Celebklub

Sztárok éles helyzetben – Kérdeztünk, ők választoltak!

rtl.hurtl.hu

2017. január 5. 11:27

A hétköznapokban sokszor használunk olyan kifejezéseket, melyekről nem is tudjuk, pontosan mit jelentenek, hiszen „egyértelműnek” gondoljuk. Celebjeink is így vannak ezzel, ugyanis például arra a kérdésre, hogy honnan ered a bluetooth név, igen érdekes és humoros válaszokat adtak.

Manapság már szinte nem is tudnánk meglenni kedvenc kütyüink nélkül. A számítógépek világát éljük, értünk hozzájuk, használjuk, pont úgy, mint a világhálót. Igen ám, de néha találkozhatunk olyan kifejezésekkel, mint a cookies (itt nem a finom desszertre gondolunk), vagy arra, mi az a bug, de például megkérdezhetnénk azt is, hogy mi az a plagin. Hozzávetőlegesen mindenki tudja, hogy mit rejtenek ezek a kifejezések, de ha szakszerűbben kéne megfogalmazni, leírni, lehet nem is menne olyan könnyen.

 

 

Nos ezzel sztárjaink sincsenek másképp! Egy egyszerű kérdésre, miszerint honnan ered a bluetooth elnevezés, igen elképesztő, és szellemes válaszokat adtak.

Ti tudnátok? Íme, itt vannak a válaszok!

Sáfrány Emese Aleska

„Mindenképpen valami kék. De a tooth? A tooth az egy kis szerkezet, magában a komputerben, nem?” 
 

 

 

Ada

„Kékfog” 
 

Cinthya Dictator:

„A bluetooth név egy nagyon izgalmas történet. Egy bizonyos Titusz volt az, aki kitalálta ezt a típusú kapcsolódást, aki imádta a kék színt. És volt egy ilyen kék laboratóriuma, ahol ugye Titusz dolgozott ezeken a dolgokon és így lett bluetooth.” 
 

Dombi:

„Azt hiszem, Jean-Claude Bluetooth nevű embertől, ugyanis nagyon megszuvasodott a foga, és már egészen elkékült, és akkor húzták ki. Nem találták azt a kábelt, amibe be tudták volna dugni ezt a fúróberendezést, és ezért lett vezeték nélküli ez a kapcsolat.” 
 

Gáspár Laci:

„Szerintem az ősembereknél volt már ilyen, vezeték nélküli kapcsolatot szerettek volna, szerették volna csatlakoztatni az egyik követ a másikhoz. Biztos volt egy olyan állat, aminek kék foga volt, és akkor azzal tudtak csatlakozni, vagy valahogy vezette a tűzet, vagy valamit vezetett ott, az ősembereknek volt valami cuccuk, és innen alakult ki. Azt elfelejtették az emberek, de kb a ’90-es években nagyon visszajött a bluetooth. Úgy, hogy ennyi! Azóta kékfog van!” 
 

 

 

Lola:

„A fogak, így összekapcsolódnak, mint a telefonok, mint a borsó meg a héja… Nem tudom!”

Puskás Peti:

„Az információ áramlására vonatkozó szakkifejezés. Kék! És a tooth? Valamivel ráharapok, és ebből van a bluetooth, az információ ráharap valamilyen eszközre.”  
 

 

 

Szerintetek ki volt a legfrappánsabb válaszadó? Szavazzatok!

forrás/képek: Youtube, Facebook 

 

#Celebklub#kérdések#válaszok#humor#sztárok#gáspár laci#puskás-dallos peti#ada#dombovári istván#lola#aleska#cinthya dictator#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk