PALACSINTA

6:40
ReggeliKilométeres palacsintakígyóval döntött rekordot Komárom, a hétvégére pedig ismét gasztrofesztivállal készülnek (X)
2024. június 25. 12:18

Kilométeres palacsintakígyóval döntött rekordot Komárom, a hétvégére pedig ismét gasztrofesztivállal készülnek (X)

Már korábban is szóba került a Reggeliben, hogy Komárom újabban az egyik leginnovatívabb magyar gasztroközpont lett: négy éve a Komáromi Kisleánnyal ők adták az Ország Tortáját, idén pedig megalkották a Jókai Palacsintát, amivel rögtön rekordot is döntöttek: 1010 méter hosszú palacsintakígyót tekertek, mely két óráig készült, de percek alatt elfogyott. Mint azt Radics Gábor, a komáromi városmarketing-igazgató a Reggeliben elmondta, ezzel nincs vége a programoknak, a hétvégén hatalmas gasztrofesztivállal készülnek, a részletekről pedig többet is elárult a fenti beszélgetésben.
1:00
Az álommelóAz álommeló jelöltjei palacsintaárusok lettek, Balogh Levente pedig négy új várólistást fogadott
2024. április 5. 22:35

Az álommeló jelöltjei palacsintaárusok lettek, Balogh Levente pedig négy új várólistást fogadott

A második hét utolsó napján 9 jelöltnek kellett palacsintaárulásban bizonyítani, hogy alkalmas elnöki asszisztensnek. Több embernek gondot okozott ez a fajta eladás. Ráadásul négy újabb jelölt érkezett állásinterjúra Balogh Leventéhez. A nap végén a leggyengébben teljesítő csapatból Orsinak kellett távoznia. A négy várólistás jelölt pedig kapott Leventétől egy esélyt, így ők feladat nélkül bejutottak a következő hétre.
8:58
FókuszÉlet a sajtos-tejfölös lángoson túl: így színesedik a balatoni gasztronómia
2023. augusztus 7. 21:11

Élet a sajtos-tejfölös lángoson túl: így színesedik a balatoni gasztronómia

Spenótos krémsajtos, paradicsomos, bazsalikomos, bakonyi füstölt marhanyelves házi lepény – a Balatoni nyelves lett idén az év strandétele. Díjaztak egy újragondolt tökfőzeléket, és évek óta nagy sláger a kovászosuborka-leves. Nyitottak-e a magyarok a különleges, újító ízekre, és hogyan jutott a gasztronómia oda, hogy az évtizedek óta népszerű lángosok, palacsinták, balatoni hekkek mellett már-már műalkotásként funkcionáló egytálételek is megjelentek a strandokon? A Fókusz ennek járt utána.