Belföld

BYD elektromos autókat szerzett be a magyar rendőrség, lefotózták az elsőt

rtl.hurtl.hu

2024. május 24. 7:54

Egyelőre csak egy ilyen jármű van szolgálatban.

A Totalcar autós magazinnak sikerült lefotóznia egy rendőrségi színekben pompázó BYD Atto 3-ast az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai székháza előtt. A képhez fűzött információk szerint egyelőre csak egy ilyen jármű van szolgálatban, de később egy másik BYD villanyautót is terveznek beállítani.


Az Atto 3 egy középkategóriás, crossover jellegű autó, amit Kínában Yuan Plus néven árulnak. Nemzetközi értékesítése 2023-ban indult, és szeptemberig már több mint 500 ezer darabot adtak el belőle. Magyarországon 14-15 millió forintért lehet megvásárolni. Az autó 7,3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, és hatótávolsága 410 km. Valószínűleg a rendőrség főként városi használatra vette – teszik hozzá.

A BYD, amely Szegeden is gyárat tervez építeni, több mutató szerint már a világ legnagyobb elektromos autógyártója. Az európai piacra való betöréssel azonban még akadnak gondjai, például Németországban 2024 áprilisában csak 183 autót tudtak eladni, míg márciusban 160-at.

Ezt is ajánljuk: Szemérmetlenül magas állami támogatással nyomta le a Teslát a Szegeden gigagyárat építő kínai BYD

2023 decemberében jelentették be, hogy Szeged építi fel első európai gyárát a világ legnagyobb elektromos autókat gyártó cégének számító kínai BYD. Szijjártó Péter külügyminiszter és Botka László szegedi polgármester hangsúlyozta, akkumulátorgyártás nem lesz a városban.


Nyitókép: RTL

#Belföld#byd#kína#autógyár#rendőrség

Címlapról ajánljuk