Életmód

Ha ezt eszi reggelire, kevésbé vonzónak tartják a férfiak és a nők is

rtl.hurtl.hu

2024. március 7. 9:40

Nem mindegy milyen élelmiszereket veszünk magunkhoz. Egy tanulmány összefüggést talált a bevitt táplálékok és aközött, hogy mennyire találnak minket vonzónak mások. Nemfüggetlenül. 

Egy tanulmány szerint azok az emberek, akik több szénhidrátot visznek be a szervezetükbe, kevésbé vonzóak lehetnek, számolt be a Mirror. A kutatás összefüggést talált az elfogyasztott szénhidrát mennyisége és a között, hogy mennyire vonzó az arcunk az ellenkező nemhez tartozók számára.

A tanulmány kimondja, hogy 

azokat, akik magas cukortartalmú reggelit fogyasztanak –  tele finomított szénhidrátokkal, amelyek növelik a vércukorszintet – , mind a férfiak, mind a nők kevésbé tartották vonzónak.

A tanulmány azt is megállapította, hogy a sok finomított szénhidrát fogyasztása reggelire és uzsonnára az idő múlásával összefüggésbe hozható az alacsonyabb vonzerővel, függetlenül attól, hogy hány éves valaki vagy mekkora a BMI-je. Ezzel szemben a magas energiatartalmú ételek fogyasztása vonzóbbá tette az embereket.

A Reggeliben Sárga Dia dietetikus beszélt a reggeli étkezés fontosságáról, és hogy mit érdemes fogyasztani, hogy jól induljon a napunk.


Nyitókép: Getty Images / Sam Barnes

#Életmód#egészség#szénhidrát#egészséges életmód#tudatosság#vonzalom

Címlapról ajánljuk