Belföld

Titkos búcsúbulit rendeztek az Operettszínházból 40 év után kirúgott karmesternek

rtl.hurtl.hu

2024. március 27. 7:50

Az Operettszínház vezetősége állítólag elutasította, hogy a búcsúztatás házon belül legyen.

Titkos búcsúbuliba csalták az Operett színészei Maklári Lászlót, a kirúgott karmester negyven évig dolgozott a Budapesti Operettszínházban, írja a Blikk.

A lap információi szerint az eseményt egy külső helyszínen tartották kedden délután, ahova Maklári mit sem sejtve érkezett meg.

Amikor kiderült, hogy Maklári László a nyugdíjba vonulása után nem kapott több lehetőséget a színháztól, megvált tőle a vezetőség, több korábbi és jelenlegi kollégája érezte azt, hogy egy ilyen szakmai életutat meg kell ünnepelni, főleg, mert nem a legméltóbb volt a befejezés

– mondta el a Blikknek egy korábban a színháznál dolgozó háttérember.

Majd így folytatta:

Úgy tudom, keresték a színházat, lehetne-e az épületben tartani egy összejövetelt Maklárinak, hiszen mégis csak ide kötődik a szakmai élete, de az Operett vezetősége elutasította a felvetést.

A lap forrása elmondta, sokan jelezték a részvételüket a mostani társulatból, annak ellenére, hogy tudták, ezzel nem szereznek jó pontot a jelenlegi vezetésnél.

Maklári egykori főnöke, Szinetár Miklós rendező, az Operettszínház volt igazgatója videóüzenetet küldött:

„Rengeteget köszönhet neked a színház és én magam is. Úgy gondolom, ez a negyven év most lezárult, de a dolognak nincs vége, én nagyon bízom benne, hogy jön még aranykorszak, hogy Maklári László még itt lesz velünk és csinálja majd ezt a remek műfajt, örömet okoz mindnyájunknak. Isten adja, hogy a következő években is itt legyél velünk és csináld! Gratulálok!”

Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba

#Belföld#operettszínház#karmester#kirúg#maklári lászló#búcsúbuli#meglepetés

Címlapról ajánljuk