CinemaKlub

5 vígjáték a ’90-es évekből, amiket be kell pótolnod!

rtl.hurtl.hu

2016. december 9. 16:00

A remake őrületek mellett, régi klasszikusainkat is időről időre elővesszük. Ahogyan a húsz évvel ezelőtti divat is visszatért, úgy most mi is kicsit a múltat hozzuk vissza nektek!

Ezeknek a moziknak a jelentősége nem mindig abban rejlik, hogy micsoda filmes újításokat eszközöltek bennük a rendezőik vagy hogy hatalmas alakításokat vittek volna véghez a színészek. 

Inkább arról volt szó, hogy sokan akkor találkoztunk bizonyos témákkal, sztárokkal először, valamint mindegyiknek megvan az a sajátos hangulata, amiből tudjuk, hogy a ’90-es években készültek!

1. Amerikai pite

Ez a film 1999-es és tulajdonképpen az első találkozásunk egy olyan alkotással, amelyben többé-kevésbé kortársainkról és saját problémáinkról beszélnek, persze szörnyen elrugaszkodottan és nagyon amerikai szemmel, de attól még minden kiskamasz örök kedvence lett az öt fiú, akinek egyetlen célja volt, hogy túlélje a gimit, miközben minél többet buliznak… meg persze még egy bizonyos dolog!

2. Jég veled!

Az 1993-ban bemutatott film a jamaicai bob csapatról kihagyhatatlan történet, főleg, ha valaki kedveli a sport témát a vásznon! A szürreális elképzelés, hogy az egzotikus térségből származó négy sportoló a téli olimpián vegyen részt, egy vesztesnek kinéző edzővel, önmagában is rengeteg poént szolgáltat, de még erre is sikerült rátenniük egy lapáttal a készítőknek.

 

3. A csaj nem jár egyedül

Ez a film adott reményt minden akkori, kevésbé népszerű kamaszlánynak, hogy egyszer talán nekik is olyan pasijuk lehet, mint Freddie Prinze Jr. Márpedig akkoriban ő olyan lehetett, mint napjainkban Liam Hemsworth!

Arról nem is beszélve, hogy olyan zsenge sztárokat fedezhetünk fel a filmben, mint Anna Paquin, az X-Men-filmek szereplőjét, Kieran Culkin-t, vagy a Halálos iramban-filmek elhunyt sztárját, Paul Walker-t.

4. Oscar

 


Sylvester Stallonelegizgalmasabb, de legakciómentesebb filmjét nehéz röhögés nélkül kibírni, az azóta már szállóigévé váló párbeszédek és az olyan színészek miatt, mint amilyen Ornella Muti, Marisa Tomei, Kirk Douglas és Tim Curry.

Az Oscar című film hiába régi és hiába láttuk már százszor, egyszerűen nem tudjuk megunni!

5. Keresd a nőt!

 


Kevés olyan film készült ebben az időszakban, amiben ne lett volna benne Julia Roberts, Winona Ryder, Johnny Depp, Richard Gere vagy mondjuk Hugh Grant.

Ezeknek a filmeknek a kevésbé romantikus, illetve a kevésbé elvont változatai azonban nem létezhettek Cameron Diaz nélkül, aki a vígjátékok királynőjeként vonult be a köztudatba és sikere azóta is töretlen, többek között az olyan filmek miatt, mint amilyen a Keresd a nőt! is.

A filmben Ted (Ben Stiller) a suli legjobb nőjével, Maryvel (Cameron Diaz) fog a szalagavatón feszíteni. Ám a nagy napon Ted sikeresen becsípi férfiúi ékességét a nadrágja cipzárjába a lány egész családja előtt. Eltelik 13 év, Ted pedig rájön, hogy egyetlen nőt szeretett egész életében: Maryt, akinek a sajnálatos események óta nyomát vesztette. Felbérel tehát egy másodosztályú bájgúnárt, aki magándetektívnek mondja magát (Matt Dillon), hogy kiderítse, hol él és mit csinál most a gyönyörű lány.

Ne feledd a Keresd a nőt! című filmet péntek este 21:10-kor meg is nézheted a Cool műsorán!

#CinemaKlub#Filmek#ajánló#cameron diaz#ben stiller#oscar

Címlapról ajánljuk