Gnocchi paradicsomos-sajtos öntettel – Gyors, ínycsiklandó fogás

rtl.hurtl.hu

2025. augusztus 23. 11:30

Ha kevés időd van a főzésre, de mégis valami finomra vágysz, a gnocchi a tökéletes választás. Ezek az apró, puha olasz burgonyagombócok rendkívül gyorsan elkészíthetők, és végtelen variációban tálalhatók: készülhetnek zöldségekkel, sajttal, hússal vagy akár halas változatban is.

A friss, bolti gnocchi különösen praktikus a rohanó hétköznapokon: néhány perc főzés vagy serpenyőben való pirítás után már fogyaszthatók. A serpenyőben pirított gnocchi ropogós, aranybarna kérget kap, miközben belül puha marad – egy igazi kényeztetés!

Gnocchi serpenyőben, paradicsomos-sajtos szósszal és rukkolával

Ez a recept gyors, krémes, és tele van friss ízekkel. Tökéletes akár ebédre, akár könnyű vacsorára.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 ek vaj vagy margarin
  • 20 g liszt
  • 200 ml zöldségalaplé
  • 200 ml tej
  • 100 g krémsajt
  • só, frissen reszelt szerecsendió
  • 600 g friss gnocchi
  • 100 g rukkola
  • 400 g koktélparadicsom

Elkészítése:

  1. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, 2 evőkanál vajon 3 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a lisztet, röviden pirítjuk, majd fokozatosan öntjük hozzá a levest és a tejet. Forraljuk 5 percig, majd keverjük bele a krémsajtot, sózzuk, és szórjuk meg szerecsendióval.
  2. Egy nagy serpenyőben 4 evőkanál vajat felmelegítünk, a gnocchit 8 perc alatt aranybarnára pirítjuk, közben sózzuk.
  3. A paradicsomot félbevágjuk, és a szószba keverjük 2 percre, majd hozzáadjuk a gnocchit és a rukkolát, átforgatjuk, és tálaljuk.

Tipp: A gnocchi pirítását ne hagyd ki: a ropogós külső és a puha belső párosítása teszi igazán ellenállhatatlanná.

Tápérték (1 főre): kb. 480 kcal, 12 g fehérje, 22 g zsír, 57 g szénhidrát.

Ez is érdekelhet:

Fotó: Pexels