A nyár legfinomabb sütije lehet ez a szilvás-joghurtos csoda – így készül
2025. július 15. 10:24
Ez a szilvás-joghurtos sütemény tökéletes választás a nyári napokra: egyszerű, mégis elképesztően finom. A puha piskótát a lédús szilva és nektarin teszi igazán különlegessé.
A puha, joghurtos piskóta és a lédús gyümölcsök tökéletes párost alkotnak. Egy kis tejszínhabbal tálalva pedig még a legnagyobb sütirajongók is megkérdezik majd a receptet!
Hozzávalók (kb. 24 szelethez):
- 200 g nektarin
- 500 g szilva
- 350 g puha vaj (+ egy kevés a tepsi kikenéséhez)
- 350 g cukor + 2 evőkanál
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 6 közepes tojás (M-es méret)
- 500 g liszt (+ egy kevés a szóráshoz)
- 1 csomag sütőpor
- 250 g natúr joghurt (teljes tejből)
Elkészítés:
- A nektarint és a szilvát mosd meg, felezd el, magozd ki, majd vágd cikkekre. Egy mély tepsit (kb. 32 x 39 cm) vajazz ki, és szórd meg liszttel. Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra (légkeveréses: 150 °C).
- Egy nagy tálban keverd habosra a vajat, cukrot, vaníliás cukrot és egy csipet sót. Egyesével add hozzá a tojásokat. Ezután a sütőporral elkevert lisztet és a joghurtot váltakozva adagold a tésztához, és alaposan dolgozd össze.
- Simítsd el a masszát a tepsiben. A gyümölcsöket keverd össze 2 evőkanál cukorral. A fele gyümölcsöt nyomkodd kb. 1 cm mélyen a tésztába, a másik felét pedig szórd rá lazán a tetejére.
- Süsd a süteményt 45–55 percig, 40 perc után érdemes tűpróbával ellenőrizni. Ha kész, vedd ki, és hagyd teljesen kihűlni.
- Tálald egy gombóc vaníliafagyival vagy egy nagy adag frissen felvert tejszínhabbal – és máris kész a tökéletes nyári desszert!
Tápérték (1 szelet):
- 289 kcal
- 5 g fehérje
- 14 g zsír
- 36 g szénhidrát
Kapcsolódó témák:
- Epres gombóc: nagyi szilvás kedvence nyári köntösben
- A legegyszerűbb banánkenyér recept, amit valaha láttál – csak 2 banán kell hozzá
- Krémes és cseresznyés: ez a tepsis süti az idei nyár slágere
Fotó: Getty Images
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem