Sztárok diétás pizza receptjei
2017. február 4. 9:00
Az újévi fogadalmak között biztos sokaknál szerepelt a fogyókúra, diéta, életmódváltás…stb. Ha esetleg még nem kezdted el, még nincs késő, hiszen alig telt el pár hét az évből. A küzdelmek elindításához mutatunk két receptet, amit hazánk celebjei már leteszteltek.
A ValóVilág powered by Big Brother szőke bombázója már hetek óta diétával küzd a felesleges kilók ellen. Tegnap este Krisztián társaságában készítette el élete első „csökkentett kalóriás” pizzáját. A kis konyhai jelenetet pedig élő közvetítéssel dokumentálta rajongói számára.
Íme a recept és a végeredmény:
Mici konyhája 1.0
Életem első DIÉTÁS PIZZÁJA Krisztiánnak (nyomi) szívecskés szívből csináltam és ez a lényeg
Hozzávalók:
• 300 g zabpehelyliszt
• 300 g joghurt
• 1 tk. szódabikarbóna
• 1 kávéskanál só
• 3 ek. kókuszzsír kb. 70 g
• 1 dl langyos víz
Szósz: passzírozott paradicsom, só, bors, oregánó, bazsalikom, fokhagyma
Sok sikert! (szerintem fini lett)
Az X-Stage háziasszonya pedig hétindító sütögetésbe kezdett, melyet büszkén mutatott meg rajongóinak közösségi oldalán:
Elkészült életem első extra diétás karfiol alapú pizzája, tudom, hogy nem hiszitek, de nagyon finom! Itt a recept, hátha kedvet kaptok hozzá!
Hozzávalók / 4 adag
Tészta:
• 1 közepes db karfiol
• 2 db tojás
• 2 gerezd fokhagyma (zúzott)
• 1 teáskanál bazsalikom
• 1 teáskanál oregánó
• 40 g parmezán sajt (reszelt)
• 40 g mozzarella (reszelt)
• só ízlés szerint
Pizzaszósz:
• 1 kis db vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 teáskanál oregánó
• 1 teáskanál bazsalikom
• 1 teáskanál majoranna (elhagyható)
• 1 teáskanál kakukkfű (elhagyható)
• só ízlés szerint
• bors ízlés szerint
• 4 közepes db paradicsom (sűrített paradicsom vagy ketchup is lehet)
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 250 °C-ra.
A karfiolt kisebb darabokra vágjuk, és aprítóban ledaráljuk. Ha nem elég nagy az aprító, akkor több adagban daráljuk.
Mikrózható edénybe tesszük a felaprított karfiolt. Lefedjük papírtörlővel, és 2-3 percig mikrózzuk.
Miután kissé megpárolódott, kiöntjük egy rossz konyharuha közepére. A széleit ráhajtogatjuk, majd alaposan kicsavarjuk a felesleges vizet, amennyit csak bírunk.
A kicsavart karfiolt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a 2 tojást, a zúzott fokhagymákat, sajtokat és fűszereket. Alaposan összekeverjük a masszát.
Sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott tepsibe/pizzaformába tesszük a masszát, késsel vagy kanállal szépen eligazítjuk olyan vastagra, amilyen tetszik.
Berakjuk a sütőbe, kb. 10 perc alatt félig megsült. Miután egy picit kezd pirulni, kivesszük, rátesszük a szószt és a feltéteket, mérsékeljük a hőmérsékletet 200 °C-ra, majd addig sütjük, ameddig szépen megpirul a teteje.