KERESÉS search-close

karmester

17 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "karmester"

BÜSZKE APA: „Egyre inkább úgy érzem, hogy nem Fischer Iván vagyok, hanem a Fischer Nóra apukája!

Fischer Iván a Budapesti Fesztiválzenekar karmestere már kisgyerekként komolyzenét hallgatott. Az Andrássy út egyik harmadik emeleti lakásában töltötte gyerekkorát, ahol ma már a Fischer Iván Lakásszínház működik. A művész itt mesélt nekünk gyerekkoráról és lányáról, Nóráról, akire nagyon büszke.

35 éves lett a Budapesti Fesztiválzenekar

Már az első karácsonyi koncert óta, szinte minden decemberben fellépnek ilyenkor. A kezdő csapatból három zenész a mai napig tagja a zenekarnak. Fischer Iván karmester azt mondta, a kezdetekkor rajta kívül kevesen hittek az elképzeléseiben, de ilyen sikerről álmodni sem mert. A kritikusok a világ 10 legjobb zenekara között tartják őket számon.

8 éves karmester!


szerző:
2018.11.20. 18:44
8 éves karmester!

Egy nyolcéves kisfiú lett a Budapesti Fesztiválzenekar karmestere. Persze nem örökre, de egy pár percre átvehette az irányítást Fischer Iván Kossuth-díjas művésztől. A Gyermekek Világnapja alkalmából ugyani kedden a Müpában is fordított napot tartottak. A gyerekjogi egyezmény aláírásának évfordulóján ezen a napon szerte a világban így ünneplik a gyerekeket.

Ahogy eddig még nem láttuk: Fischer Iván a volán mögött

Fischer Iván, ahogy eddig még nem láttuk! A világhírű karmester megmutatta mivel szeret közlekedni Budapesten a jó idő beköszöntével.

Operát rendezett Fischer Iván

Világsztár olasz énekesekkel mutatják be a Müpában, Fischer Iván legújabb rendezését, Verdi Falstaff operáját. A karmester alkotótársa ezúttal Marco Gandini, aki Zeffirellivel is rendszeresen dolgozott.

Ő lett a legfiatalabb zeneigazgató

Olyan volt, mint egy vakrandi – így jellemezte első találkozását a Liege-i Királyi Filharmonikusokkal Madaras Gergely. A 33 éves karmestert választották zeneigazgatójukká, ezzel ő lett a legfiatalabb és egyben az első magyar zeneigazgatója a legnagyobb belga szimfonikusoknak.

Titkos női nyelvről írt szimfóniát

Az Oscar-díjas, kínai-amerikai szerző, Tan Dun szülőfalujában a nők titkos írást, énekelt nyelvet fejlesztettek ki, így adták át a tudást egymásnak. Ezeket rögzítette a karmester, és fűzte össze egy nagy zenekari művé, amelyet péntek este Budapesten is bemutat a Cafe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon.

Zubin Mehta magyaroknak koncertezett először

1956-ban magyar menekülteknek adta élete első koncertjét a világhírű karmester, Zubin Mehta. Azt mondja, ez az élmény azóta is elkíséri, és szereti a magyar közönséget. Budapesti koncertje előtt interjút adott az RTL Híradónak.

Elbúcsúztak Kocsis Zoltántól

A Zeneakadémián búcsúztak el a két hete elhunyt Kocsis Zoltántól. A kétszeres Kossuth-díjas, világhírű zongoraművész- és karmesterre az épület előtt százak emlékeztek. Áder János köztársasági elnök azt mondta: Kocsis Zoltánról nem lehet múlt időben beszélni, könnyű volt megszeretni őszinteségéért, és tisztelni kell a teljesítményéért is.

Kocsis Zoltán 1952 - 2016

Csodagyerek volt, zseni lett belőle. Az AFP francia hírügynökség azt írja róla halála után órákkal: minden zenerajongó ismeri a nevét az Egyesült Államoktól Japánig. Mint ezt többször is elmondta, sok éve készült a halálra – de ettől nem kevésbé fájdalmas a halálhír. Itt egy idézet tőle: az örökérvényűségre kell törekedni, nem a véglegességre”… Kocsis Zoltánra emlékezünk.

Elhunyt Kocsis Zoltán


szerző:
2016.11.07. 18:40
Elhunyt Kocsis Zoltán

Nem Magyarország, hanem az egész világ veszítette el az egyik legnagyobb muzsikusát – mondta a Kocsis Zoltánra emlékezve a Zeneakadémia rektora. Az akadémia diákjai és tanárai koncerttel búcsúztak mesterüktől. A kétszeres Kossuth- díjas karmester, zongoraművész és zeneszerző régóta szívbeteg volt, tegnap hunyt el 64 éves korában.

Elhunyt Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester

Életének hatvanötödik évében elhunyt Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester, zeneszerző 2016. november 6-án délután.

Világpremier az RTL Klubon!


szerző:
2016.07.17. 06:54
Világpremier az RTL Klubon!

Az RTL Klub reggeli műsorában, pontosan egy évvel ezelőtt egy világsztárt köszönthettek a nézők. Carlo Ponti Jr. amellett, hogy egy világhírű karmester, és Sophia Loren fia, egy magyar lány, Mészáros Andrea férje is. Hogy milyen nagymama édesanyja, Sophia Loren és hogyan telnek a magyar-olasz család hétköznapjai, elmesélte.

Világsztár a 8:08-ban! – vendégünk Carlo Ponti Jr.

Carlo Ponti Jr. amellett, hogy egy világhírű karmester, és Sophia Loren fia, egy magyar lány, Mészáros Andrea férje is. A karmester nemcsak a magánéletben, de a munkában is szereti a magyarokat. Hogy milyen nagymama édesanyja, Sophia Loren és hogyan telnek a magyar-olasz család hétköznapjai, elmesélte.

Milyen testvérek a Trokán lányok?

Holnap reggel kiderítjük, hogy milyen nagymama Sophia Loren, és milyen olaszként benősülni egy magyar családba, erről a világhírű karmester Carlo Ponti mesél nekünk. Jönnek a Trokán lányok is, Anna és Nóra, hogy kiderüljön milyen testvérek voltak kiskorukban, és mennyire rivalizálnak felnőttként, és megmutatjuk azt is, hogy milyen dísztárgyakat lehet készíteni betonból.

Érkezik hozzánk Fischer Iván karmester

Hétfőn reggel utánajárunk, hogy vajon tényleg fertőzést terjesztenek-e a nyilvános vécék kézszárítói. Czutor Zolival és egy pszichológussal arról beszélgetünk, hogy mit tehet a szülő, ha kritizálják gyermekét. De érkezik hozzánk Fischer Iván, Kossuth-díjas karmester is, valamint egy fiatal mászó, aki a több mint 8000 méter magas K2-t szeretné első magyarként meghódítani.

Antiszemiták miatt mondta le szereplését a karmester

Christoph von Dohnányi nem kíván olyan városban fellépni, „amelynek főpolgármestere az egyik színház vezetését két szélsőjobboldali antiszemitára bízta”.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való