Belföld

Pokorni Zoltán: Nem lenne Fidesz Orbán Viktor nélkül

rtl.hurtl.hu

2024. július 22. 12:57

Pokorni Zoltán, a XII. kerület leköszönő polgármestere azt is elmondta, óraadó tanárként miből fog megélni, és hogy nem szereti, ha emberarcú fideszesnek nevezik.

Interjút adott Pokorni Zoltán a Telexnek.  A XII. kerület októberben leköszönő fideszes polgármestere kijelentette, hogy azért nem indult újra a posztért, mert megunta a politizálást. Mint arról beszámoltunk, októbertől  a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) társelnöke, Kovács Gergely lesz az Orbán Viktor által is lakott kerület a polgármestere, az önkormányzati választáson Pokorni Zoltán alpolgármesterét, Fonti Krisztinát győzte le.

Pokorni az interjúban arról is beszélt, mit szólt Orbán Viktor ahhoz, hogy nem indul újra:

Nem örült neki, de elfogadta. Azt mondta, hogy megérti.

Az interjúból kiderült, Pokorni nem szereti, ha emberarcú fideszesnek nevezik: „Ez egy elég idétlen elnevezés. Nem mintha nem esne jól az embernek, ha egy dicsérő jelzőt aggatnak rá, mert mindenki hiú. De ennek a fordítottját érdemes figyelni: hogy akkor vannak olyanok a Fidesz politikusai között, akik nem emberarcúak” – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy maradtak-e politikai ambíciói, nemmel felelt. A mai Fideszhez fűződő kapcsolatáról pedig azt mondta:

Valószínűleg sosem volt olyan pillanat az életemben, hogy mindennel egyetértettem volna, amit a Fidesz mond. Talán ez már így is marad. Az alapvető kérdések többségében viszont egyet kell érteni ahhoz, hogy egy csoporthoz tartozónak gondoljuk magunkat. De biztos, hogy mást gondolok egy csomó apróságról, lényeges vagy kevésbé lényeges kérdésről, mint a velem egy csapatban dolgozók.

A Tisza Párt és az 1998-2002 közti Fidesz közti vélt vagy valós hasonlóságokról érdemben nem tudott reagálni, mert elmondása szerint nem volt a Tisza Párt rendezvényein: „A tudósításokat látva nekem sokkal inkább azok a régi filmek jutnak az eszembe a ‘60-as évekből, amikor a Beatlest sikítozó lányok és rajongótáborok fogadták” – tette hozzá. Pokorni szavaiból úgy tűnik, a Tisza Pártnak nincs is sok esélye, hogy meghódítsa:

Én azt hiszem, sajnálatos módon kinőttem ebből a kamaszkori sikítozásból

– vallott színt a leköszönő polgármester.

Majd megkapta a kérdést, hogy „milyen lenne a Fidesz Orbán Viktor nélkül”. Amire határozott választ adott:

Szerintem nem lenne Fidesz Orbán Viktor nélkül.

Mint arról beszámoltunk, Pokorni, aki eredetileg magyar-történelem szakos tanár volt, már márciusban pedzegette, hogy szívesen visszatérne a katedrához. 1994-ig a Toldy Ferenc Gimnáziumban tanított, most ide fog visszatérni. Arra a kérdésre, hogy ha újra felélednének a tanártüntetések, csatlakozna-e a tanár kollégáihoz, kitérő választ adott:

Indulásként csak óraadó leszek, minimális óraszámban. De igyekszem majd feleleveníteni a régi baráti kapcsolatokat a tantestületben, és majd utána tudok erre a kérdésre válaszolni.

És hogy miből fog élni, ha csak óraadó lesz?

„Úgy terveztem, hogy majd tanácsokat adok a hegyvidéki polgármesternek, de ezt a tervemet most felül fogom vizsgálni. Talán tanácsot fogok adni a kormány valamelyik kormányzati szervében” – mondta.

Nyitókép: Orbán Viktor, Fonti Krisztina, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és Pokorni Zoltán társaságában budapesti kampánykörútján 2024. április 27-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

#Belföld#pokorni zoltán#telex#XII. kerület#hegyvidék#polgármester#orbán viktor#magyar kétfarkú kutya párt#kovács gergely

Címlapról ajánljuk