Belföld

Pokorni Zoltán eladott egy ingatlant egy héttel azután, hogy bejelentette: nem ad el ingatlant

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 4. 15:09

A Szamos és Városmajor utcák sarkán álló házban levő ingatlan nagyjából 30 százalékkal olcsóbban lett piacra dobva, mint egy kőbányai panel, írta Pokorni utódja, az MKKP-s Kovács Gergely.

„A most megválasztott önkormányzati vezetés azt kérte, hogy ne kössünk semmilyen közbeszerzést, illetve ne értékesítsünk ingatlanokat. (…) Nagyjából 15 milliárd forintnyi közbeszerzést kéne, lehetne megkötni ezeket nem kötjük meg – nagyon gavallérok vagyunk” – büszkélkedett Pokorni Zoltán, a XII. kerület leköszönő polgármestere az ATV műsorában még július 9-én

Pokorni utódja, a jelenleg az önkormányzati szerződéseket átnyálazó MKKP-s Kovács Gergely azonban most a Facebookon közölte, hogy az önkormányzat mégis eladásra kínált két ingatlant alig egy héttel később, július 17-én.

Az egyik az Alkotás utcában található, 73 négyzetméteres, kikiáltási ára pedig 72,5 millió forint volt a nyilvános versenyeztetésben. A másik, a Szamos és Városmajor utcák sarkán álló házban levő ingatlan pedig nagyjából 30 százalékkal olcsóbban lett piacra dobva, mint egy kőbányai panel.

Kovács azt írta Pokorniról: „Jóhiszeműen elképzelem, ahogy ül otthon és próbálja kibírni, hogy ne adjon el lakást, napról napra egyre idegesebb lesz, már folyamatosan remeg a keze, alig bír enni, kezd teljesen kikészülni, és egy hét után feladja. Pedig ő megpróbálta. Na, de legalább szeretné normális áron értékesíteni a lakást, ám hirtelen izzadni kezd, érzi, hogy egész teste elnehezül, könnyek szöknek a szemébe, a szíve hevesen ver, elkezdi lerágni a lábát, úgyhogy inkább feladja”.

Így végül 644 ezer forintos négyzetméteráron kerül meghirdetésre a Szamos és Városmajor utcák sarkán álló házban levő lakás. Úgy 30 százalékkal olcsóbban, mint egy kőbányai panel.

Nyitókép: MTI / Lakatos Péter

#Belföld#pokorni zoltán#hegyvidék#polgármester#ingatlan#eladás#ígéret#kovács gergely#mkkp

Címlapról ajánljuk