Belföld

24.hu: Visszavonul Pokorni Zoltán

rtl.hurtl.hu

2024. február 20. 12:44

Pokorni Zoltán kiszáll a politikából, a Fidesz hegyvidéki polgármestere nem indul az önkormányzati választáson. 

Nem indul újra a XII. kerületi polgármesteri címért Pokorni Zoltán – írta a 24.hu. A lap információi szerint a kerületet 2006 óta vezető politikus utódja jelenlegi helyettese, Fonti Krisztina lehet.

A 24.hu-nak sikerült telefonon elérnie Pokorni Zoltánt, aki a lapnak a visszavonulásával kapcsolatban csak annyit mondott, hogy egyelőre nem nyilatkozik. Pokorni arra hivatkozott, hogy a főpolgármester-jelölés elhúzódása miatt a kerületi vezetőket is arra kérték a kormánypártban, hogy a döntés megszületéséig tartózkodjanak a nyilvánosságtól, és ő tartja magát a kéréshez.

A 24.hu cikke szerint Fonti Krisztina indulását a polgármesteri címért hivatalosan pénteken fogják szentesíteni. Pokorni visszavonulása növelheti az ellenzéki pártok esélyeit a kerületben, mert Pokorni személyes támogatottsága messze meghaladja a Fideszét – írta a 24.hu.

Nyitókép: Pokorni Zoltán a XII. kerület polgármestere beszél a Kopp Mária sétány ünnepélyes átadásán a Normafánál 2023. szeptember 12-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

 

#Belföld#pokorni zoltán#visszavonulás#önkormányzati választás 2024#polgármester#hegyvidék#budapest#fidesz

Címlapról ajánljuk