Műsorújság
RTL Most

Nem fogod elhinni, hányadik évfordulóját ünnepli a Rocky-film!

Bizony nemcsak Sylvester Stallone számít nagy öregnek, hanem a főszereplésével készült mozi is igazi kult- és klasszikus alkotássá avanzsált az évek során. Márpedig nem kevés idő telt el azóta, hogy bemutatták az első részt!

A Rocky című alkotást, amit összesen 28 nap alatt forgattak le, 40 évvel ezelőtt mutatták be a mozikban, mi pedig azóta imádjuk a bokszolóról szóló filmet!

Egyébként eredetileg nem is Slyvester Stallone alakította volna a sportolót, hanem Robert Redford, illetve a készítőknek még Burt Reynolds volt a kiszemeltje. Azonban a nemrég 70. életévét betöltő - akkor még kezdő színész - meggyőzte a producereket, hogy hallgassák meg, ugyanis azt mondta nekik, hogy ő erre a szerepre született!

Milyen szerencse, hogy végül az alkotók is így látták és hogy ezért nemcsak hogy a szerep lett az övé, hanem Stallone még a forgatókönyvet is megírhatta.

 


Amiért aztán akkora összeget kapott, hogy az akkor éppen teljesen leégett színész visszavásárolhatta a kutyáját, akit azért kellett eladnia, hogy pénzhez jusson.

Ezután pedig már nem is volt megállás, hiszen a következő évben több kategóriában is Oscar-díjra jelölték a filmet, aminek hála, megszületett a ceremónia egyik legemlékezetesebb pillanata is, amikor is Muhamed Ali ökölvívó és Sylvester Stallone egy „rögtönzött” bunyóval vezették fel a Rocky-t.

 


Sajnos, azonban hiába a nagy siker, az Akadémia tetszését sem mint forgatókönyvíró, sem pedig mint színész nem nyerte el.

A legutóbbi díjátadón is jelölték a Creed - Apolló fia című alkotásért, amiért egyébként ismét nem kapta meg az áhított aranyszobrot, pedig mi drukkoltunk neki!

Valamint ezzel Stallone bekerült azon kevesek közé is, akit többször is ugyanazért a karakterért jelöltek a díjra.

 


Bár Oscar-díjat még nem, Golden Globe-ot már nyert a Creed - Apolló fia című mozival, amelynek átvételekor állva tapsolták meg a nagy öreget, aki megható beszédében köszönetet mondott minden támogatójának és persze a családjának, valamint Rocky-nak is:

„Leginkább pedig köszönetet szeretnék mondani, a képzeletbeli legjobb barátomnak, Rocky Balboának, aki nélkül most nem lennék itt és aki a legjobb barát, akit valaha is kívánhattam magamnak!”

Emellett pedig már alig várjuk az idei díjátadót, ahol a Miss Golden Globe címet is Rocky megtestesítőjének három lánya fogja viselni, ezzel is segítve a ceremónia lebonyolítását.

Arra sem volt eddig még példa az Aranyglóbusz történetében, hogy ezt a tisztséget egyszerre hárman is betöltsék.

Forrás: moviepilot.com, rollingstone.com, hollywoodreporter.com
Képek: tumblr.com

Legnézettebb videók