Műsorújság
RTL Most

Májustól végre forog a Trainspotting 2!

Eljött, hát ez a napi is, most már biztosan örülhetünk a várva várt folytatásnak. Májusban ugyanis, Danny Boyle rendezővel megkezdik a munkálatokat a film második részén!
Végre, most már semmi sem állhat közénk és a második rész közé! 

Bejelentették ugyanis, hogy együtt a csapat: Jonny Lee Miller, Ewen Bremner és Robert Carlyle csatlakozott Ewan McGregorhoz a film folytatásának elkészítésében, melyet ismét Danny Boyle rendez.

Nem is olyan régen, a regény szerzője, Irvine Welsh is megerősítette, hogy újra filmvásznon láthatjuk majd szeretett karaktereit: Rentont, Begbiet, Sick Boyt és Spud-ot, akik ezúttal újabb bűnöket követnek el, mint például: prostitúciót, pornográfiát vagy gyógyszerekkel való kereskedést.Egyúttal pedig a stáb is nyilvánosságra hozta, május végén megkezdődnek a forgatások!
 

„A szövegkönyv még csak nemrég érkezett meg, de nagyon-nagyon jó!” – nyilatkozta Ewan McGregor, a filmben Rentont alakító színész.


Valamint hozzá tette:
 
„Azt gondolom, ha ez nem így lenne, egyikünk sem lenne benne a folytatásban. Azt hiszem, mindannyian próbáljuk megóvni azt, hogy mit jelent a Trainspotting az embereknek és persze, hogy mit jelent számunkra!”


Talán pont emiatt a féltés miatt kellett a rajongóknak több mint húsz évet várnia a film elkészültéig?

Azonban, ezen már nem szabad rágódnunk, hiszen végre megkapjuk, amire vágytunk, már csak az a kérdés, hogy sikeres lesz-e a projekt. Szerencsére McGregor elmondásából kiderül, hogy a színészek és a rendező is tart a fogadtatástól, de minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy a második rész méltó lehessen elődjéhez:

„Semelyikünk sem akart egy béna folytatást csinálni, de a forgatókönyv és a rendkívüli szövegkönyv meggyőzött minket, így hát itt vagyunk.”


Lássuk, mit tudunk eddig, a készülő filmről:

A folytatás, ahogy azt már említettük Welsh újszerű Pornó című regényén alapszik. Természetesen, mint általában az adaptációknál, a film nem lesz teljesen ugyanaz, mint az eredeti történet. A könyv tíz évvel játszódik az első rész után, a valóéletben viszont húsz év telt el azóta, hogy bemutatták a Trainspottingot.

Éppen ezért számításba kell venni a valóságot, hiszen a színészek is idősebbek.
 

A stáb egyébként, hál istennek ugyanaz maradt. A rendezői székben Danny Boyle ül és a színészek is valamennyien igent mondtak a felkérésre: Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, hogy csak néhány nevet említsünk.

Boyle egyébként elismerte tavaly, hogy a Trainspotting 2 nagy felelősség, mert félő, hogy őt, mint rendezőt keresztre fogják feszíteni, ha a végeredmény rossz lesz.

Mindenesetre, mi bizakodóak vagyunk, és úgy gondoljuk, hogy ami a Trainspottingból következik, az már csakis jól sülhet el!


Képek:Tumblr
Forrás: nme.com

Legnézettebb videók