Fókusz

52-es méretből 40-es lett Helga – így sikerült elérnie a bravúros fogyást

Ásványi EszterÁsványi Eszter

2024. április 8. 20:44

Helgának harminc kilótól sikerült megszabadulnia terhessége után. A fogyás számára sem volt egyszerű, de elszántságával bebizonyította, hogy közel a negyvenhez is, anyaként is bárki elérheti élete legjobb formáját. Helga azt tanácsolja az életmódváltás előtt állóknak, hogy ne adják fel, ha a mérleg nem mozdul, hanem fókuszáljanak a kitűzött célra. 

Jugné Takó Helga atlétikában szerzett országos, egyéni érmeket. Később a versenysport abbamaradt, ám Helga jó étvágya megmaradt, így 2018-ban már jelentős  túlsúllyal kezdte várandósságát. Kisfia születése után sem sikerült lefogynia, inkább elkezdte magát bő ruhákkal takargatni, és belenyugodott kinézetébe.

„Sokan mondták, tudtam, láttam, hogy túlsúlyos vagyok, hogy kövér vagyok. De ez nem így működik. Kell egy kattanás fejben. Az a kattanás, egy akaratszikra, ami elindítja ezt az egészet. És nálam ez megtörtént lassan két éve” – kezdte fogyásának csodálatos történetét a nő. 2022. május 31-én, amikor Helga ráállt a mérlegre, elszörnyedt. Lefotózta magát minden oldalról, majd centi helyett egy cérna segítségével mérte meg hasa kezdő kerületét. A cérnát megőrizte, átálakulása pedig igen látványosra sikerült.

A teljes riportból, amelyet a fenti videóra kattintva láthatnak, kiderül:

  • hogyan indult be Helga fogyása,
  • hogyan befolyásolta fogyását esti rituáléja,
  • mikor szeretné abbahagyni a fogyást,
  • miből áll Helgának egy konditermi edzése.
#Fókusz#Videó#Életmód#fogyás#édesanya#elhízás#egészség#fogyókúra#életmódváltás#kismama

Címlapról ajánljuk