Gazdaság

Olasz Fantát szürcsölgetve, olasz expresszvonat mellől szállt bele Lázár Jánosba Vitézy Dávid

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 21. 14:46

Vitézy Dávid Milánóból jelentkezett be vasárnap a Facebook-oldalán, azt üzenve a közlekedésért felelős miniszternek, hogy nem csak a Fanta narancstartalmával kapcsolatban vehetnénk példát az olaszokról.

A milánói központi pályaudvarról tett ki egy szelfit a Facebookra Vitézy Dávid vasárnap délelőtt. A közlekedési szakpolitikus a fotón egy félliteres Fantát tart kezében, a háta mögött pedig egy Frecciarossa ETR.700 (AnsaldoBreda V250) nagy sebességű olasz expresszvonat látható, ami akár 250 km/órás sebességre is képes.

Nem csak a Fanta narancstartalma 12%, de a vonatok is gyorsabbak – akár ezügyben is vehetnénk mintát az olaszoktól, főleg, ha épp a közlekedési miniszterünk azt kutatja, miért kapnak a magyarok igazságtalanul rosszabb szolgáltatást a pénzükért, mint más európai országok lakói

– írta a fotóhoz a választáson alulmaradt főpolgármester-jelölt, utalva arra, hogy Lázár János közlekedésért felelős miniszter a héten élesen bírálta a Coca-Cola Magyarországot, amiért az Olaszországban kapható Fantában jóval több a narancslé (12 százalék), mint a magyarban (5 százalék).

Vitézy pár nappal ezelőtt öt pontban mutatta be, hogy a magyar vasút helyzete látványosan romlik, hogy szerinte ebből mi Lázár János közlekedési miniszter felelőssége, és hogy mindez

fontosabb probléma, mint a Fanta narancstartalma.

Nyitókép: Vitézy Dávid / Facebook

#Gazdaság#lázár jános#vitézy dávid#fanta#máv

Címlapról ajánljuk