Műsorújság
RTL Most

Obi-Wan csillagok közt énekelt Bowie tiszteletére

Mit szeretünk még annál is jobban, ha popcsillagaink slágereit énekelik? Azt, ha kedvenceink teszik mindezt. Hollywoodi sztárjaink lerótták a tiszteletüket David Bowie előtt egy emlékkoncert keretében.
Azt hiszem, abban mind egyetérthetünk, hogy David Bowie-hoz hasonló kreatív alkotó, nem sok élt a világtörténelem során. Talán még ide vehetjük mindenki kedvenc Obi-Wan Kenobiját, Ewan McGregort, aki sosem játszik ugyanolyan filmekben, vagy ugyanazt a szerepet, és főleg nem ugyanúgy, leszámítva a minőséget, mert az mindig kiemelkedő.

Kép:Tumblr

Mégis, mi köze a két zseninek egymáshoz?

2001-ben Ewan McGregor és Baz Luhrmann a Moulin Rouge film kapcsán ismertették meg a zenekedvelők egy egész új generációját, David Bowie varázslatos világával, az azóta is kelendő filmzenével. Az album érdekessége, hogy modern pop slágerek szerepelnek rajta, áthangszerelve, a filmben játszó színészek előadásában. Ezek közül is az egyik legemlékezetesebb darab, Bowie 1977-es Heroes című számának feldolgozása, McGregor bámulatos előadásában, Elephant Love Medley címen. A sláger egyébként több szerelmes dalból lett összegyúrva, és arra használták, hogy a színész a popzene nyelvén fejezhesse ki szerelmét, a Nicole Kidman által megformált Satine felé. A dalban, Bowie száma mellett hallhatjuk még Elton John, a The Beatles és még megannyi sztár szerzeményét.


Képek:Tumblr

A Trainspotting sztárjának nem ez volt az egyetlen Bowie-hoz kapcsolódó filmes munkája. Szintén főszerepben játszott az 1998-as Velvet Goldmine-ban, ahol az Iggy Pop-ra, élettörténetében megszólalásig hasonlító karaktert játszott. Jonathan Rhys Meyers pedig egy Bowie-ra hajazó figurát alakított. A film alapja Bowie rejtélyes halála, ami után a Christian Bale által megformált újságíró nyomoz, miközben próbálja megmagyarázni a saját zavaros szexualitását. A film és annak témája is jól bizonyítja Bowie, popkultúrára gyakorolt, széleskörű hatását.

Kép:Tumblr

Sajnos, a valóéletben is nemrégen elhunyt David Bowie emlékére, hétfő éjszaka adtak koncertet. Mint tudjuk, hiába a sok zenés filmszerep, McGregor nem egy profi énekes, ennek ellenére olyan szenvedélyes előadással lépett színpadra, ahogy valószínűleg Bowie is csinálta volna. A zenész nevéhez rengeteg sláger és filmzene köthető, de feltűnt színészként és rendezőként is. David Bowie az évtizedek alatt intézménnyé nőtte ki magát, aki több filmben is alakította már saját magát, ilyen például a Zoolander, és a Bandslam is. De nem csak ő próbálta ki magát a színpad több területén is, McGregort is hallhatjuk az említett filmeken túl is dalra fakadni: énekelt a Kasszandra álma, a Pokolba a szerelemmel, a Miss Potter és a Lazacfogás Jemenben című filmekben.

Kép: Tumblr

Nem McGregor volt az egyetlen színész, aki zeneileg tisztelgett Bowie csillaga előtt.  Többek között fellépett Gary Oldman, aki a The Man Who Sold The World dalát énekelte, míg Seal a Bring Me the Disco King című számot adta elő. Szívesen megnéztük volna Jonathan Rhys Meyers-t is, ha már olyan fantasztikusan alakította egyszer a legendát, de a színésznek biztosan más dolga akadt.

Kép:Instagram
 
Viszont nem kell aggódnunk amiatt, hogy mikor találkozhatunk legközelebb Ewan McGregor-ral, hiszen szerepel a másik Star Wars-os, Natalie Portman Jane Got a Gun című filmjében, melyet idén fognak bemutatni.

A videót, ahol énekel, itt most megnézhetitek:
 
 

Hasonló videók

  • Gordon Zsigmond (Kolovratnik Krisztián), a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz. A zsigereiben érzi, hogy ez az ügy más, mint a többi. Nyomozását a minisztérium sem nézi jó szemmel, csak egyetlen segítője van, a fotós Krisztina (Tenki Réka). Gordont azonban hajtja a kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, annál kitartóbban követi a nyomokat. A szálak Vörös Margóhoz (Dobó Kata) vezetnek, ám hamarosan kiderül, hogy ez még csak a kezdet.

  • Jack Sparrow kapitány (Johnny Depp) és Barbarossa kapitány (Geoffrey Rush) újra hajóra szállnak a gyönyörű, bajkeverő Angelica (Penelope Cruz) társaságában. A különc csapat az ifjúság forrását tűzi ki célul. Csakhogy ezt még eddig senkinek nem sikerült megtalálnia. Hamarosan arra is rá kell jönniük, hogy vetélytársaik is vannak a lehetetlen vállalkozásban. A hírhedt Feketeszakáll (Ian McShane) és boszorkányos lánya szintén a kincs után kutatnak.

  • Háború dúl az emberek és boszorkányok között, akik a világra akarják szabadítani a fekete halált. Boszorkányvadászok harcolnak az ördögi ellenséggel az egész világon, köztük Kaulder (Vin Diesel), akinek sikerül megölnie a boszorkák mindenható királynőjét. Azonban a halála pillanatában a királynő halhatatlansággal átkozza meg Kauldert, ezzel mindörökre elválasztva őt imádott feleségétől és lányától. Mára ő az utolsó boszorkányvadász. Egy pappal és egy boszorkánnyal az oldalán folytatja a törvényen kívüliek vadászatát. Meg kell állítaniuk Belialt (Ólafur Darri Ólafsson), aki fel akarja támasztani a boszorkányok királynőjét, hogy az emberiségre zúdíthassa a fekete halált.

  • Phoenix (Wesley Snipes), Los Angeles legelvetemültebb bűnözője összetűzésbe kerül minden idők legbrutálisabb zsarujával, Spartannal (Sylvester Stallone). Bár a harc döntetlennel ér véget, mindketten Kalifornia kirogenikus börtönébe kerülnek, ahol mélyfagyasztott állapotban várják büntetésük végét. 2032-ben azonban a tökéletesen erőszakmentes társadalomban Phoenix kiszabadul és ismét pokoli időszak köszönt a városra, melynek irányítói rövidesen belátják, csak egy ember képes megfékezni a fékevesztett terminátort: a nála is durvább Pusztító.

  • Doug Carlin ügynök (Denzel Washington) a kompon történt katasztrófa ügyében nyomoz, amikor az esettől látszólag független halálesethez hívják. Carlin biztos benne, hogy Clair (Paula Patton) halála összefüggésben áll a merénylettel. Váratlanul megkeresik őt egy szigorúan titkos katonai kutatóközpontból, ahol lehetősége nyílik betekinteni a múltba. Doug minden titkolózás ellenére rájön, hogy nemcsak megfigyelheti a múltbéli eseményeket, hanem meg is változtathatja a végkifejletet.

  • Sean Vetter (Vin Diesel) rendőrtiszt partnere segítségével kézre keríti a mexikói drogkartell fejét, akinek a helye nem sokáig marad üresen: Diablo, a könyörtelen szállító kerül a kokain-birodalom élére. Az újdonsült drogbáró azonnal parancsot ad Vetter likvidálására. Az ügynök ugyan megússza a támadást, gyönyörű felesége azonban meghal a tűzharcban. Bosszúra éhesen, mindent feladva Vetter a végső leszámolásra készül...

  • Chris Kyle (Bradley Cooper) az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

  • Ben Randall (Kevin Costner), a legendás vízi mentő egy szerencsétlen bevetés során elveszíti egész csapatát. Ben beleveti magát a tanításba, de szabadelvű oktatási módszerével rövid időn belül felborítja a gondosan kidolgozott tantervet. A csoport egyik tagja, a fiatal úszóbajnok Jake Fischer (Ashton Kutcher), akinek eltökélt szándéka, hogy ő legyen a legjobb a csapatban. Fischer nem könnyű eset, de Randallnek kemény munkával sikerül elérnie, hogy a fiúból valóban elhivatott vízi mentő váljék.

  • Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) a szenvedő alkalmazottak, akik felbérelik Jonest (Jamie Foxx) három piszkos munkára. Jones azonban csak tanácsadóként hajlandó közreműködni, és azt tanácsolja, egymás főnökeit tegyék el láb alól. Az amatőr banda a sorozatokból vett fogásokkal vág neki a feladatnak.

  • Kalifornia lakói mindenre fel vannak készülve, csak erre a katasztrófára nem. Amikor 9-es erősségű földrengés dönti romokba San Franciscót, Ray, a profi pilóta (Dwayne Johnson) és válófélben lévő felesége, Emma (Carla Gugino) vállalják a lehetetlent. Megpróbálják felkutatni és megmenteni a romok között maradt lányukat. De amikor azt hiszik, túl vannak a nehezén, akkor jön csak a java.

Legnézettebb videók