Belföld

Pokorni Zoltán besokallt a politikától, menne vissza tanárnak

rtl.hurtl.hu

2024. március 5. 14:07

Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester egykor magyar-történelem szakos tanár volt, visszavágyik a pályára.

„Már évekkel ezelőtt elhatároztam, hogy ez lesz az utolsó ciklus, amit vállalok. [...] A döntésemben számos ok közrejátszott. Az egyik az, hogy a politikus szerepe nagyon megváltozott, mára gyakorlatilag élő bokszzsákká vált. Bárki, akit elönt az indulat, odamegy és belerúg. Ezt egy politikus évekig kénytelen tűrni, ami hosszú időn keresztül azért nem egy egészséges foglalkozás. Számomra eddig tartott ez az időszak” – mondta Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere a Hegyvidék című kerületi lapnak. Az már februárban kiderült, hogy Fonti Krisztina, az eddigi alpolgármester lesz a kormánypárt polgármesterjelöltje a kerületben.

Pokorni Zoltán mesélt a lapnak a terveiről is. Elmondta, olyan munkát szeretne végezni, ami nem a közügyekkel kapcsolatos. A legvalószínűbb, hogy az eredeti foglalkozásához tér vissza. „A Toldy Ferenc Gimnáziumban tanítottam 1994-ig, aztán kerültem a parlamentbe. Szeretnék újból tanítani, remélem lesz erre módom” – fogalmazott.

A jelenleg 62 éves politikus eredetileg magyar-történelem szakos tanár volt. A 24.hu szerint nincs akadálya annak, hogy nyugdíjasként tanítson, sőt a jelenlegi szabályok kifejezetten kedveznek a nyugdíjas tanároknak, mivel 2023 szeptemberétől teljes állásban dolgozhatnak a nyugdíjuk megtartása mellett.

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

#Belföld#pokorni zoltán#tanár#XII. kerület#hegyvidék#polgármester#ciklus#fonti krisztina

Címlapról ajánljuk