Belföld

Pokorniék azzal vádolják a XII. kerület megválasztott polgármesterét, hogy ki fogja rúgni az óvodavezetőket

rtl.hurtl.hu

2024. július 3. 19:37

A kétfarkús Kovács Gergely szerint a leköszönő testületnek annyi dolga lenne, hogy csendben kibírják a hátralévő három hónapot.

Facebook-oldalán reagált a XII. kerület megválasztott polgármestere, Kovács Gergely arra, hogy az önkormányzat közleményt adott ki, amiben azzal vádolják, hogy „önkormányzati dolgozók zsebében kutakodna”.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke azt írta a leköszönő testületről, hogy „igazából annyi dolguk volna, hogy bírják ki csöndben a hátralevő 3 hónapot, utána meg reménykedjenek benne, hogy nem sikerül rájuk bizonyítani azt a rengeteg lopást, amit az elmúlt tizenévben elkövettek”.

Ehelyett Rogán Antal szelleme szállta meg a kommunikációs osztályt és valamiért azt tartják a legjobb ötletnek, ha a maradék idejüket azzal töltik, hogy szürreális hazugságokat terjesztenek rólunk

– áll Kovács bejegyzésében.

A Pokorni Zoltán vezette, fideszes többségű önkormányzat kedden azt állította, hogy Kovács több mint ezer önkormányzati dolgozó személyzeti adataihoz és a bérükhöz szóló információkhoz akart hozzájutni. Hozzátették, hogy szerintük az MKKP elnöke és pártja „az elmúlt években politikai érdekeiket érvényesítve többször nehéz helyzetbe hozott önkormányzati dolgozókat”, „volt, hogy hivatali ügyintézőket atrocitás, rasszista, antiszemita fenyegetés ért”.

A közleményben emellett az áll, hogy Kovács nagyszámú elbocsátásra készül, „többek füle hallatára nyilvánvalóvá tette, hogy intézmények vezetőit, például az óvodavezetőket is ki fogják rúgni”.

Kovács ezt úgy kommentálta, hogy „az elmúlt években legalább a mocskolódásban sikerült felülemelkedniük az átlagos Fidesz színvonalon, most már ez se megy nekik”. Facebook-bejegyzéséből kiderül, hogy levelet küldött a kerület jegyzőjének, amelyben azt kérte, küldjék el neki, melyek voltak azok az esetek, amikor ő és pártja nehéz helyzetbe hozott önkormányzati dolgozókat, sorolják fel azokat az eseteket, amikor hivatali ügyintézőket a részükről atrocitás, rasszista, antiszemita fenyegetés ért, mondják el, mi alapján állítják, hogy nagyszámú elbocsátásra készül, és kinek a füle hallatára tette nyilvánvalóvá, hogy intézményvezetőket fognak kirúgni.

Erre a polgármesteri hivataltól azt a választ kapta, hogy „a nyári időszakban esetlegesen megnövekedő ügyintézési idő miatt szíves türelmét és megértését kérjük”.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

#Belföld#magyar kétfarkú kutya párt#kovács gergely#hegyvidék#XII. kerület#önkormányzati választás

Címlapról ajánljuk