Belföld

A klímakáoszon nagyot nevető Semjén, a visszalépő Biden, és egy hatalmas bulit csapó Balázs

rtl.hurtl.hu

2024. július 27. 8:01

Joe Biden nem áll többet ellen, magyar idő szerint vasárnap bejelentette, hogy nem indul az elnöki székért. Alelnökét, Kamala Harrist javasolta maga helyett, ő lehet a demokraták új elnökjelöltje. Magyarországon közben újabb vádakkal álltak elő a kisfút felrúgó karateedző állítólagos áldozatai, de a férfi mindent tagad. Exkluzív, közel félórás interjút készítettünk Radnai Márkkal, a Tisza Párt alelnökével: elmondta, hogyan került a politika közelébe, és reagált a 2015-ös színházi balhéra is. Továbbra sincs klíma a Szent János Kórházban, de Kásler Miklós annyit üzent: ő is műtött már 50 fokos műtőben, Semjén Zsolt pedig csak nevetett, amikor erről kérdezte a Híradó. Sebestyén Balázs DJ Otiként mutatkozott be a Balatonon, távozott a ValóVilágból a várandós VV Reni, és összeállt a Sztárbox mezőnye. A hét videós összefoglalója.

Joe Biden visszalépett

Joe Biden döntött: múlt vasárnap jelentette be, hogy visszalép az elnökjelöltségtől. „Az ország érdeke az, hogy lemondjak” – közölte az amerikai elnök, akitől rosszul sikerült tévévitája óta egyre többen kérték, hogy álljon félre, de sokáig ellenállt. 


Az összes televízió azonnal megszakította adását, mikor a bejelentés megtörtént. Döntése után Barack Obama a legnagyobb hazafinak nevezte Bident.


Kamala Harris lehet a Demokrata Párt új elnökjelöltje, Joe Biden is őt ajánlotta maga helyett, és a párt vezető politikusai is sorra állnak be mögé. Vajon mennyi esélye van? Szakértők szerint ellene szól, hogy alelnöki teljesítményét nem értékelik túl jónak a választók.


Kamala Harris közben megkezdte kampányát, egy felmérés szerint 2 százalékponttal vezet Trumppal szemben. De kicsoda az értelmiségi bevándorlók gyerekeként született, indiai és jamaicai származású nő, aki már eddig is történelmi sikereket ért el főügyészként és szenátorként? – portrénk Kamala Harrisről. És ha szeretné jobban megérteni az amerikai elnökválasztási rendszert, ebben a cikkünkben összefoglaltuk, melyik államokon múlik, hogy ki lesz az Egyesült Államok elnöke. 

Újabb vádak a kisfiút felrúgó karateedző ellen

Élete legsötétebb pillanata volt, ami miatt nem tud kellőképpen bocsánatot kérni – mondta az RTL Híradónak az a karateedző, aki felrúgott egy gondjaira bízott 7 éves kisfiút a szolnoki kalandparkban. Azt állítja, hogy korábban sosem bántotta egyik tanítványát vagy barátnőjét sem, és pert indít rágalmazás miatt azok ellen, akik ennek ellenkezőjéről nyilatkoznak.


A karateedző volt barátnője szerint viszont a férfi hazudik, monoklis fotóval bizonyította, hogy verte őt volt párja. 


A kalandparkban bántalmazott kisfiú édesanyja is reagált az edző állításaira: nem tud arról, hogy a karateedző a „tenyerén hordta” volna kisfiát azután, hogy felrúgta. Szeretné, ha A. Tibor valóban személyesen kérne bocsánatot kisfiától.


Úgy megrúgta Tibi bácsi a hatéves kisfiút, hogy bepisilt edzés közben – erről egy volt tanítvány anyja mesélt a Híradónak. A karate szövetségnél azt ígérték, kivizsgálják a volt tanítványok panaszait is. A rendőrség egyelőre garázdaság vétségével gyanúsítja a bántalmazó férfit, de vizsgálják, hogy elkövetett-e súlyosabb bűncselekményt is.


Az rtl.hu-nak a férfi négy volt tanítványa vallott a bántalmazásokról. Egyikük például arról számolt be, hogy amikor megsérült, és erről szólt az edzőnek, A. Tibor direkt a sérült testtájára csapott. Mások sokszor sírva, félve mentek az edzésekre, egy tanítvány pedig felidézte, hogy egy véletlen rúgásért úgy gyomorszájon rúgta az edző, hogy elrepült, és a földön maradt. 

Simsik Cynthia tragédiája

Párja ölhette meg a 31 éves Simsik Cynthia magyar kézilabdázót, a férfit a gyilkosság mellett halottgyalázással is gyanúsítják. A nő holttestét hétfő hajnalban találták meg a szlovákiai Nagymegyeren, de akkor már több napja halott lehetett.


„Cynti tulajdonképpen egy cseléd volt abban a lakásban” – ezt az elhunyt nő apja mondta az RTL Híradónak. Nárcisztikus férfinak ismerte lánya párját, szerinte a gyilkosságot veszekedések, pofonok és féltékenység előzte meg.


Ő a Tisza Párt alelnöke

Exkluzív interjút adott Radnai Márk, a Tisza Párt alelnöke az RTL Híradónak. „Abszolút apolitikus voltam” – árulta el, akit arról is kérdeztünk, színházi és sorozatos múltja után hogyan került a politika közelébe. Reagált a 2015-ös színházi balhéra is: azt mondta, még másnap bocsánatot kért Koltai Tamás színikritikustól az ujjeltörős üzenetért, a Magyar Narancs újságíróját viszont nem fenyegette meg. Az interjúból az is kiderült, hogy Radnai már április óta a párt alelnöke, de eddig nem tartották ezt fontosnak közölni. 


Titokban felvett kínai gigahitel

Titokban vett fel egymilliárd euró kínai hitelt a magyar kormány tavasszal. Feledy Botond külpolitikai szakértő úgy látja: mindez azt is jelenti, hogy a kormány lemondott az uniós támogatásokról.


Kásler Miklós is műtött 50 fokos műtőben

Még mindig nem javították meg a János Kórházban két hete elromlott klímát. Az egészségügyi szakértő szerint több évtizedes rendszerhiba okozza, hogy az intézmények hűtőberendezései nem bírják a hőséget, és a mostaninál jóval több pénzt kellene költeni az ágazatra. 


Kásler Miklós a kórházi klímakáoszról azt mondta: „30 évvel ezelőtt én 50 fokos műtőkben végeztem 10-12 órás műtéteket. Lehetséges volt, mert életmentő volt. Most ugyanez a helyzet”. 


Semjén Zsolt pedig teátrálisan és hangosan nevetni kezdett, amikor az RTL Híradó riportere a nem működő klímákról kérdezte.


Megvannak a ponthatárok

A héten kihirdették a felvételi ponthatárokat.  Idén debütált az új pontszámítási mód, amiben már az egyetemek döntik el, mire adnak többletpontokat. Azonban a központi rendszer több diáknak rosszul számolta ki a pontjait – erről is beszámoltunk: 


Ilyen lehet az új KRESZ

Készül az új KRESZ: a tervek között az is szerepel, hogy akár a szülő is taníthatná vezetni a gyerekét. Az autósoktatók a munkájukat féltik. A minisztérium szerint nem céljuk elvenni az oktatók feladatait.


A Mol nekiment a kormánynak

Holoda Attila energetikai szakértőt meglepte, hogy Hernádi Zsolt nekiment a kormánynak a különadók miatt. „A Molnak elege lett abból, hogy a kormány által okozott költségvetési lyukakat mindig neki kell kitölteni” – fogalmazott a Reggeliben. Arról is beszélt, hogyan érint minket az ukránok szankciós intézkedése az orosz Lukoil ellen. „Ha valaki egy olyan céggel üzletel, ami az agresszornak az egyik finanszírozója, annak midig legyen B terve” – jelezte.


Párizsi olimpia

Pénteken megnyitották a párizsi olimpiát. A Párizsba utazás előtt a Liszt Ferenc Repülőtéren Szilágyi Áron, Gurisatti Gréta, Tóth Krisztián és Telegdy-Kapás Boglárka is nyilatkozott az RTL Híradó stábjának a várakozásaikról. 


Ilyen volt Sebestyén Balázs DJ Otiként 

Óriási bulit csapott Sebestyén Balázs DJ Otiként múlt hétvégén a Balatonon. A 90-es és a 2000-es évek legnagyobb slágereit vitte el a közönségnek, a Fókuszban megmutattuk a közel háromórás buli legjobb pillanatait és kulisszatitkait is. Az ország egyik legnépszerűbb műsorvezetőjével a hírnévről is beszélgettünk, aminek kapcsán megjegyezte: „Mi nem az a család vagyunk, aki két ingyen mozijegyért mutogatja a gyerekét”.


VV Reni terhes

Egyre feszültebb pillanatokat élnek meg a villalakók, hiszen vészesen közeledik a vasárnapi finálé, ahol eldől, ki nyerte meg az idei ValóVilágot. Az elmúlt hét is tartogatott izgalmakat: kiderült, hogy VV Reni várandós, és megmutattuk, mit szólt Geri, amikor megtudta a várandósság hírét.


VV Reni néhány nap múlva viszont egy rendhagyó párbaj eredményeként kiesett a játékból. „Őszintén szólva fel vagyok háborodva” – reagált a lány.


Összeállt a Sztárbox mezőnye

Bemutattuk a nehézsúlyban ringbe lépő versenyzőket, így véglegessé vált az idei Sztárbox mezőnye. A legutóbb bemutatott kategóriában van sorozatsztár, rapper, zenész, sőt egy olimpiai bajnok is. Itt pedig mindent megtudhat az összes többi indulóról.

 

#Belföld#sebestyén balázs#a hét videói#tusványos#klíma#semjén zsolt#kásler miklós#balaton#dj oti#Radnai Márk#tisza párt#joe biden#amerikai elnökválasztás 2024#karateedző#felrúgott kisfiú#Simsik Cynthia#Kamala Harris#ValóVilág#vv reni#Sztárbox#olimpia#mol#kresz

Címlapról ajánljuk