Életmód

Gyors és ínycsiklandó: Rakott gombás gnocchi

rtl.hurtl.hu

2025. január 29. 14:00

Nincs időd órákig főzni, de mégis szeretnél valami különlegeset az asztalra varázsolni? A gombás-gnocchis rakottas tökéletes választás, ha gyorsan szeretnéd elkészíteni a vacsorát, de nem akarsz lemondani az ízek harmóniájáról. Csak néhány alapanyag, pár perc előkészítés, és már kész is a forró, sajttal borított finomság, ami garantáltan leveszi a családot a lábáról!

Ez a gyorsan elkészíthető gnocchis rakott étel a krémes gombaszósz és az olvadt sajt találkozásával egy igazán laktató és ínycsiklandó fogás. Tökéletes választás a rohanós napokon!

Villámgyors rakott gombás gnocchi

Hozzávalók (4 személyre):

  • 200 g csiperkegomba
  • 250 g laskagomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 150 g szalámi (egész darab)
  • 2 evőkanál vaj
  • Só, bors, szerecsendió ízlés szerint
  • 1 evőkanál liszt
  • 150 ml tejszín
  • 300 ml víz
  • ½ csokor petrezselyem
  • 500 g gnocchi (hűtött, kész termék)
  • 75 g reszelt sajt (például gouda)

Elkészítés lépésről lépésre:

  1. A gombákat tisztítsd meg, szükség esetén öblítsd le, majd vágd kisebb darabokra. A vöröshagymát hámozd meg, és kockázd fel. A szalámit is vágd kis kockákra. Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel a vajat, és a gombát, hagymát és szalámit folyamatos keverés mellett pirítsd meg. Ízesítsd sóval, borssal és egy csipetnyi szerecsendióval.
  2. 2. Szórd meg a pirított alapot liszttel, majd keverd alaposan össze. Öntsd hozzá a vizet és a tejszínt, majd forrald fel. Lassú tűzön főzd kb. 5 percig, amíg a szósz besűrűsödik. Végül keverd hozzá a fagyasztott petrezselymet.
  3. 3. A gombás szószt keverd össze a gnocchival, és az egészet öntsd egy sütőálló formába. Szórd meg reszelt gouda sajttal.
  4. 4. Tedd az előmelegített sütő grill fokozatára, és süsd 5–10 percig, amíg a sajt aranybarnára pirul.

Gyors és ínycsiklandó: Rakott gombás gnocchi

Tápértékek (adagonként):
  • Kalória: 500 kcal
  • Fehérje: 21 g
  • Zsír: 36 g
  • Szénhidrát: 20 g

Tipp: Ha extra ízt szeretnél, adj a szószhoz egy kevés reszelt parmezánt vagy fokhagymát. Tálald friss salátával, és már kész is a tökéletes ebéd vagy vacsora! 

Ha pedig gomba helyett paradicsommal készítenél gnocchit, ismerd meg Fördős Zé kedvenc paradicsomos nudli receptjét!

Fördős Zé paradicsomos nudli receptje
Fördős Zé paradicsomos nudli receptje

Fotó:  Nico Tondini, haoliang/Getty Images

 

#Életmód#recept#gasztro#vacsora#gnocchi#gomba#rakott étel#könnyű#gyors