KERESÉS search-close

orvosok

97 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "orvosok"

Súlyos sérülteket nem fogadott a Honvédkórház

Nem fogadta a legsúlyosabban sérült betegeket a hétvégén a fővárosi Honvédkórház. Minderről Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő írt a 444-hu nevű portálon. Szerinte a kialakult helyzet oka a súlyos szakorvoshiány. A Honvédkórház viszont közölte, azért mondták le a hétvégi ügyeletet, mert több orvosuk is megbetegedett, de hétfőtől ismét minden sérültet ellátnak. 

A hálapénz tartja életben az egészségügyet?

Tíz évvel ezelőtt még összeomlott volna az egészségügy a hálapénz megszüntetése miatt, ma már azonban Gulyás Gergely miniszter szerint más a helyzet. Ezzel magyarázta, hogy már a paraszolvencia megtiltásán dolgozik a kormány. A Miniszterelnökség vezetője szerint ennek első lépcsője a bérek felzárkóztatása. A DK-nál azonban úgy látják: ma is a hálapénz tartja életben az egészségügyet, de szerintük, ha versenyképes bért kapnának az egészségügyi dolgozók, 2-3 éven belül felszámolható lenne a jelenlegi rendszer.

 

Európában nálunk van a legtöbb amputáció!

Kevés az orvos, de a beteg és az egész ellátórendszer is hibás lehet, amiért Magyarországon végzik a legtöbb amputációt Európában. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt tűzte ki célul, hogy 2030-ra felére csökkenti az amputációk számát. De mégis, kik vannak veszélyben?

Gyebnár Csekka: „Nem leukémiáról van szó”

A Barátok közt színésznője őszintén mesélt az elmúlt két év nehézségeiről, fájdalmairól, és arról, mi is történt a párjával.

Súlyos balesetet szenvedett a Barátok közt színésze!

Aradi Balázs kis híján maradandó sérülést szenvedett el otthonában, csak az orvosoknak köszönheti, hogy van esély a teljes gyógyulásra.

A Survivor egy kockázatos kihívás

Trauma, betegség, baleset vagy csípések is veszélyt jelenthetnek a túlélőkre. A szélsőséges körülmények között akár egy apróbb seb is komoly problémákat tud okozni a szereplőknek. Ezért a Fülöp-szigeteken szinte folyamatos orvosi felügyelet alatt vannak a játékosok.

Túl sok pénzt kértek az orvosok?

Túl sok pénzt kértek, ezért fogadta el az ajkai kórház az intenzív osztály orvosainak felmondását - ezt közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ. Arra reagáltak, hogy az ápolók után az orvosok is felmondtak a kórház intenzív osztályán. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete szerint nem csak a fizetéseket kell emelni, azt is meg kellene vizsgálni, hol van szükség jól felszerelt, intenzív osztályokra.

Több száz orvos hiányzik a sürgősségi osztályokról

Több száz orvos hiányzik a sürgősségi osztályokról - a Magyar Orvosi Kamara szerint. Éger István elnök azt mondta az RTL Híradónak, hogy sürgősen megoldást kell találni, mert a sürgősségiken dolgozó orvosok annyira leterheltek, hogy folyamatosan hagyják el a pályát. Pénteken felmondott Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgősségi centrumának vezetője, mert szerinte az állapotok már a betegellátást veszélyeztetik.

Felmondott és kitálalt Zacher

Felmondott Zacher Gábor, a budapesti Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetője. A Hvg-nek azt nyilatkozta, azért, mert olyanok a körülmények, hogy az veszélyezteti a betegeket. Azt állítja, kilenc orvos mondott fel az intézményben. Csütörtökön a Népszava írt arról, hogy az intézményben 112 orvos tagadta meg a túlórát, mert nem fizették ki őket. A kórház ezt közleményében tagadta.

Nehéz időszakon van túl a Barátok közt színésze

Két évvel ezelőtt derült ki, hogy Rékasi Károly ismét kórházba került, ezért nem vehette át személyesen a József Attila Színház neki ítélt, díját, amelyről párja, Pikali Gerda értesítette. Motorbalesetben megsérült lábát sajnos ismét műteni kellett, mindenki reménykedett benne, hogy ez volt az utolsó szükséges beavatkozás. A színész azt mondta, hogy az orvosai is nagyon bizakodtak az állapotát illetően.

Betegek szavaztak orvosokra

Két orvos, egy nógrád megyei háziorvos, és a kaposvári kórház szívkakéteres laborjának vezetője kapta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj különdíját. Az elismerésre olyan orvosokat jelölhettek a betegek, akik nagyon elhivatottak, akik mindent megtesznek a pácienseik gyógyulásáért. Majd 1500 orvos közül 170 ezer szavazat alapján választották ki a díjazottakat.

 

Miért nem működik a magyar egészségügy?

Két olyan orvos vállalja és mondja el nyíltan a véleményét és tapasztalatait, akik több évtizede dolgoznak a magyar egészségügyben.

Karácsony: 50 %-os béremelés

Egy éven belül 50 százalékos fizetésemelést ígér az orvosoknak és az ápolóknak az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Karácsony Gergely azt is mondta, hogy az egészségügy és az oktatás is két olyan fontos terület, amelyik kimaradt Orbán Viktor évértékelő beszédéből. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint azonban a miniszterelnök ezekre is utalt, amikor általánosságban arról beszélt, hogy az ország sokat fejlődött az elmúlt 8 évben.

Mikor kell a sürgősségire menni?

Hazudik az az orvos, aki azt mondja, sohasem kellett még bocsánatot kérnie egy betegtől vagy hozzátartozótól a kommunikációja miatt. Ezt mondta az RTL Híradónak a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság felügyeleti bizottságának elnöke. A szervezet most kampányt indít, amelyben a betegeknek elmagyarázzák, hogyan működik a sürgősségi ellátás, az orvosoknak pedig azt, hogyan kell beszélni a betegekkel.

Döbbenetes felvételek a magyar orvosok missziójáról

Öt magyar orvos három héten át gyógyított, operált abban az országban, ahol egy kórházi ágyra ötezer beteg jut. A magyar idegsebész csapat megváltóként érkezett Malawiba, ahol a tizennyolc milliós ország idegsebészeti ellátását egyetlen egy szakorvos végzi. A magyar orvosok szabad idejükben, ingyen, saját pénzükből és a missziójukat fontosnak tartó támogatók segítségével gyógyíthattak Afrikában.    

RTLII Híradó 2018-01-11


szerző:
2018.01.11. 21:30
Mit csináljanak a non-doktorok?

Önálló altatásra, pacemaker beültetésre és EKG-elemzésre is megtanítják azokat a diplomás ápolókat, akik elvégeznek egy másfél éves mesterképzést. Az Aneszteziológiai Társaság elnöke szerint azonban ezek olyan feladatok, amiket ezután is orvosoknak kellene ellátni.

Shakira komoly betegséggel küzd!

Az énekesnőt azonnali hatállyal eltiltották az orvosai a koncertezéstől.

Nincs bizonyíték arra, hogy a homeopátia használ

A hasonló szenvedés tana. Ez a homeopátia szó szerinti jelentése. Alapalve a hasonlóság elve. A beteg összes tünetére – legyen az testi, lelki vagy szellemi – olyan gyógyszert választanak, ami egészséges emberekben ugyanezeket a tüneteket okozta. Vagyis a hasonló a hasonlót gyógyítja. Sokan nem hisznek ebben, sőt azt mondják a homeopátia hatástalan.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Igazolhasson 15 nap iskolai és óvodai hiányzást a szülő?

Igazolhasson 15 nap iskolai és óvodai hiányzást a szülő a gyereknek. Ezt szeretné a Házi Gyermekorvosok Egyesülete. Szerintük erre azért van szükség, mert a szülők az esetek harmadában csak az igazolás miatt mennek a gyerekorvoshoz. Gyakran egy-egy utazást, vagy családi eseményt is az orvossal igazoltatnának. Rétvári Bence parlamenti államtitkár azt mondta az RTL Híradónak, hogy jó a régi rendszer.

 

Évekig nem látja őket orvos

Különleges orvoscsoport járta körbe a Debrecen-környéki tanyavilágot. Nagy szükség van rájuk, olyan családokat kerestek, akik a külvilágtól elzárva élnek, annak ellenére is, hogy a város alig 30 kilométerre van tőlük. Az utak arrafelé szinte járhatatlanok, az ott élőket akár évtizedekig nem látja orvos. Vagyis ha baj van, akkor nem tudnak kitől segítséget kérni.

 

A hangnem miatt panaszkodnak a betegek

Lekezelő hangnem, hosszú várólisták és értelmezhetetlen kórházi dokumentumok. Egyebek között ezekre panaszkodnak a betegek az Országos Betegjogi Központ adatai szerint. A szervezet jogvédelmi biztosa azt mondta az RTL Híradónak, hogy sok esetben a dolgozók túlterheltsége miatt beszélnek nem megfelelő hangnemben az orvosok a beteggel, ez viszont szerinte sem mentség.

Hálapénz: idős orvosok üldözik el a fiatalokat

A hírek szerint néhány fiatal orvos azért hagyta ott egy budapesti kórház sebészeti osztályát, mert úgy látták: nekik nem jut feladat, a hálapénzzel járó műtéteket ugyanis az idősebb orvosok tartják fenn maguknak. Akiknek így nem kell osztozniuk a pénzen, a fiataloknak viszont ezzel az a baja, hogy ha nem végezhetnek érdemi munkát, fejlődni sem fognak. Egy egészségügyi szakértő szerint éves szinten körülbelül 70 milliárd forintnyi hálapénz cserél gazdát. Hatalmas összeg, ami ráadásul nem is egyenlően oszlik meg a doktorok között. Aki a hierarchia tetején van, az dönt.

Házon kívül 2017-03-29


szerző:
2017.03.30. 00:00
Szakemberhiány: minőségromlás?

Részben a túlterheltség, részben az orvosok elvándorlása, részben a szakdolgozók hiánya miatt a felmérések szerint az orvosok és a betegek többsége is elégedetlen a magyar egészségügy teljesítményével.

Menekültek kínzásáról beszélnek

A menekülteket rendszeresen megverik, megalázzák, kínozzák és kutyákat uszítanak rájuk a magyar rendőrök a szerb-magyar határon - ezt állítja egy svéd napilap. A lapnak nyilatkozó orvos interjút adott az RTL Híradónak is, és azt mondta: tavaly nyár óta egyre többen érkeznek hozzájuk ütlegeléstől, rugdosástól, kutyaharapástól keletkező sebekkel. A kormány visszautasítja, hogy bántalmazzák a menekülteket, de a Helsinki Bizottság szerint tavaly óta félezer esetben panaszkodtak erre a határon lévő menekültek.

Kiváltanák a hálapénzt

Aki többet műt, az kapjon több pénzt, az extra szolgáltatásokért pedig fizessen a beteg, de legálisan, szerződéssel, számla ellenében. A Rezidensek és Szakorvosok szakszervezete szerint így lehetne végleg eltörölni a hálapénzrendszert Magyarországon. A legfrissebb kutatás szerint az orvosok 94 százaléka elutasítja a paraszolvenciát, de 61 százalékuk csak akkor, ha megfelelő a fizetése. Az egészségügyért felelős államtitkár szerint az ötlet jó, de ez kulturális kérdés is, és nemcsak az orvosokon, hanem a betegek hozzáállásán is múlik a siker.

Mi járunk a legtöbbet orvoshoz

A magyarok járnak a legtöbbet orvoshoz az Európai Unióban. Ez derül ki az Eurostat legfrissebb adataiból. Míg a svédek átlagosan évente 3 alkalommal keresnek fel orvost, a magyarok 12-szer. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint ennek az az oka, hogy nálunk könnyű bejutni az alapellátásba és a kórházakba is.

Érzékeny és bonyolult témában reméljük figyelmüket: olyan gyerekekről – és persze családjukról – van szó, akikről hamar kiderül, hogy segítségre, szaknyelven fejlesztésre van szükségük. Mert koraszülöttek, mert valamilyen rendellenességgel vagy fogyatékossággal születtek. Magyarországon évente több ezren. Közülük minden harmadik szakszerű segítség nélkül mard. Miért? Mit lehetne tenni?

Immár öt éves a Harcosok Klubja! – Boldog születésnapot!

Ez a klub valóban különleges lehetőséget nyújt a tüdődaganatban szenvedő betegeknek, hiszen itt mindenki felteheti kezelőorvosának vagy a többi betegnek személyes kérdéseit, és elmondhatja félelmeit. De a legfontosabb üzenetet nem győzik kihangsúlyozni a szervezők, vagyis azt, hogy sose adjuk fel a reményt!

Választhatnak a szakorvosok

Választhatnak, hogy béremelést, vagy a korábban kapott támogatást kapják azok a fiatal szakorvosok, akiknek a béremelés után kevesebb lett a fizetésük. Ezt mondta az RTL Híradónak Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár. Ötszáz fiatal szakorvos korábban 100-200 ezer forint támogatást kapott, ami a béremelés után már nem jár, így nekik több tízezer forinttal kevesebb lett a fizetésük. Hamarosan dönthetnek majd arról, hogy a béremelés helyett visszakérik-e a támogatást.

Házon kívül 2016-09-28


szerző:
2016.09.28. 23:50
Felcserélték a vezetéket, meghalt egy beteg

Bűnösök, de tovább dolgozhatnak azok, akik miatt meghalt egy beteg a mosonmagyaróvári kórházban három éve. Négyen ültek a vádlottak padján, miután a kórház felújításakor felcserélték az altatógáz és az oxigén csövét. Az orvosok nem tudtak a hibáról, ezért egy 62 éves asszony belehalt egy rutinműtétbe. Az, hogy mi miatt, csak akkor derült ki, amikor a következő betegnél is komplikációk léptek fel. A vádlottak felfüggesztett börtönt kaptak.

Szegeden mentették meg a szír fiú életét

Néhány napon múlt az élete egy szír fiúnak, magyar orvosok mentették meg. Orvosi, családi és külügyminisztériumi összefogással szereztek neki papírokat, így sikerült Magyarországra utaztatni. Először azt hitték, hogy agydaganata van a gyereknek, majd kiderült, hogy egy nagyobb bevérzés miatt felejtett el egyik napról a másikra írni. A gyerek állapota annyira súlyos volt, hogy minden nap számított.

Igazgatók félemlítettek meg nővéreket és orvosokat

Aki fekete ruhás képet posztol magáról a kórházból, másnap már ne jöjjön dolgozni. Aki otthon öltözik feketébe, az se tegyen ki magáról fotót a közösségi oldalakra. Aki Sándor Máriával egy képen szerepel, annak baja eshet. Így fenyegettek kórházi vezetők nővéreket és orvosokat, akik az egészségügy problémái miatt zúgolódnak. Miközben egy évvel ezelőtt alig-alig mert valaki nyilvánosan beszélni a bajokról, most a fenyegetések ellenére is egyre többen állnak ki a véleményük mellett. Moskovics Judit orvosokkal és nővérekkel beszélgetett, akik amúgy ritkán szólalnak meg együtt.

Feladja Sándor Mária


szerző:
2016.04.02. 18:18
Feladja Sándor Mária

A fekete ruhás nővér blogjában jelentette be, hogy visszavonul a közéleti szerepléstől. Ő az, aki egy éve fekete ruhás mozgalmat indított és több ezer társával együtt az egészségügyben tapasztalható állapotok ellen tiltakozott. Sándor Mária az RTL Híradónak azt mondta: úgy érzi, feleslegesen küzd, amíg az orvosok, és az érdekképviseletek sem állnak melléjük. Most minden egészségügyi dolgozót arra kér: csatlakozzon a tanárok tiltakozásához.
 

Orvosok, politikusok vettek részt a csalásban

Milliárdos csalásban vettek részt az orvosok és patikusok, elítélték őket. A bíróság szerint az egyik vádlott, aki orvos látogatóként dolgozott, rávette a doktorokat, hogy receptre írjanak fel drága kötszereket, olyan betegeknek, akikkel még csak nem is találkoztak. Ezeket a vényeket pedig látszólag beváltották, és a patikák megkapták az egészségbiztosítótól az utánuk járó támogatást. A nem létező kötszer beszerzésekről pedig fiktív számlákat állítottak ki.

Panaszlevelet írtak a győri sebészek

Nem mondtak fel a győri kórház sebészei, de tizenhatan panaszlevelet írtak a főigazgatónak, mert szerintük nem kapnak elég ügyeleti díjat, miközben rengeteget dolgoznak. A főigazgató azt mondta, nincs lehetősége arra, hogy több pénzt adjon az sebészeknek.

Magyarul Balóval 2016-01-13

Elfogynak az orvosok Magyarországon? Egy tanulmány 9 évig követte a pályaelhagyó orvosokat és azt mondja, sok ezren külföldre mentek, de, és ez újdonság, ugyanennyi orvos hagyja el az egészségügyet ITTHON úgy, hogy jobban fizető szakmát talál magának. Hova vezet ez? – kérdezzük a tanulmány szerzőjét és kapcsolunk két külföldön dolgozó magyar orvost.

Fókusz 2016-01-08


szerző:
2016.01.08. 18:55
Nyílt levél - valódi válaszokra várva

Egy Facebookon szerveződő orvoscsoport, nevük: 1001-en a hálapénz ellen, két levelet is írt az illetékes minisztériumnak és most már valamennyiünket kérnek, írjunk mi is levelet, mert akkora a baj. Az első levelükre kaptak választ: a kormány sokat tesz az egészségügyért. Újabb levél: valódi válaszokra várnak.

Magyarul Balóval 2016-01-04

Ha igen, írjon levelet az egészségügyért is felelős miniszternek, hogy nagy baj van. Erre kér mindenkit orvosok egyre nagyobb csoportja. Találkozunk velük. És: közben az állami számvevőszék is vizsgálódik, és - ez meghökkentő - részleteket szivárogtat egy még ismeretlen jelentésből. Mit szólnak az érintettek?

Már csaknem 800 orvos vár választ

Most már a minisztertől várnak segítséget az orvosok. Két hete írtak nyílt levelet, amit mára csaknem 800-an írtak alá, az egészségügy kilátástalan helyzetére hívják fel figyelmet. Választ várnának arra, hogy a hálapénz rendszerét hogyan számolná fel a kormány, és arra is, hogy mikor rendezik az egészségügyi dolgozók bérét. A levelet ma az emberi erőforrások miniszterének is elküldték, de választ egyelőre nem kaptak Balog Zoltántól.

Van fél perce a jövőjére?

Ha igen, írjon levelet az egészségügyért is felelős miniszternek, hogy nagy baj van. Erre kér mindenkit orvosok egyre nagyobb csoportja. Találkozunk velük. És: közben az állami számvevőszék is vizsgálódik, és – ez meghökkentő - részleteket szivárogtat egy még ismeretlen jelentésből. Mit szólnak az érintettek?

Megajándékozzák a beteg gyerekeket

Együtt díszítik a fát az orvosokkal és a nővérekkel, családjuk akár egész éjszaka velük lehet, és ajándékkal is kedveskednek a beteg gyerekeknek több kórházban is. Híradónk fővárosi és vidéki gyerekosztályokra is ellátogatott. Volt olyan kislány, aki sírva fakadt kameránk előtt, amiért nem töltheti otthon az ünnepeket.

Először hajtottak végre tüdőtranszplantációt Magyarországon

Először hajtottak végre tüdőtranszplantációt Magyarországon, a műtét sikeres volt - jelentették be az operációt végző szakemberek és az Országos Onkológiai Intézet vezetője szombaton, Budapesten. Eddig ezeket a műtéteket Bécsben végezték magyar orvosok közreműködésével. A műtét pontos részleteiről és a beteg állapotáról most Dr. Czebe Krisztina, tüdőgyógyász főorvost, valamint Dr. Elek Jenő, osztályvezető főorvot kérdeztük.

Besokalltak az orvosok, levelet írtak

Segítségkérő levelet írt 64 orvos. Azt kérik mindenkitől, hogy írjanak az egészségügyi államtitkárnak és kérdezzék meg tőle, például azt, hogy mikor kopik ki a rendszerből a hálapénz, vagy hogy mikor állítják meg az orvosok elvándorlását. A nyílt levelet az Index hírportálnak küldték el. Az államtitkárság szerint a rendszerváltás óta a legnagyobb fejlesztést hajtották végre az egészségügyben.

Végrehajtották az első magyarországi tüdőátültetést

Az 53 éves férfi végstádiumú krónikus tüdőbeteg volt, az új tüdővel az életét mentették meg. A beavatkozás óta egyre jobban van. A magyar betegeket eddig Bécsben operálták, ám mostantól az egyszerűbb eseteket Budapesten, az Onkológiai Intézetben látják el.

Több ezer kórházi dolgozó hiányzik

Nem lehet kórházakat ilyen kevés ápolóval működtetni - ezt mondta az RTL Híradónak a Semmelweis Érdekvédelmi Szövetség elnöke. Szerinte reális veszély az, hogy ha tovább csökken a szakdolgozói létszám, akkor kórházakat kell majd bezárni a szakember hiány miatt. Pénteken mutattuk be rejtett kamerával készült felvételeinket a Semmelweis Egyetem egyik klinikájáról, ahol félig lezártak egy emeletet, a betegeket pedig 7-10 ágyas kórtermekbe költöztették, mert annyira kevés már az ápoló.

Érik a katasztrófa: lassan 2500 orvos hiányzik itthonról

Emberfeletti, amit a kórházakban orvosok, ápolók megtesznek értünk, leggyakrabban több ember helyett, éjjel-nappal végzik a dolgukat. A hivatásuknak élnek, csakhogy nem tudnak megélni belőle. Mi pedig nélkülük nem tudnánk élni. A magyar orvosok elvándorlása miatt katasztrófa közeli állapotba kerültünk, már körülbelül 2500 orvos hiányzik a rendszerből.

Fókusz 2015-12-03


szerző:
2015.12.03. 18:55
Fókusz 2015-12-03

Nem adta fel - Kislánya gyógyíthatatlan betegségben halt meg, mégis ő ad erőt másoknak. Egy édesanya megrázó története. A név kötelez - Sztárok, akik megváltoztatták a nevüket és páratlan karriert futottak be. Vajon eredeti nevükkel is sikeresek lettek volna? Igazi vészhelyzet - Sorra mondanak fel az orvosok, és már az ötvenesek is külföldön gyógyítanak inkább. Egy sebész szerint tényleg kétségbeejtő a helyzet.

Orvoselvándorlás, ebben rejlik az igazi vészhelyzet?

Tömegesen mondtak fel a budapesti Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban az altatóorvosok. Nyilatkozni nem akartak, de kamerán kívül az egyik ott dolgozó elmondta, az aneszteziológusok úgy érezték, nem tudják biztonságosan végezni a munkájukat. Szerintük így is feleannyian voltak, mint amennyi a megfelelő munkavégzéshez szükséges.

Fejfájással ment orvoshoz, kiderült, hogy galandféreg van az agyában

Az utóbbi napokban, hetekben több döbbenetes esetről is lehetett olvasni, amiben galandféreg, vagy más hasonló élősködő okozta több ember halálát, ugyanis későn vették észre az orvosok, például egy kolumbiai férfi esetében, akinél a tüdődaganat az ott élő parazitában fejlődött ki, de olyan is volt ,akinek fél órán múlt az élete, ugyanis a szűnni nem akaró fejfájás okára találtak rá az utolsó pillanatban: egy galandféregre az agyában. Keveset tudunk róluk, nagyon nehéz felismerni a jelenlétüket, viszont bárki beviheti a szervezetébe…Az eset kapcsán dr. Szlávik János infektológussal beszélgetünk.

„Csak nevelőapásat játszottunk”

Ezt mondta a bíróságon az a hajdúszoboszlói férfi, aki 2013-ban majdnem halálra verte másfél éves nevelt lányát. A kisgyerek életéért napokig küzdöttek az orvosok. Később kiderült, hogy maradandó agykárosodást szenvedett. Első fokon 12 év fegyházbüntetésre ítélték, amit ma 15 évre súlyosbított a bíróság.

A frissen végző orvosok fele külföldre megy

A frissen végzett magyar orvosok fele azonnal külföldre megy - a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese szerint. Azt is mondta, hogy aki már a szakképzést is külföldön végzi, valószínűleg nem jön vissza Magyarországra.

Orvosi Nobel az élesködők elleni  gyógymódért

A fonalférgek okozta fertőzések és a malária elleni új kezelések kidolgozását jutalmazták idén orvosi-élettani Nobel-díjjal - jelentették be délelőtt Stockholmban. Az elismerésen egy ír, egy japán és egy kínai tudós osztozik. Ez utóbbi, azért is érdekes, mert a kínai Juju Tu az első olyan díjazott, aki a hagyományos kínai orvoslás, vagyis az alterternatív gyógyászat professzora.

13 hónapos az agy nélkül született fiú

Már az is a csodával határos volt, hogy élve született. Az orvosok egy percet sem adtak neki, mégis már 13 hónapos is elmúlt egy agy nélkül született kisfiú az Egyesült Államokban. A csak „Erős Jaxon”-nak nevezett gyerek szüleit sokan önzőnek tartják, hogy vállalták a beteg gyermeket. Ők azonban azt mondják, az elmúlt hónapok őket igazolják, és Jaxon a tudománynak is segít.

Fókusz 2015-09-22


szerző:
2015.09.22. 17:25
Fókusz 2015-09-22

Nagyapám, Piedone! - Bud Spencer unokája egy 21 éves nyíregyházi lánnyal jár! Megtaláltuk Vivient, akit már be is mutattak a híres pofonosztónak! Drogozik a gyerekem! - Zsuzsa tizenhárom éves fia drogfüggő lett. Mit tehet a szülő, aki későn veszi észre, hogy nagy a baj? Orvoshiány - Települések, ahol évek óta nincs állandó háziorvos. És Johnny doktor Nigériából, aki magánszorgalomból vizsgálja a borsodi betegeket.

Nem állt le az orvosok elvándorlása

Ugyanannyi orvos hagyja el Magyarországot, mint tavaly. Ez derül ki az Egészségügyi Nyilvántartási Képzési Központ adataiból. A Magyar Orvosok Szövetségének elnöke azt mondta híradónknak: vannak olyan szakterületek, ahol egyre nagyobb bajban vannak, mert kevés az orvos.

Minden második esetnél kimutatatják a rákot

Az azonnali beutalóval érkező betegek felénél beigazolódik a daganatgyanú. Ezt mondta az RTL Híradónak a fővárosi Bajcsy Kórház főigazgatója. Szerinte a CT és az MR vizsgáló dolgozóinak nem kell többet dolgozniuk, mióta kötelező a rákgyanús betegeket két héten belül kivizsgálni. Az egyik legnagyobb diagnosztikai vizsgálatokat végző cégnél viszont úgy látják, vidéken nagyobb a terhelés az orvosokon, mert ott sokkal több beteget kell megvizsgálni.

Többet kereshet egy pályakezdő orvos, mint több éve dolgozó kollégája

Többet fog keresni pályakezdő szakorvos, ez pedig feszültséghez vezet. Ezt mondta Híradónknak a kórházszövetség elnöke. A frissen végzett szakorvosok januártól plusztámogatást kapnak, ha vállalják, hogy Magyarországon dolgoznak. Az egészségügyi koordinációért felelős helyettes államtitkár szerint júliustól emelkednek a mozgóbérek, és ezzel az idősebb szakorvosok is jól járnak. Az LMP szerint ez csak félmegoldás.

Fókusz 15-07-09


szerző:
2015.07.09. 19:25
Fókusz 15-07-09

Fókusz: Pusztító vihar - Egy halott, sok sérült, vízözön, felbecsülhetetlen károk. Embertelen helyzet - Drog, mocsok, és kilátástalanság a főváros közepén. Élet a halál után? - Orvosok hozták vissza őket a halálból.

„Szegénykórházzal” tiltakoznak egy héten át

Elavult kórházi eszközökkel berendezett sátort állított fel a több szervezetet is magába foglaló Őszintén az Egészségügyért Akciócsoport a Nemzetgazdasági Minisztérium épületénél. Azt szeretnék megmutatni, milyen nehéz körülménynek között, és milyen kevés pénzért kell dolgozniuk nap mint nap az ápolóknak, orvosoknak.

Több pénzt szeretnének az egészségügynek

Nincs elegendő pénz az egészségügyre a jövő évi költségvetés tervezetében. Ezt állítja a Rezidensszövetség és a Kórházszövetség is. A tervezet szerint 51 milliárd forinttal, azaz két és fél százalékkal fordítana többet a kormány az egészségügyre az idei évhez képest.

Fókusz 15-05-19


szerző:
2015.05.19. 17:55
Fókusz 15-05-19

Fókusz: Részegen gyilkolt - Már a lakodalomban is bántotta a feleségét, akitől egy hónapja vált el. Az esküvői vérengzés újabb részletei. Hódít az aputest - Nem divat a kockahas vagy csak egy jó ürügyet találtak a férfiak? DiCaprio ismeri a receptet. Ki hibázott? - Az anya szerint gyermeke azért halt meg, mert az orvosok nem ismerték fel az agyhártyagyulladás tüneteit.

Emelik az orvosok és ápolók bérét

Akár már idén több pénzt vihetnek haza az egészségügyi dolgozók. A kormány szerdán döntött arról, hogy a jövő évi költségvetésből 15,8 milliárd forintot szán az egészségügyi bérek rendezésére, ami már nyáron megkezdődhet. Átlagosan bruttó 10-15 ezer forinttal nőhet az ápolók bére, 20 ezer forinttal pedig az orvosoké. Az ellenzék szerint ez kevés. Az Orvosi Kamara elnöke azt mondta, lesz, aki meg sem érzi majd a változást.

Napi Doktor: Vakbélgyulladás - sokszor még a tapasztalt orvosok sem biztosak benne

Dr. Balaicza Erika, belgyógyásszal a vakbélgyulladásról beszélgettünk. Miért olyan nehéz felismerni a vakbélgyulladást, kiknél fordul elő gyakrabban. az életkorral összefüggésben van-e a kialakulása és mik a kezdeti tünetek vendégünk reggel elárulta.

8,3 milliárd hálapénzt kaptak az orvosok

Több mint nyolc milliárd forint hálapénzt fizettek tavaly a betegek az orvosoknak, ez derül ki a KSH legfrissebb felméréséből. Eszerint a legtöbb pénzt a kórházi orvosok zsebébe csúsztatják. A Magyar Orvosi Kamara elnöke azt mondta híradónknak, ő nem hisz a számoknak, szerinte ezt nem lehet reálisan felmérni.

Fókusz 15-03-18


szerző:
2015.03.18. 19:20
Fókusz 15-03-18

Fókusz: Megint elítélték - Zalatnay Cinit ezúttal egy kétmilliós csalásban találták bűnösnek. Sztárok a bíróság előtt, hosszú a lista. Táncot járt a fény - Ritka természeti jelenség Magyarországon. Kell-e tartani a sarki fényt okozó geomágneses viharoktól? Extrém hóbort - Kutyák a babakocsiban? Van, aki trendi akar lenni, más pedig kénytelen ezt az eszközt használni.

„Nincsenek biztonságban a betegek”

Ezt mondta az orvosok többsége a Rezidensszövetség felmérésében. Szerintük a betegek azért nem veszik ezt még észre, mert az orvosok és a nővérek folyamatosan több ember helyett dolgoznak. Számításuk szerint az orvoshiány miatt tíz év múlva majd minden második ember háziorvosi ellátása kerülhet veszélybe.

Betarthatatlan lenne a szerződés?

Az RTL Híradó által megkérdezett orvosok nem írnák alá a béremeléshez kötött kötelezettségvállalást. Az egészségügyi államtitkár a hét elején jelentette be, hogy az orvosok bére havonta akár 200 ezer forinttal is nőhet, ha cserébe vállalják, hogy nem fogadnak el hálapénzt, és nem mennek külföldre dolgozni. Az orvosok szerint ez betarthatatlan.

Ápolók: Túlterheltség éhbérért

Talán senki nem tudja megmondani, milyen a magyar egészségügy, de mindenkinek van véleménye róla. Annyi bizonyos, hogy a nemzeti össztermékből arányosan egyre kevesebbet fordít az állam egészségügyi kiadásokra és ezzel Magyarország párját ritkítja Európában. Ma este nem az orvosokról, hanem az ápolókról van szó. Ők ritkán beszélnek.

Az orvosokat is helyettesíteni kell

Soha ennyi szülő nem kapta el még az influenzát, mint idén. Ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó gyerekorvos. Ez több napos kiesést jelenthet a munkából. Szerinte a mostani influenzavírus sokkal agresszívabb, mint az előző években, sokan viszont nem kérték az oltást, mert azt gondolták a tavalyihoz hasonlóan enyhe járvány lesz csupán.

Szívátültetés hatnapos koraszülöttnél

Orvosi bravúr Amerikában: párnapos, koraszülött csecsemőn végeztek el szívátültetést. Bár komoly kockázatokat rejtett az operáció, mégis a műtét mellett döntöttek. A kisfiú abnormális méretű szívvel jött a világra, amely a tüdeje és veséi fejlődését veszélyeztette. A baba jól van, szülei még mindig alig merik elhinni, hogy Olivernek csaknem ugyanolyan élete lesz, mint bármely más gyereknek.

Fókusz 15-01-20


szerző:
2015.01.20. 19:20
Fókusz 15-01-20

Fókusz: A férfi nővére azt állítja, György rendszerető, kifejezetten gyerekcentrikus volt, a család teljesen értetlenül áll a történtek előtt. Kiderült az is, hogy mi történt az ominózus veszekedéskor, amelynek ez a borzalmas tragédia lett a vége. Terhessége alatt minden vizsgálat tökéletes eredményt mutatott, Veronika kislánya végül mégis súlyos rendellenességgel jött világra. A kis Hanna Pfeiffer szindrómás, szellemileg teljesen ép, de a koponyája deformálódott. Hogy létezik, hogy ezt nem vették észre az orvosok?

Magyar orvosokat visznek német kórházakba

Akár több ezer magyar orvost is tudnának azonnal foglalkoztatni még a német kórházak. Ezt mondta híradónknak egy német fejvadász cég vezetője. Szerinte a magyar orvosok nem csak jó szakemberek, hanem könnyen be is tudnak illeszkedni.

Magyar orvosoktól tanulnak a külföldiek

Több mint száz külföldi kardiológus jött Budapestre, hogy a magyar orvosoktól tanulhassa meg a katéteres értágítást.

Ingyenessé tennék az orvosok kötelező továbbképzését

Költséges a gyógyítás, maguknak az orvosoknak is. Az egészségügyi államtitkárság ezért szeretné ingyenessé tenni a kötelező képzést.

Többet kap a takarító az orvosnál

Ugyanakkora fizetést kínál a főváros az utcaseprőknek, mint amennyit a fiatal orvosok keresnek.

Radikális változások az orvosok jövőjéért

Azért, hogy ne legyen még nagyobb a szakemberhiány, egy úgynevezett életpálya modellt dolgoz ki a nemzeti fejlesztési minisztérium.

Veréssel fenyegetett orvosok, ápolónők

Három hónap alatt 35 bűncselekmény történt egészségügyi dolgozókkal szemben, legalábbis márciusig ennyi esetben indult eljárás.

Különös agyműtétet tanultak itt külföldi orvosok

12 országból érkeztek orvosok Debrecenbe, hogy egy endoszkópos műtétet tanulmányozzanak.

HIV-vírussal fertőzték meg a gyerekeket

A kórházak alkalmazottjai a katétereket és az injekciós tűket nem megfelelően fertőtlenítették.

Meghalt fiú: hibáztak az orvosok


szerző:
2010.03.02. 11:45
Meghalt fiú: hibáztak az orvosok

Egy háziorvos figyelmeztetést kapott, egy másik háziorvos ellen pedig etikai eljárást kezdeményez az ÁNTSZ, azután, hogy Jászberényben meghalt egy diák.

Nagy szükség van a magyar orvosokra Haitin

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai éjjel is dolgoztak, vasárnap 120 sérültet láttak el.

Utcára vonultak a fiatal orvosok


szerző:
2009.11.12. 17:15
Utcára vonultak a fiatal orvosok

Ezernél is több fiatal orvos demonstrált csütörtökön délután a fővárosi Bazilika előtt.

Orvosok az otthonszülés mellett


szerző:
2009.09.21. 13:34
Orvosok az otthonszülés mellett

Több orvos is kiállt az otthonszülés és Geréb Ágnes mellett.

Orvosok segítettek a kínzásokban a CIA-nak

Kefével addig súrolták a gyanúsítottak bőrét, ameddig már csak a hús maradt.

Külföldi munkára csábították a minisztert

Még az egészségügyi tárcavezető is kapott svédországi állásról szóló levelet a kamarától.

Tanárok és orvosok is sztrájkoltak

Körülbelül száz iskolában és hét kórházban volt sztrájk. A kormányszóvivő azt mondta, a kabinet tovább tárgyal a követelésekről.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való