Fókusz

„Éreztem, hogy nem sokáig fogok így tovább élni” – 127-ről 74 kilóra fogyott egy év alatt Tamás

Ásványi EszterÁsványi Eszter

2024. február 14. 19:39

Antal Tamás 2023. január 1-jén hozott egy döntést arról, hogy szeretne lefogyni. Végül ez nem csak egy átmulatott éjszaka után kitalált fogadalomnak bizonyult. Az átalakulás pedig annyira sikeres volt, hogy ma már többször is beleférne azokba a ruhákba, amiket korábban hordott. A fogyása egészen döbbenetes, volt olyan az életében, akinek újra be kellett mutatkoznia, mert nem ismerte fel 100 kilogram alatti testsúllyal. A Fókuszban már egy sikeres embert ismerhetünk meg, pedig Antal Tamás fogyása is nehezen indult, és küzdelmes út vezetett a célig. 

Amikor Antal Tamás meghozta a nagy döntést, hogy változtatnia kell az életén, akkor 127 kilót mutatott a mérleg. Eleinte az ennivaló mennyiségét csökkentette – három tányérnyi étel helyett csak egyet evett meg. Majd szépen lassan rájött, az alapanyagok lecserélése kulcsfontosságú.  

A kanapén ültem és azt éreztem, hogy nem sokáig fogok így tovább élni. Az egészségem is megromlott, tíz évig szedtem vérnyomáscsökkentőt. És már nem nagyon tudtam kimozdulni a lakásból

– mondta a férfi a Fókusznak hozzátéve, nem azért nem járt el otthonról, mert nem tudta volna ezt fizikálisan megtenni, hanem azért, mert egyszerűen már kellemetlen volt neki társaságba elmenni úgy, hogy nem tudott rendesen felöltözni, mert csak egy mackónadrág ment fel rá. 

Igazából az emberek elutasításával is találkoztam folyamatosan. És ebből elég volt. Azt mondtam, hogy én most már nem akarok így élni, ha tudok, akkor változtatok

– mondta, és bele is vágott.

Hatalmas akarat, hatalmas sikert hoz

„Éreztem, hogy nem sokáig fogok így tovább élni” – 127-ről 74 kilóra fogyott egy év alatt Tamás
Rá sem ismerni Tamásra.Összesen közel 53 kilogrammtól szabadult meg.


Mindössze három hónap alatt elérte az első kitűzött célt: 100 kg-ra fogyott, ám itt nem állt meg. 

Egy év leforgása alatt nemhogy a 100-at, de a 74 kilót is elérte, így összesen közel 53 kilogrammtól szabadult meg.

„Annak örülök, hogy nem belehaltam az elhízásba és azoknak a betegségeknek a következményeibe, amibe nagyon sok ember belehal. Hanem tudtam időben dönteni, amit igazából másoknak is javaslok, hogy még időben döntsenek. Mert, amíg élünk, addig lehet változtatni” – mondta boldogan Tamás a Fókusznak.

„Egy év után olyan nagy volt a változás, hogy újra be kellett mutatkoznom nekik” – Tamás 127 kilóról 74-re fogyott
Ma már több a zöldség, mint a kenyér.


Az esküvőn találkozott utoljára fia feleségének szüleivel, azután egy év is eltelt, míg újra összejött a család. A férfi annyira megváltozott, hogy meg sem ismerték.

Nem tudták, hogy én vagyok az. Egy év után olyan nagy volt a változás nekik, hogy újra be kellett mutatkoznom. Emiatt úgy döntöttem, hogy el kell kezdenem az ismerőseimnek újra bemutatkozni

– mesélte elégedetten.

Új ember lett belőle – nemcsak a külseje változott, hanem sokkal nyitottabbá is vált. Nincs életmódváltás tudatos étkezés és persze mozgás nélkül – ezt ő is jól tudja. Kezdetben néhány kilométernyi séta is megterhelte, ám Tamásnak mostanra már meg sem kottyan lefutni egy maratont.

  • De vajon a hatalmas változás mennyiben forgatta fel az életét?
  • Hogyan küzdött meg Tamás az emberek hozzáállásával, ítéleteivel és a saját önértékelésével? 
  • Miben kellett a sikerhez szakemberek tanácsait megfogadnia?
  • Melyik étel hiányzik neki a legjobban?

A fenti videóban a válaszok mellett azt is megmutatjuk, hogyan futott le annyit, mintha Budapestről Bécsig meg sem állt volna.

#Fókusz#Videó#Életmód#egészség#fogyás#futás#életmódváltás#sikertörténet#ma

Címlapról ajánljuk