Belföld

Pokorni Zoltán visszatér a régi munkahelyére

rtl.hurtl.hu

2024. július 24. 17:17

Heti néhány órában tanít majd társadalomismeretet gimnazistáknak.

Pokorni Zoltán – aki idén már nem indult a polgármesteri tisztségért a XII. kerületben – visszatér eredeti foglalkozásához, és tanár lesz, igaz, csak heti néhány órát fog tanítani – írja a Blikk.

Pokorni azt mondta, harminc éve nem állt a katedrán. Mielőtt képviselő lett, a Toldy Ferenc Gimnáziumban tanított magyart és történelmet, ide tér majd vissza, de most társadalomismeretet fog tanítani.

Az igazgató, Porogi András a saját órakeretéből csíp majd le nekem időt

– árulta el. Reméli, hogy politikusi tapasztalatait is hasznosítani tudja, hiszen a társadalomismeret órákon szó esik demográfiai problémákról, a választási rendszerről vagy a nyugdíjrendszerről is.

Elmondta: már felkészítették arra, hogy a mostani gyerekek mások, mint a harminc évvel ezelőttiek, de „továbbra is tudni vágyók és jó fejek”.

Pokorni korábban arról is beszélt, hogy úgy tervezte, visszavonulása után tanácsokat ad majd a hegyvidéki polgármesternek, de a kerületben a fideszes Fonti Krisztina elvesztette a választást, helyette a Magyar Kétfarkú Kutya Párt alapítója, Kovács Gergő vezeti majd a kerületet.

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

#Belföld#pokorni zoltán#tanár#társadalomismeret

Címlapról ajánljuk