Cukkini-pizza rakottas – tésztamentes, egészséges finomság a sütőből

rtl.hurtl.hu

2025. szeptember 20. 10:49

Fedezd fel a cukkini-pizza rakottast: friss cukkini, ízletes darált húsos paradicsomszósz és aranybarna sajt – mindez tésztamentesen, gyorsan a sütőből. Könnyű, laktató és a pizza ízélményt idézi, de kevesebb szénhidráttal.

Mi köze van a pizzához?

Ez a rakottas a pizza ízvilágát idézi: a darált húsos paradicsomszósz és a sajtréteg a pizza jellegzetes ízeit adja vissza, miközben a cukkini a tésztát helyettesíti. Így élvezhetjük a pizza aromáját, de jóval kevesebb szénhidráttal és könnyebb formában.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 500 g cukkini
  • ½ teáskanál só
  • 2 nagy tojás
  • 50 g reszelt parmezán
  • 200 g reszelt mozzarella (fele a tésztához, fele a tetejére)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 400 g darált marhahús
  • 400 g konzerv aprított paradicsom
  • 80 g gomba (kb. 5 db)
  • Oreganó, fokhagymapor, bors, só
  • 100 g reszelt cheddar sajt

Elkészítése:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Reszeld le a cukkinit, szórd rá a sót, hagyd 10 percig állni, majd egy konyharuhába csavarva nyomkodd ki a felesleges nedvességet.
  2. Keverd össze a cukkinit a tojásokkal, parmezánnal és a felével a mozzarellának, míg egyenletes masszát nem kapsz. Egy olajozott tepsibe nyomkodd bele a cukkini-masszát, és süsd 20 percig, amíg a teteje enyhén aranybarna lesz.
  3. Közben aprítsd fel a hagymát és a gombát, majd pirítsd a darált hússal egy serpenyőben, míg a hús meg nem sül. Add hozzá a paradicsomot, fűszereket, és főzd 5 percig.
  4. A szósszal egyenletesen borítsd be a sütőből kivett cukkini-alapot, szórd rá a maradék mozzarella és cheddar sajtot.
  5. Süsd további 20 percig, amíg a sajt szépen ráolvad és aranybarna lesz. Hagyjuk pár percet hűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.

Ez a rakottas tésztamentes pizzaélmény, ami könnyedebb, egészségesebb, mégis ízletes. Tökéletes gyors vacsorára vagy hétvégi családi étkezésre.

Fotó: Freepik