Bulvár

Sorra kérnek bocsánatot a sztárok Katalin hercegnétől, amiért képén viccelődtek

rtl.hurtl.hu

2024. március 25. 18:39

Színészek, publicisták, YouTube-sztárok is bocsánatot kértek, amiért viccet csináltak Katalin hercegné photoshoppolt képéből, amikor még nem tudták, hogy a királyi család tagja daganatos beteg. Blake Lively azt írta: „el vagyok keseredve” a saját gondatlansága miatt.

Daganatos megbetegedést diagnosztizáltak Katalin hercegnénél, azaz Kate Middletonnál, derült ki azután, hogy a királyi család tagja hetekre eltűnt a nyilvánosság elől. Most sorra kérnek bocsánatot tőle azok a sztárok, akik korábban amiatt viccelődtek, hogy

a hercegné anyák napi képét számtalanszor manipulálták Photoshoppal.

Ők kértek bocsánatot

A bocsánatkérések sorát az amerikai színésznő, Blake Lively kezdte, aki még március 13-án tett utalást Katalin képére saját posztjában, amelyben italmárkáját reklámozta. Most viszont a Vanity Fair szerint azt írta:

Készítettem egy buta posztot a »photoshop failes« őrületről, és hát hűha, ez a poszt ma nagyon elkeserített. Bocsánatot kérek

– írta a sztár, aki sem az eredeti posztban, sem a bocsánatkérésben nem nevezte meg Katalin hercegnét. Lively férje, Ryan Reynolds társtulajdonosa a Wrexham United angol futballcsapatnak, és korábban körbe is vezette III. Károlyt és Kamilla királynét a stadionban.

Owen Jones baloldali publicista, megmondóember azt írta: „Őszintén szólva nagyon szégyellem, hogy úgy spekuláltam, hogy eszembe sem jutott, hogy egy komoly egészségügyi probléma állhat a háttérben. A legjobbakat kívánom neki”.

Azt, hogy Harry és Meghan mit üzentek Katalin hercegnének, ebben a cikkben tudja elolvasni.

Kerry Katona magyar származású realitysztár pedig azt nyilatkozza a Sunnak: „Olyan sok összeesküvéselmélet volt. Én feltartom kezeim: azt hiszem, én is azok között voltam, akik ilyeneket terjesztett. Tudjátok, hogy a királyi család olyan, mint a saját családunk lenne. (…) Úgy érzem, hogy mindannyian beleestünk ebbe a nyúlüregbe, ami engem is beszippantott”.

Bocsánatot kért még Kalen Allen YouTube-sztár is, aki külön videót készített korábban a hercegné „eltűnéséről”, most azonban úgy döntött, hogy törli ezt az anyagot. Ő arról beszélt: reméli, hogy ez a döntés hozzájárulhat ahhoz, hogy együttérzőbben és figyelmesebben folyjon a közbeszéd az olyan ügyekről, amelyek ennyire komolyan érintik mások magánéletét.

Azonban akadtak olyan celebek is, akik nem kértek még bocsánatot korábbi viccelődésükért a rákbeteg hercegnével. Közéjük tartozik Kim Kardashian, Andy Cohen és John Oliver is. Jamie Lee Curtis azonban különösen érzékeny volt, ami jól is jött neki, írja a 1news. Ő már a diagnózis kiderülte előtt azt írta Instagramon:

LEÁLLNÁTOK végre ezekkel a szaros összeesküvéselméletekkel? Ő egy emberi lény, akinek kisgyerekei vannak, és nyilvánvalóan valamiféle egészségügyi gondon megy keresztül. Ez egy magánügy.

Sorra kérnek bocsánatot a sztárok a rákos Katalin hercegnétől, amiért a photoshoppolt képen viccelődtek
Blake Lively amerikai színésznő az Egy kis szívesség (A Simple Favor) című film nagy-britanniai bemutatóján Londonban 2018. szeptember 17-én. Fotó: MTI / EPA / Neil Hall

„A közösségi média embertelensége”

A Yahoo News szerint Imran Ahmed, az amerikai Digitális Gyűlölet Elleni Központ vezetője azt nyilatkozta: a Kate Middleton „eltűnéséről” szóló online diskurzus jól megmutatta „a közösségi média embertelenségét”. Őt azok zavarják a legjobban, akik most Middletont hibáztatják, amiért nem állt elő korábban diagnózisával.

Azt mondta: „A közösségi média embertelensége arra ösztökél mindenkit, hogy beszéljen azokról a dolgokról, amelyek személyesen nagyon fontosak valaki számára. És látjuk, mi ennek a hatása a társadalomban: milyen gyorsan vették át a pletykákat emberek milliói, és milyen nagy kárt okoztak ezzel a királyi családnak”.

A király büszke menyére

Korábban az RTL Híradó arról tudósított, hogy a királyi udvar nem árulta el, a 42 éves hercegnőn milyen műtétet hajtottak végre, és azt sem, hogy hol találták a daganatot a szervezetében. Katalin hercegnő apósa, a szintén rákbeteg, III. Károly a Buckingham palota közleménye szerint büszke menyére, hogy kiállt a nyilvánosság elé, ahogyan egyébként korábban ő maga is tette.


A hercegné videóüzenetét pedig az alábbi klipben dolgoztuk fel. Ekkor beszélt Katalin arról, hogy kezelésének korai szakaszában van. Azt mondta: bárki, aki ezzel a betegséggel szembesül, bármilyen formában, ne veszítse el a hitét vagy a reményét.


Bujáki Zsófi Londonban élő színésznő pedig a Reggeliben azt mondta el, magyarként mennyire meglepő lehet, hogy Angliában mindenki szinte az első percben tudja, ha valami történik a királyi családdal. Az életük része az uralkodó család akkor is, ha ez a modern korban kifejezetten szokatlan lehet. Honnan jön a rajongás, mit szólnak a botrányokhoz? Kiderül a videóból.


Az rtl.hu korábban egy onkológus szakorvost is megkérdezett Katalin hercegné diagnózisáról. Ő azt mondta: még az is lehet, hogy már nem is daganatos beteg Katalin hercegné, mivel jelenleg úgynevezett megelőző kemoterápiás kezelésen megy keresztül, amit akkor szoktak javasolni az orvosok, ha már sikeresen eltávolították a rákot a szervezetből.

Nyitókép: MTI / EPA / Neil Hall / Kate Middleton / Justin Lane

#Bulvár#kate middleton#katalin hercegné#rák#photoshop#bocsánat#eltűnés#betegség#magán

Címlapról ajánljuk