Bulvár

Kígyók elől ugorhatott a mélybe VV Anett az Ayahuasca okozta hallucináció alatt

rtl.hurtl.hu

2022. július 14. 16:00

Újabb részletek derültek ki a valóságshow-szereplő balesetének kapcsán.

Ahogyan arról beszámoltunk, a ValóVilágból ismert Béres Anettet július 11-én, hétfőn szállították kórházba törött csontokkal, öntudatlan állapotban, miután egy Ayahuasca tea szeánszon vett részt. A spirituális szertartás során Anett hallucinációktól szenvedett, és nyoma veszett, majd másnap reggel találtak rá, a szeánsz helyszínétől 2 kilométerre. A sérülései miatt életmentő műtétet hajtottak végre rajta, és az állapotát folyamatosan felügyelik.

Miután magához tért, egy közeli barátja számolt be Anett állapotáról, és most újabb információkat osztottak meg a történtekről.

A Velvet értesülései szerint Anett, aki ezelőtt sosem élt tudatmódosító szerekkel, a hallucináció okozta pánikban az erdőbe menekült. Egy Anetthez közel álló személy elmondta, hogy a nőt kígyók üldözték a hallucinációban, és azok elől futott az erdőbe. Menekülés közben egy magaslati pontról leugrott, akkor szerezte a sérüléseit.

Anett barátnője, Sáfrány Emese társaságában tartózkodott a helyszínen, azonban Emese megerősítette, hogy ő nem fogyasztott a főzetből.

Kígyók elől ugrott a mélybe VV Anett az Ayahuasca okozta hallucináció alatt
Az ayahuasca növény, amiből a főzet készül. Fotó:  Milleni Paula Franca da Silva / Getty Images

Zacher Gábor toxikológus a Reggeliben elmondta, hogy az ayahuasca tea fogyasztása akár 14-16 órás hallucinációkat is okozhat, és teljesen kiszámíthatatlan a hatása. A szakember szerint nagyon kell vigyázni ezzel a főzettel, ugyanis a hallucinációkba akár bele is lehet ragadni.

Varga Viktor is mesélt a főzettel kapcsolatos tapasztalatairól a Fókusznak, és elmondta, hogy kizárólag ellenőrzött körülmények között, hetekig tartó felkészülés után ajánlott az ayahuasca főzetet fogyasztani, és még az is lehet, hogy a szeánszt vezető sámán alkalmatlannak nyilvánít valakit a részvételre.

Viktor beszámolója a Fókusznak itt megtekinthető:


Nyitókép: RTL Klub / Fókusz

#Bulvár#vv anett#sáfrány emese#varga viktor#zacher gábor#hallucináció#ayahuasca#szeánsz

Címlapról ajánljuk