Belföld

Hatszáz dolgozójának tartozik a MÁV

rtl.hurtl.hu

2024. június 12. 14:25

A szakszervezet elnöke szerint épp azokat hozták megalázó helyzetbe, akik lojálisak a vasúttársasághoz.

A MÁV csaknem hatszáz dolgozója várja hónapok, de akár évek óta, hogy a társaság kifizesse nekik a többletmunka után járó vállalási díjakat – idézi a 24.hu a Vasutasok Szakszervezetének közlését.

Azokról a munkákról van szó, amelyeket a vasutasok különféle projektekben munkaidőn kívül, szerződés alapján végeztek el. A szakszervezet többször követelte ezek kifizetését, de ígéreteknél többet nem kaptak a MÁV vezetésétől. Ezt méltatlannak tartják, és levélben fordultak Lázár János építési és beruházási miniszterhez.

Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke „végtelenül felháborítónak” nevezte, hogy a fizetés halogatásával a társaság éppen azokat hozta megalázó helyzetbe, akik a vasút iránti lojalitásból hajlandók voltak a vállalat számára fontos és sürgős munkákat a szabadidejükben elvégezni.

Frissítés: Reagált a MÁV Zrt. a szakszervezet közlésére. A cég kommunikációs igazgatósága azt állítja: minden megrendelt és elvégzett munkát – a teljesítésigazolásra és a kifizetés jóváhagyására vonatkozó folyamatot követően – kifizetnek az arra jogosult munkatársaknak, „továbbá nincsenek olyan, a költözéssel összefüggő megállapodásaink, amelyeket ne teljesítettünk volna az irányukba”.

Nyitókép: photobeppus, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

#Belföld#máv#vasút#Vasutasok Szakszervezete#szakszervezet#lázár jános

Címlapról ajánljuk