Karácsonyi recept: készítsd el Rácz-Gyuricza Dóri gesztenyekrémmel töltött palacsintáját!

rtl.hurtl.hu

2025. december 11. 15:30

Rácz-Gyuricza Dóri már teljesen karácsonyi hangulatban ég: az Instagramra feltöltött videójában lépésről lépésre megmutatja, hogyan készíti el a tejszínes gesztenyekrémmel töltött csokis palacsintatekercset, ami állítása szerint tutira megállja helyét az ünnepi asztalon!

A palacsintatészta

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 3ek porcukor
  • 100g liszt
  • 1ek kakaópor
  • csipet só
  • vanília aroma
  • 30g olvasztott vaj
  • 280g tej

Elkészítés

A palacsintatésztához 3 tojást összekeverünk egy kis porcukorral és vaníia aromával. Megsózzuk, és hozzáadjuk a kakaóport és a megfelelő mennyiségű lisztet. Alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és annyi tejet, hogy létrejöjjön a tökéletes palacsintaállag. Végül serpenyőben kisütjük őket.

  • 160g főtt gesztenye
  • 2ek cukor
  • 10g vaj
  • 180ml Milli főzőtejszín
  • 250ml Milli habtejszín
  • édesítő/cukor ízlés szerint
  • nagy csipet só

Egy serpenyőben két evőkanál kristálycukrot hevítünk, majd 10 gramm vajjal habosítjuk, és hozzáadjuk a főtt gesztenyéket. Amikor a karamell már teljesen átjárta őket, felhúzzuk az egészet egy kis főzőtejszínnel. Egy csipetnyi sót adunk hozzá, majd amikor teljesen kihűlt, egy botmixerrel simára turmixoljuk.

Végezetül 250 milliliter felvert habtejszínhez hozzákeverjük a gesztenyekrémet, és megkenjük vele a palacsintákat, amiket egymás mellé, félig fedésben felsorakoztatjuk, majd feltekerjük. Egy folpackot tekerünk köré szorosan, majd a hűtőben pihentetjük 2 órán keresztül.

A tekercset vastagon megkenjük csokis mogyorókrémmel, a tetejét pedig megszórjuk pirított-aprított törökmogyoróval. Megkoronázásként tejszínhabsprét is használhatunk.

Kapcsolódó tartalmak

Így lesz még finomabb a karácsony: melyik fahéjat érdemes választani?