Celebklub

Kié a legtökéletesebb arc Hollywoodban?

rtl.hurtl.hu

2016. július 17. 10:29

A szépség ugyebár szubjektív, mindenki másról gondolja azt, hogy hibátlan – már, ha egyáltalán létezik ilyen. Most azonban a tudomány megint jobban tudja, mint mi és kikalkulálták, hogy melyik színésznő született a legszebb arcvonásokkal.

Ismeretlen emberekről megállapítani, hogy mégis hogyan néznek ki, gyönyörűek-e vagy sem, eléggé nagy hazárdírozásnak számít (főleg úgy, hogy állítólag azokat egyre szebbnek látjuk, akiket közelebbről ismerünk). Mármint nem a tény, hogy véleményt alkotunk, hanem az utána következő általánosítás ilyen. Pedig hajlamosak vagyunk rá. Főleg a tudósok, és most megint megtették.

Na, ugyebár az a mondás járja, hogy mindenkinek más a szép. Görög tudósok szerint viszont ennek a megállapítása csupán egyetlen dologtól függ: a geometriai arányoktól.


Egy plasztikai sebész pedig nemrég – az arányokat figyelembe véve – felfedte, hogy Hollywoodban Amber Heard rendelkezik a legtökéletesebb arcarányokkal. A fiatal színésznőnek valószínűleg pont jól jöhet egy ilyen – tudományos alapokon nyugvó – bók, hiszen mostanában az élete nem túl fenékig tejfel.

Mióta azzal vádolta meg férjét, Johnny Deppet, hogy kiszámíthatatlan, agresszív és alkoholista, sőt beadta a válókeresetet, az egész világ ellene fordult. Ráadásul még az a pletyka is elterjedt róla, hogy a rengeteg stressz miatt borzasztóan lefogyott, így például egyik nagyobb szerepe – a DC Justice Leauge-jében – is kérdésessé vált.

Dr. Julian De Silva szerint Heard arca 91%-ban felel meg az „arany aránynak”, ami egy matematikai formula, amivel a tökéletest próbálják behatárolni számok segítségével.

Miközben Amber lett az első, további helyezettek is vannak a sorban. Nézzük, kik ők: a második Kim Kardashian, majd őt követi Kate Moss, Emily Ratajkowski, Angelina Jolie és Kendall Jenner.

Hogy mennyiben van igazuk ebben a számolgatós megoldásban, jó kérdés. Annyi természetesen tény, hogy a felsorolt nők tényleg a dekoratívak táborát erősítik. Azonban a felvetés, hogy csupán számok, arányok segítségével ítéljük meg egy ember vonásait, kicsit meredeknek hangzik.

Mi inkább maradunk a kedves és visszafogott véleményezésnél. Nemrég amúgy is összegyűjtöttük nektek a nyár leggyönyörűbb kismamáit – és még kalkuláció sem kellett hozzá, hogy lássuk, milyen széppé teszi őket az anyaság.

És természetesen ugyanez vonatkozik a 30 feletti nőkre is: mit nekünk vagy bárkinek a számok?! Nem az életkor fogja eldönteni, hogy valaki mennyire csodásan néz ki.

Persze, az már más kérdés, hogy a bomba alak és a csinos formák nem feltétlenül jönnek maguktól, azokért meg kell dolgozni. De ettől sem kell megijedni, hiszen sztárjaink rengeteg tippet adnak nap mint nap, hogy milyen gyakorlatokkal tarthatjuk magunkat formában.

Nektek ki a legszebb nő a világon?

Forrás: Elle USA
Képek: tumblr, Instagram

#Celebklub#tökéletes#szépség#arc#hollywood#amber heard#johnny depp#kim kardashian#angelina jolie#emily ratajkowski#kendall jenner

Címlapról ajánljuk