Belföld

Magyar Péter szerint a Karmelitában megírt forgatókönyv alapján készült a Varga Judit-interjú

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 28. 14:51

Magyar Péter azt írta Facebookon, hogy Hajdú Péter, Rogán Antal volt üzlettársa a Karmelitában megírt forgatókönyv alapján készített bulvárinterjút Varga Judittal.

 

Reagált Facebookon Magyar Péter a volt feleségével készült interjúra. Mint arról az rtl.hu is részletesen beszámolt, szerda este 1 óra 45 perces interjút közölt Hajdú Péter Frizbi TV nevű YouTube-csatornája Varga Judittal. Az egykori igazságügyi miniszter arról beszélt Hajdú Péternek, hogy éveken át élt bántalmazó kapcsolatban Magyar Péterrel.

A kegyelmi ügybe belebukott Varga Judit azután ült le beszélgetni Hajdú Péterrel, hogy kedden volt férje egy korábban beharangozott, titokban rögzített hangfelvételt hozott nyilvánosságra. Ezen a felvételen Varga Judit még igazságügyi miniszterként arról beszél, hogy Rogánék „javasolták az ügyésznek, hogy mit kéne kihúzni” a Schadl-ügy irataiból.

A felvétel megjelenése után Varga Judit arról posztolt, hogy Magyar Péter verbálisan és fizikailag bántalmazta, egy alkalommal könyveket vágott hozzá, a felvétellel pedig több mint egy éven át zsarolta, hogy így akadályozza meg a válást és azt, hogy elveszítse munkahelyeit. Még aznap, kedden megjelent egy hosszabb poszt Varga Judit Facebook-oldalán, ebben részletezte az állítólagos bántalmazásokat. Nárcisztikusnak, gonosznak nevezte Magyar Pétert.

Magyar Péter ezekre válaszul azt írta Facebookon, hogy nem bántotta a feleségét, akinek posztjait Rogán Antal írhatta. A magát a kegyelmi botrány kirobbanása után az ellenzéki oldalra pozícionáló, egykori kormányközeli gazdasági szereplő azután is reagált, hogy kiderült: Varga Judit Hajdú Péternek adott interjút. Magyar Péter szerint a legdurvább karaktergyilkossági kísérlet zajlik ellene.

Csütörtök délután közzétett friss facebookos posztjában Magyar Péter azt írta, hogy

miközben Rogán Antal volt üzlettársa, Hajdú Péter tegnap a Karmelitában megírt forgatókönyv alapján előkészítette a bulvárinterjút, az ügyészség a cselekvés látszatát keltve meghallgatta a Schadl-Völner és társai ügyben a volt igazságügyi minisztert.

Ezzel Varga Judit volt férje arra utalt, hogy Fürcht Pál főügyész csütörtök délelőtt sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy Magyar Péter felvételét a tanúvallomás során lefoglalták, másnap pedig volt feleségét, Varga Juditot is meghallgatták. Fürcht Pál tagadta, hogy bármilyen iratot meghamisítottak volna az ügyészségen, erre ugyanis szerinte fizikailag sincs lehetőség. Azt mondta, tudják, ki az a Tóni, Barbara, és Ádám:

Terhünkre rótták, hogy nem tudjuk, hogy ki az a Tóni, Barbara és Ádám. De tudjuk, kik ők. Azok, akikről önök is tudnak

– jelentette ki Fürcht Pál, majd hozzátette, hogy nem történt olyan cselekmény, ami miatt vádat kellett volna emelniük ellenük.

Az ügyészség mai bejelentése után már jobban érthető, hogy miért volt olyan sürgős tegnap este kirakni a videót, amiben mindenről szó esett, csak éppen az embereket valójában érdeklő kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem.

– írta mindezzel kapcsolatban Magyar Péter.

Posztját egy másik csütörtöki hírre utalva azzal zárta, hogy lelketlennek és cinikusnak nevezte a magyar ügyészséget, amiért Iványi Gábort, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezető lelkészét Nagycsütörtökre, az utolsó vacsora napjára idézték be gyanúsítotti kihallgatásra.

Nyitókép: Varga Judit és Magyar Péter leadják szavazatukat a budapesti Hegyvidéki Mesevár Óvodában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson, 2022. április 3-án – Fotó: Vasvári Tamás / MTI

#Belföld#magyar péter#varga judit#hajdú péter

Címlapról ajánljuk