A legegyszerűbb banánkenyér recept, amit valaha láttál – csak 2 banán kell hozzá
2025. július 10. 17:32
Ha otthon pont 2 érett banán hever a konyhában, és nem tudod, mit kezdj velük, itt a tökéletes megoldás: egy egyszerű, ám annál finomabb és szaftosabb banánkenyér receptje! Kövesd lépésről lépésre, hogy garantáltan jól sikerüljön a banános süti.
A világ legegyszerűbb süteménye a Banánkenyér, íme a tuti recept!
Hozzávalók:
- 210 g finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 75 g puha vaj
- 135 g cukor
- 3 közepes méretű tojás
- 2 érett banán
Szükséges eszközök:
- Kb. 25 cm hosszú kenyérsütő forma
- 2 kisebb és 1 nagy keverőtál
- Konyhai mérleg
- Kézi mixer
- Spatulya és sütőecset
- Villa a banán pépesítéséhez
Elkészítés lépésről lépésre:
- Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra, és készítsd elő a formát! Vajazd ki a kenyérsütő formát, vagy béleld ki sütőpapírral. Ha vajazás után liszttel is beszórod, könnyebben kijön majd a kész süti a formából.
- Egy kis tálban villával törd össze az érett banánokat, de hagyhatsz benne néhány apróbb darabot is, hogy még gyümölcsösebb legyen az állaga. Egy másik tálban keverd össze a lisztet a sütőporral.
- A nagy keverőtálban habosítsd fel a puha vajat a cukorral 2-3 perc alatt. Egyenként add hozzá a tojásokat, és jól dolgozd el őket a vajas masszában.
- Add a tojásos alaphoz a banánpépet, majd apránként a lisztet, és csak annyira keverd össze, hogy egységes tésztát kapj. Ha szeretnéd, most adhatsz hozzá diót, csokidarabokat vagy akár áfonyát, datolyát is!
- A tésztát simítsd bele az előkészített formába, és tedd az előmelegített sütő középső rácsára. Süsd kb. 40 percig, majd tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e.
- A sütőből kivéve hagyd legalább 10 percet hűlni, hogy könnyen kivehesd a formából. Frissen a legfinomabb, vajjal megkenve igazi kényeztetés.
Olvastad? Egy dietetikus szerint így változik meg a tested napi egy banántól
Extra tippek:
- Mielőtt a formába öntöd, díszítheted a tésztát banánszeletekkel, dióval vagy megszórhatod fahéjas cukorral.
- Ha nincs otthon vajad, használhatsz olajat is, de a vajtól lesz igazán gazdag az íz.
- A banánkenyér másnapra is puha és finom marad, ezért tökéletes reggelire vagy uzsonnára.
- Próbáld ki ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet, és használd fel okosan az érett banánjaidat! Jó étvágyat!
Fotó: Getty Images
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem