerületben – közölte az rtl.hu-val a kerület sajtóosztálya. 

Korábban A járda a gyalogosoké nevű Facebook-oldal tett közzé több képet, amelyeken az látható, hogy a Marek József utcában egy autós zöldre festett egy parkolóhelyet, saját „várakozni tilos” táblát helyezett ki, valamint még egy gyalogosokat akadályozó kábelcsatornát is kitett a járdára. Utóbbira azért lehetett szükség, hogy tölteni tudja az autót. 


A kerület rendészeinek a nyilvántartások alapján sikerült azonosítaniuk a gépjármű tulajdonosát, a kapcsolatot azonban nem tudták vele felvenni – közölte az rtl.hu megkeresésére az erzsébetvárosi sajtóosztály. A bizonyítékok alapján viszont eljárás indult a tulajdonossal szemben „közterület rendeltetéstől eltérő, érvényes tulajdonosi hozzájárulással, közterület-használati engedéllyel nem rendelkező jogellenes használata miatt”.

A hatóság a jogsértés és a felelősség megállapítása esetén figyelmeztetheti a tulajdonost, vagy közigazgatási bírságot szabhat ki.

A kerület tájékoztatása szerint azóta még egy hasonló eset történt, méghozzá a Dohány utcában. Január 30-án ugyanis egy magánszemély elektromos autót töltött úgy, hogy a vezetéket az ott található épületből a járdán – kábelcsatornán – keresztül vezette ki. A megfelelő engedély hiányában a rendészek ebben az esetben is közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeztek.

A két esetet leszámítva az önkormányzat tulajdonában található közterületeken hasonló eset nem fordult elő – írta a sajtóosztály. Azt is megjegyezték, hogy ezeket a szabálysértéseket semmi sem indokolja, a VII. kerületben ugyanis vannak elektromos autók töltésére kijelölt parkolók. Ráadásul a járdán elhelyezett kábelelvezető balesetveszélyes is. 

Nyitókép: A járda a gyalogosoké Facebook-oldal

#Belföld#eljárás#taxi#erzsébetváros#szabálysértés#elektromos autó#parkolás#töltő

Címlapról ajánljuk