Fókusz

Hat órán keresztül tartó víziósorozat, ami nem mindenkinek való – Varga Viktor nemrég Peruban próbálta ki párjával az ayahuasca főzetet

Ásványi EszterÁsványi Eszter

2022. július 13. 20:39

Nagyon súlyos beavatkozás az agyba és a testbe, gyakorlatilag méreg, aminek használatát hosszú testi és lelki felkészülés előzi meg – mondja Varga Viktor az ayahuasca főzetről, amit azon a teaszeánszon fogyaszthattak, amin VV Anett súlyosan megsérült.

„Itt az a lényeg, hogy ez egy nagyon súlyos beavatkozás egyébként az agyba. Meg magába a testedbe. Ugyanis megmérgezed magadat. Nyilván a dózis nem mindegy” – fogalmazott a Fókusznak Varga Viktor, aki néhány hónapja párjával együtt Peruban vett részt egy spirituális teaszeánszon. 

Az énekes szerint tisztítókúra szükséges, mert „ha nem elég tiszta az ember teste vagy a gondolatai”, akkor azonnal hasmenésbe és hányásba kezd. Már hetekkel a szeánsz előtt diétázni kell. A több évezredes hagyományra visszanyúló szertartás Peruban ellenőrzött körülmények között zajlik. Egy egyhónapos táborban mindenkit felkészítenek testileg és lelkileg is, így nagyon ritkán fordulhat elő az, hogy valaki rossz élményekkel távozik.

Az a helyzet, hogy ez nem mindenkinek való. De ezt egyrészt a beszélgetések során kiszűrik, hogy mentálisan ki van rá felkészülve, másrészt pedig kitöltenek kérdőíveket, hogy a családban milyen mentális betegségek voltak, te mikről tudsz. Persze sokszor van olyan is, hogy az ember nem tud a sajátjáról, de ezért vannak ezek a felkészülések, napokig, hogy ezeket ők látják a jeleit, hogy kinek lehet és kinek nem

– mesélte.

A szertartás egy egyórás meditációval indul, majd a sámán jelenlétében a résztvevők elfogyasztják a főzetet, és nagyjából fél óra múlva a dzsungel hangjai hozzák elő a víziókat. 

Ez egy hat órán keresztül tartó víziósorozat, egy fraktálszerű rendszerbe esel bele, valójában a saját elmédbe. És az az izgalmas benne, hogy mindenkinek teljesen egyéni, miket lát meg miket él meg

– osztotta meg gondolatait az énekes.

Július 10-én valószínűleg egy ilyen szeánszot tartottak a Baranya megyei Vokány mellett,és onnan tűnt el a Való Világból ismert Béres Anett, aki barátnőjével járt ott. A Pécsi Mentőkutyás Egyesület elnöke azt mondja, délután 4-kor érkezett hozzájuk a telefon, hogy egy eltűnt nő keresésében kellene segíteni.

„A Pécsi Mentőkutyás Egyesülettől mentünk négyen 4 kutyával, illetve a Szent Flórián önkéntes tűzoltói jöttek olyan 10 fővel. És még ott rajtunk kívül rengeteg polgárőr volt, meg a rendőrség munkatársai is szép számmal voltak jelen, tehát sokan voltunk” – mondta Kiss Csaba.

Mire ők nem sokkal később a helyszínre értek, addigra már javában folyt a keresés, a polgárőrök még hőkamerás drónokat is bevetettek. A hírek szerint a szeánsz alatt a nő pánikrohamot kapott, majd beszaladt az erdőbe. Hogy mi történhetett pontosan, arról nincs hivatalos információ.

Azért elég nehéz volt úgy nekiindulni, hogy túl sok infó nem volt. Egy háztól tűnt el, igazából ennyi, és nem tudják azt, hogy melyik irányba ment el a hölgy, valamikor a reggeli órákban, 6-7 óra körül tűnhetett el

– részletezte a Pécsi Mentőkutyás Egyesület elnöke.

Végül egy szőlőültetvényen találtak rá, ruhák nélkül, súlyos sérülésekkel, öntudatlan állapotban. Információink szerint azóta is kórházban van, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. 

Yvonne Dederick is szerette volna kipróbálni a teaszeánszot, ő Mallorcán talált egy olyan központot, ahol legálisan, ellenőrzött körülmények között van lehetőség a testi-lelki gyógyulásra.

Nem drogozásról van szó, ez egy gyógymód. És ez a gyógymód, ha rosszul használod, akkor veszélyessé válhat. Itt igazából ez a kérdés, hogy volt-e megfelelő felkészítés ehhez a dologhoz. Ezek szerint nem volt megfelelően kontrollált környezet, mert ilyen nincs, hogy valaki el tud szökni az erdőbe. Ennek van tudománya, és ennek van létjogosultsága. De ezt mindenképpen kontrollált környezetben kell, amihez meg alapvető, hogy olyan országban kell ezt megcsinálni, ahol ez engedélyezve van

– mondta a Yvonne Dederick a Fókusznak.

Zacher Gábor toxikológus a Reggeliben mondta el, hogy a Magyarországon illegális szer hogyan hathat az emberi szervezetre:

#Fókusz#Bulvár#vv anett#ayahuasca#szeánsz#varga viktor#főzet#teaszeánsz#yvonne dederick#ma

Címlapról ajánljuk