Cukkini-pizza rakottas – tésztamentes, egészséges finomság a sütőből
2025. szeptember 20. 10:49
Fedezd fel a cukkini-pizza rakottast: friss cukkini, ízletes darált húsos paradicsomszósz és aranybarna sajt – mindez tésztamentesen, gyorsan a sütőből. Könnyű, laktató és a pizza ízélményt idézi, de kevesebb szénhidráttal.
Mi köze van a pizzához?
Ez a rakottas a pizza ízvilágát idézi: a darált húsos paradicsomszósz és a sajtréteg a pizza jellegzetes ízeit adja vissza, miközben a cukkini a tésztát helyettesíti. Így élvezhetjük a pizza aromáját, de jóval kevesebb szénhidráttal és könnyebb formában.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 500 g cukkini
- ½ teáskanál só
- 2 nagy tojás
- 50 g reszelt parmezán
- 200 g reszelt mozzarella (fele a tésztához, fele a tetejére)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 400 g darált marhahús
- 400 g konzerv aprított paradicsom
- 80 g gomba (kb. 5 db)
- Oreganó, fokhagymapor, bors, só
- 100 g reszelt cheddar sajt
Elkészítése:
- Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Reszeld le a cukkinit, szórd rá a sót, hagyd 10 percig állni, majd egy konyharuhába csavarva nyomkodd ki a felesleges nedvességet.
- Keverd össze a cukkinit a tojásokkal, parmezánnal és a felével a mozzarellának, míg egyenletes masszát nem kapsz. Egy olajozott tepsibe nyomkodd bele a cukkini-masszát, és süsd 20 percig, amíg a teteje enyhén aranybarna lesz.
- Közben aprítsd fel a hagymát és a gombát, majd pirítsd a darált hússal egy serpenyőben, míg a hús meg nem sül. Add hozzá a paradicsomot, fűszereket, és főzd 5 percig.
- A szósszal egyenletesen borítsd be a sütőből kivett cukkini-alapot, szórd rá a maradék mozzarella és cheddar sajtot.
- Süsd további 20 percig, amíg a sajt szépen ráolvad és aranybarna lesz. Hagyjuk pár percet hűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.
Ez a rakottas tésztamentes pizzaélmény, ami könnyedebb, egészségesebb, mégis ízletes. Tökéletes gyors vacsorára vagy hétvégi családi étkezésre.
Fotó: Freepik
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem