Tökéletes csirkés quesadilla – Tom Kerridge receptje!
2025. április 25. 9:00
Próbáld ki Tom füstös csirkés quesadilláját, amely az RTL Otthon csatorna új műsorában is szerepel! A csípős chipotle paszta és a szaftos sajtkrém tökéletes kombinációja egy ínycsiklandó, gyorsan elkészíthető ételt eredményez. Ne hagyd ki!
Áprilisi gasztro-újdonság
Április 26-án egy különleges premierrel bővül az RTL Otthon műsorkínálata: érkezik Tom Kerridge főzőiskolája! Ha szeretsz főzni, vagy csak szeretnéd feldobni a konyhai repertoárodat, akkor ezt a műsort neked találták ki! A Michelin-csillagos séf célja, hogy inspiráljon minket az egészségesebb, mégis isteni finom ételek elkészítésére. A műsorban Tom segít olyan családoknak és embereknek, akik változtatni szeretnének az étkezési szokásaikon, és megmutatja, hogy a friss alapanyagokkal mennyire könnyen lehet igazán ízletes fogásokat készíteni.
Minden epizódban újabb és újabb ínycsiklandó receptek kerülnek terítékre, melyek garantáltan feldobják a hétköznapi menüt. Tom receptjeivel nemcsak egészségesen, de változatosan is étkezhetünk!
Csirkés quesadilla
Ha egy igazán ízletes és gyorsan elkészíthető ételre vágysz, akkor Tom füstös csirkés quesadillája telitalálat! A csípős chipotle pasztától pikáns, a sajtkrémes tölteléktől pedig ellenállhatatlanul szaftos lesz ez a fogás. Nézzük, hogyan készítheted el otthon!
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 400 g főtt, szálakra szedett csirkehús
- 1 tk koriandermag
- 1 tk római kömény
- 200 g vörös vesebab (konzerv, lecsöpögtetve és átmosva)
- 4 szál újhagyma, apróra vágva
- 200 g konzerv csemegekukorica, lecsöpögtetve
- 3 ek chipotle paszta
- 8 közepes méretű tortillalap
- Olívaolaj
- 125 g mozzarella, reszelve
- 125 g Cheddar sajt, reszelve
- Só és frissen őrölt fekete bors
Salátához:
- 2 kisebb római saláta, leveleire szedve, félbevágva
- 70 g rukkola
- 100 g koktélparadicsom, félbevágva
- Fél lime leve
- 2 ek extra szűz olívaolaj
Tálaláshoz:
- Tejföl
- Friss korianderlevelek
- Szeletelt friss zöld jalapeño (opcionális)
- Szeletelt ecetes jalapeño (opcionális)
Elkészítése:
- A koriandermagot és a római köményt egy száraz serpenyőben pirítsd meg, majd törd durvára egy mozsárban. Egy nagy tálban keverd össze a csirkét, a babot, az újhagymát, a kukoricát, a chipotle pasztát és a pirított fűszereket. Sózd, borsozd ízlés szerint.
- Melegíts fel egy serpenyőt, és permetezz bele egy kevés olívaolajat. Helyezz egy tortillalapot a serpenyőbe, szórd meg egy kis sajttal, majd kanalazd rá a fűszeres csirkés keveréket. Szórj rá még egy kis sajtot, majd helyezz rá egy másik tortillalapot.
- Süsd közepes lángon kb. 2-3 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz, majd fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is további 2 percig. Ismételd meg a többi tortillával is, majd szeleteld fel háromszögekre.
- A salátához keverd össze a salátaleveleket, a rukkolát és a paradicsomot, majd locsold meg a lime levével és az olívaolajjal.
- Tálald a quesadillákat a friss salátával, tejföllel és jalapeñóval!
Ez a recept tökéletes választás egy gyors ebédhez vagy vacsorához, ráadásul garantáltan mindenkit lenyűgöz csípős ízvilágával!
Próbáld ki, és ne felejtsd el megnézni Tom Kerridge főzőiskoláját az RTL Otthonon április 26-tól!
AJÁNLÓ: Villámgyors vacsora receptet keresel? Készítsd el ezt: tepsis karfiol és csokis tiramisu
Fotók: RTL Otthon