Belföld

Orbán Viktor: Különösen Lázár János miatt nem lehetett Vitézy Dávid a Fidesz főpolgármester-jelöltje

rtl.hurtl.hu

2024. június 11. 9:17

Odáig fajult Lázár János és Vitézy Dávid vitája, hogy nem lehetett a Fidesz főpolgármester-jelöltje. 

Vitézy Dávid neve „fel sem merült” a Fidesz főpolgármester-jelöltjének – mondta az Indexnek adott interjújában Orbán Viktor. A miniszterelnök közölte, hogy „Vitézy Dávid és a kormányzat között olyan konfliktusok voltak az elmúlt években, hogy nem tudtam volna vállalni, hogy ilyen megosztó jelölt induljon a mi színeinkben”. Orbán Viktor hozzátette, hogy A párt nem tudott volna teljes egészében felzárkózni Vitézy mögé.

Arra a kérdésre, hogy Lázár János közlekedésügyi miniszter és Vitézy közti „személyes nézeteltérésről” van-e szó, Orbán kijelentette:

Inkább úgy fogalmaznék, hogy ez már mélyebbre szaladt, mint egy szakmai vita szokott. A konfliktusok a politikában a mindennapok részei, de a kormány, különösen Lázár miniszter úr és Vitézy Dávid között odáig fajult, hogy nem lehetett a Fidesz jelöltje.

Magyar Péter nem Fideszből kiugrott ember

Magyar Péterrel kapcsolatban Orbán Viktor elmondta, hogy „soha nem tekintetük őt a Fideszből kiugrottnak”, közölve, hogy az „csak az ő legendája, hogy a belső körökhöz tartozott”. A kormányfő hozzátette, hogy Magyar Péter „megkapta az igazságügyi miniszter férjének kijáró udvariasságot, de egész egyszerűen nem volt soha a radarunkon.”

A Tisza párt választási eredményével kapcsolatban Orbán Viktor közölte, hogy „most volt egy csata, amit megnyertünk, 15 százalékkal vertük meg a másodikat”, és hozzátette, a Fidesz „messze a legnagyobb párt”, és ezért optimizmussal tekint a jövőbe.

Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy Magyar Péter közölte, lőtávolságra került a Tisza Párt a Fidesztől, a miniszterelnök kijelentette: „Hogy ki és milyen lőtávon belül van, meg hogy kinél van a puska, azt hagyjuk meg a következő választási kampány időszakára.”

Arra a kérdésre reagálva, hogy megrendült-e a bizalom Gulyás Gergellyel szemben, mert Magyar Péter barátja, Orbán Viktor közölte, hogy szokták ezzel ugratni, és hozzátette:

Ez nem több, mint öltözői cikizés. Abból viszont az erősebb fajta. Jól tűri.

Nyitókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad az M1 aktuális csatornának a Karmelita kolostorban 2024. június 10-én – Fotó: Fischer Zoltán / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

#Belföld#orbán viktor#magyar péter#vitézy dávid#lázár jános#interjú#ma#választás#önkormányzati választás

Címlapról ajánljuk