Műsorújság
RTL Most

Obi-Wan csillagok közt énekelt Bowie tiszteletére

Mit szeretünk még annál is jobban, ha popcsillagaink slágereit énekelik? Azt, ha kedvenceink teszik mindezt. Hollywoodi sztárjaink lerótták a tiszteletüket David Bowie előtt egy emlékkoncert keretében.
Azt hiszem, abban mind egyetérthetünk, hogy David Bowie-hoz hasonló kreatív alkotó, nem sok élt a világtörténelem során. Talán még ide vehetjük mindenki kedvenc Obi-Wan Kenobiját, Ewan McGregort, aki sosem játszik ugyanolyan filmekben, vagy ugyanazt a szerepet, és főleg nem ugyanúgy, leszámítva a minőséget, mert az mindig kiemelkedő.

Kép:Tumblr

Mégis, mi köze a két zseninek egymáshoz?

2001-ben Ewan McGregor és Baz Luhrmann a Moulin Rouge film kapcsán ismertették meg a zenekedvelők egy egész új generációját, David Bowie varázslatos világával, az azóta is kelendő filmzenével. Az album érdekessége, hogy modern pop slágerek szerepelnek rajta, áthangszerelve, a filmben játszó színészek előadásában. Ezek közül is az egyik legemlékezetesebb darab, Bowie 1977-es Heroes című számának feldolgozása, McGregor bámulatos előadásában, Elephant Love Medley címen. A sláger egyébként több szerelmes dalból lett összegyúrva, és arra használták, hogy a színész a popzene nyelvén fejezhesse ki szerelmét, a Nicole Kidman által megformált Satine felé. A dalban, Bowie száma mellett hallhatjuk még Elton John, a The Beatles és még megannyi sztár szerzeményét.


Képek:Tumblr

A Trainspotting sztárjának nem ez volt az egyetlen Bowie-hoz kapcsolódó filmes munkája. Szintén főszerepben játszott az 1998-as Velvet Goldmine-ban, ahol az Iggy Pop-ra, élettörténetében megszólalásig hasonlító karaktert játszott. Jonathan Rhys Meyers pedig egy Bowie-ra hajazó figurát alakított. A film alapja Bowie rejtélyes halála, ami után a Christian Bale által megformált újságíró nyomoz, miközben próbálja megmagyarázni a saját zavaros szexualitását. A film és annak témája is jól bizonyítja Bowie, popkultúrára gyakorolt, széleskörű hatását.

Kép:Tumblr

Sajnos, a valóéletben is nemrégen elhunyt David Bowie emlékére, hétfő éjszaka adtak koncertet. Mint tudjuk, hiába a sok zenés filmszerep, McGregor nem egy profi énekes, ennek ellenére olyan szenvedélyes előadással lépett színpadra, ahogy valószínűleg Bowie is csinálta volna. A zenész nevéhez rengeteg sláger és filmzene köthető, de feltűnt színészként és rendezőként is. David Bowie az évtizedek alatt intézménnyé nőtte ki magát, aki több filmben is alakította már saját magát, ilyen például a Zoolander, és a Bandslam is. De nem csak ő próbálta ki magát a színpad több területén is, McGregort is hallhatjuk az említett filmeken túl is dalra fakadni: énekelt a Kasszandra álma, a Pokolba a szerelemmel, a Miss Potter és a Lazacfogás Jemenben című filmekben.

Kép: Tumblr

Nem McGregor volt az egyetlen színész, aki zeneileg tisztelgett Bowie csillaga előtt.  Többek között fellépett Gary Oldman, aki a The Man Who Sold The World dalát énekelte, míg Seal a Bring Me the Disco King című számot adta elő. Szívesen megnéztük volna Jonathan Rhys Meyers-t is, ha már olyan fantasztikusan alakította egyszer a legendát, de a színésznek biztosan más dolga akadt.

Kép:Instagram
 
Viszont nem kell aggódnunk amiatt, hogy mikor találkozhatunk legközelebb Ewan McGregor-ral, hiszen szerepel a másik Star Wars-os, Natalie Portman Jane Got a Gun című filmjében, melyet idén fognak bemutatni.

A videót, ahol énekel, itt most megnézhetitek:
 
 

Legnézettebb videók