Karácsonyi recept: készítsd el Rácz-Gyuricza Dóri gesztenyekrémmel töltött palacsintáját!
2025. december 11. 15:30
Rácz-Gyuricza Dóri már teljesen karácsonyi hangulatban ég: az Instagramra feltöltött videójában lépésről lépésre megmutatja, hogyan készíti el a tejszínes gesztenyekrémmel töltött csokis palacsintatekercset, ami állítása szerint tutira megállja helyét az ünnepi asztalon!
A palacsintatészta
Hozzávalók
- 3 tojás
- 3ek porcukor
- 100g liszt
- 1ek kakaópor
- csipet só
- vanília aroma
- 30g olvasztott vaj
- 280g tej
Elkészítés
A palacsintatésztához 3 tojást összekeverünk egy kis porcukorral és vaníia aromával. Megsózzuk, és hozzáadjuk a kakaóport és a megfelelő mennyiségű lisztet. Alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és annyi tejet, hogy létrejöjjön a tökéletes palacsintaállag. Végül serpenyőben kisütjük őket.
Krém
Hozzávalók
- 160g főtt gesztenye
- 2ek cukor
- 10g vaj
- 180ml Milli főzőtejszín
- 250ml Milli habtejszín
- édesítő/cukor ízlés szerint
- nagy csipet só
Egy serpenyőben két evőkanál kristálycukrot hevítünk, majd 10 gramm vajjal habosítjuk, és hozzáadjuk a főtt gesztenyéket. Amikor a karamell már teljesen átjárta őket, felhúzzuk az egészet egy kis főzőtejszínnel. Egy csipetnyi sót adunk hozzá, majd amikor teljesen kihűlt, egy botmixerrel simára turmixoljuk.
Végezetül 250 milliliter felvert habtejszínhez hozzákeverjük a gesztenyekrémet, és megkenjük vele a palacsintákat, amiket egymás mellé, félig fedésben felsorakoztatjuk, majd feltekerjük. Egy folpackot tekerünk köré szorosan, majd a hűtőben pihentetjük 2 órán keresztül.
A tekercset vastagon megkenjük csokis mogyorókrémmel, a tetejét pedig megszórjuk pirított-aprított törökmogyoróval. Megkoronázásként tejszínhabsprét is használhatunk.
Kapcsolódó tartalmak
Így lesz még finomabb a karácsony: melyik fahéjat érdemes választani?