CinemaKlub

Boldog Születésnapot Ewan McGregor!

Juhász LucaJuhász Luca

2016. március 31. 15:00

Ma ünnepli 45. születésnapját kedvenc skót színészünk, mindenki Obi-Wan Kenobija, és a Trainspotting sztárja. Mi pedig, ennek alkalmából 10 érdekességgel ajándékozzuk meg rajongóit!


Ezt a pár dolgot valószínűleg nem tudtad a színészről! Lássuk, mit érdemes megjegyezni!


1. A vad motoros:



Gondoltátok volna, hogy a színész irtózik a nyugalomtól? Bizony, legkedveltebb elfoglaltsága, hogy krém-fekete színű motorjával száguldozzon.

Nem is akárhogy! 2004-ben Hosszú motorozás címmel saját valóságshowt forgatott, melyben ő és barátja, Charley Boorman Skóciából, pontosabban John O’Groatstól, egészen Afrika legdélibb csücskéig motoroztak el!

2. Csillagok között:



McGregor szerepet kapott George Lucas Csillagok háborúja filmsorozatában, eljátszhatta Obi-Wan Kenobi szerepét, mellyel gyermekkori álma vált valóra. Állítólag, később azonban megbánta ezt a lehetőséget, szerinte ugyanis ez a sci-fi volt eddigi legrosszabb munkája.

Ennek ellenére szerepelt a Star Wars: Sithek bosszúja című folytatásban. A színész és kollégája, Hayden Christensen több mint két hónapig edzett, a film csupán 12 perces harcjelenetére. Állításuk szerint a nagyjából ezer mozdulat elsajátítása nehezebbnek bizonyult, mint a szövegek megtanulása. Sőt, McGregor azt kérte a rendezőtől, hogy eljátszhassa az egyik vörös ruhás birodalmi testőrt is. Végül engedélyezték neki, de senkinek sem árulták el, hogy melyik maszk mögé bújt.

Valamint, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a Star Wars: Az ébredő Erő legújabb részében, ha látni nem is, hallani hallhattuk, ahogy Rey fejében megszólal.

3. Elismerések:



Ewan McGregor az UNICEF egyik jótékonysági nagykövete, arról nem is beszélve, hogy egy hat részes mini sorozatot is forgatott a szervezet számára. Éppen ezért, azon sem lepődünk meg, hogy a színész 2013-ban, érdemeiért és jótékonysági tevékenységeiért a Brit Birodalom Rendjének tiszti fokozatában részesült.

A Szellemíróban nyújtott kiemelkedő alakításáért a legjobb férfi szereplő kategóriájában megkapta az Európai Filmdíjat.

Az évente megrendezésre kerülő San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon pedig 2012-ben életmű díjat, azaz Donostia-szobrot vehetett át. Persze, rengeteg díjjal büszkélkedhet a tehetséges színész, aki mindezek mellett, ugyanígy 2012-ben, tagja volt a 65. Cannes-i filmfesztivál hivatalos zsűrijének.

4. A szerepért mindent!
 
 

Ewan McGregor bizony híres bevállalóságáról!

Lássuk hát, mennyire:

Azért, hogy megformálhassa Rentont a Trainspotting című filmben, 2 hónap alatt 15 kilót fogyott, illetve a hajától is kénytelen volt megszabadulni. Sőt, a színész hajlandó lett volna belőni magát heroinnal csak, hogy hitelesebb legyen alakítása, szerencsére erre végül nem került sor, mivel McGregor meggondolta magát. Biztosan sokan sajnáltuk, és irtóztunk a jelenettől, mikor az ürülékkel teli WC-ben kell elmerülni a Trainspottingban, a jelenethez azonban csoki krémet használtak.

A Star Wars filmhez pedig a színész még Obi-Wan akcentusát is megtanulta, addig tanulmányozta Alec Guiness beszédstílusát az Új remény című részben.

5. Meztelenkedés:



Furcsa, de ha valamilyen színészt már láthattunk ádámkosztümben a filmvásznon, akkor az biztosan McGregor volt, aki már többször bizonyította, hogy nem szégyellős!

A nagy sikert aratott Young Adam egyik jelenetben például szemből láthatjuk meztelenül, de az amerikai cenzúra kivágatta ezt a jelenetet a filmből. A színész nagyon felháborodott ezen, amit szóvá is tett a film londoni bemutatóján. De nem csak az említett alkotásban láthattuk már pőrén: a Trainspotting, a Velvet Goldmine és a Párnakönyv című filmekben is megcsodálhattuk már.

6. Zene:



Kevesen tudják, de McGregor nemcsak a színészkedés terén ért el sikereket, hanem a zenében is tehetséges!

Jó példa erre a Moulin Rouge-ban kapott szerepe, melyért olyan nagy nevekkel kellett megküzdenie, mint Heath Ledger, Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal és Ronan Keating. De nemcsak egy zenés szerepet tudhat magáénak, hiszen a Velvet Goldmine című filmben egy igazi rock sztárt testesít meg, valamint nem egy betétdalt írt már filmekhez és tévéműsorokhoz.

7. Szex, drogok, rock’n’roll:
 
 

Szüzességét igen fiatalon, kiskamasz korában vesztette el, egy nála jóval idősebb nővel. Majd a siker beköszöntével, a 2000-es évek elején meggyűlt a baja az alkohollal is, aminek fogyasztásával hála istennek, azóta felhagyott. Ennek ellenére a színészt a gondok nem kerülik el, 2008-ban rosszindulatú, daganatos anyajegyeket kellett eltávolítani az arcáról. Szerencsére, újabb problémák nem akadtak, ezzel kapcsolatban.

8. Család:
 
 

Szülei eredetileg pedagógusok, de édesanyja azóta belekóstolt a filmiparba is producerként.

McGregor 21 éve él boldog házasságban nejével, Eve Mavrakis-szal, akivel közösen nevelik két lányukat, valamint 2006-ban örökbefogadtak egy mongol árvát. Ezen kívül, a családhoz tartozik egy uszkár, melyet akkor vett magához a színész, amikor a Kezdők című film forgatásán egy ebbel dolgozott, előtte sosem volt kutyája.

9. Ki is ő valójában?



A színész eredeti neve Ewan Gordon McGregor. Ami amiatt is érdekes, hogy a Szellemíró című film kapcsán a színész bevallotta, karakterét Gordon McFarquornak nevezte el a képzeletében, ugyanis sem az eredeti könyvben, sem pedig a filmben nem ismerjük meg az igazi nevét.

10. Híres barátok



Vannak barátságok, melyeken nem fog az idő!

Ilyen például Jude Law-val való kapcsolata, hiszen együtt tanultak a színi iskolában, sőt együtt is éltek egy ideig, valamint Jonny Lee Millerel is szoros barátság köti össze. Talán, ez vezetett odáig, hogy közösen alapítsanak filmgyártó vállalatot, Natural Nylon néven.

Képek: Tumblr
#CinemaKlub#szülinap#érdekességek#ewan mcgregor#star wars#trainspotting#szellemíró#moulin rouge#hugh jackman#rock#motorozás#jude law

Címlapról ajánljuk