A legegyszerűbb banánkenyér recept, amit valaha láttál – csak 2 banán kell hozzá

rtl.hurtl.hu

2025. július 10. 17:32

Ha otthon pont 2 érett banán hever a konyhában, és nem tudod, mit kezdj velük, itt a tökéletes megoldás: egy egyszerű, ám annál finomabb és szaftosabb banánkenyér receptje! Kövesd lépésről lépésre, hogy garantáltan jól sikerüljön a banános süti.

A világ legegyszerűbb süteménye a Banánkenyér, íme a tuti recept!

Hozzávalók:

  • 210 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 75 g puha vaj
  • 135 g cukor
  • 3 közepes méretű tojás
  • 2 érett banán
Szükséges eszközök:
  • Kb. 25 cm hosszú kenyérsütő forma
  • 2 kisebb és 1 nagy keverőtál
  • Konyhai mérleg
  • Kézi mixer
  • Spatulya és sütőecset
  • Villa a banán pépesítéséhez

Elkészítés lépésről lépésre:

  1. Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra, és készítsd elő a formát! Vajazd ki a kenyérsütő formát, vagy béleld ki sütőpapírral. Ha vajazás után liszttel is beszórod, könnyebben kijön majd a kész süti a formából.
  2. Egy kis tálban villával törd össze az érett banánokat, de hagyhatsz benne néhány apróbb darabot is, hogy még gyümölcsösebb legyen az állaga. Egy másik tálban keverd össze a lisztet a sütőporral.
  3. A nagy keverőtálban habosítsd fel a puha vajat a cukorral 2-3 perc alatt. Egyenként add hozzá a tojásokat, és jól dolgozd el őket a vajas masszában.
  4. Add a tojásos alaphoz a banánpépet, majd apránként a lisztet, és csak annyira keverd össze, hogy egységes tésztát kapj. Ha szeretnéd, most adhatsz hozzá diót, csokidarabokat vagy akár áfonyát, datolyát is!
  5. A tésztát simítsd bele az előkészített formába, és tedd az előmelegített sütő középső rácsára. Süsd kb. 40 percig, majd tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e.
  6. A sütőből kivéve hagyd legalább 10 percet hűlni, hogy könnyen kivehesd a formából. Frissen a legfinomabb, vajjal megkenve igazi kényeztetés.

Olvastad? Egy dietetikus szerint így változik meg a tested napi egy banántól

Egy dietetikus szerint így változik meg a tested napi egy banántól
Egy dietetikus szerint így változik meg a tested napi egy banántól

Extra tippek:

  • Mielőtt a formába öntöd, díszítheted a tésztát banánszeletekkel, dióval vagy megszórhatod fahéjas cukorral.
  • Ha nincs otthon vajad, használhatsz olajat is, de a vajtól lesz igazán gazdag az íz.
  • A banánkenyér másnapra is puha és finom marad, ezért tökéletes reggelire vagy uzsonnára.
  • Próbáld ki ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet, és használd fel okosan az érett banánjaidat! Jó étvágyat!

Fotó: Getty Images