Belföld

Varga Judit: Péter egy késsel a kezében járkált a házban

rtl.hurtl.hu

2024. március 27. 16:01

Interjút adott Hajdú Péter FrizbiTv című Youtube-csatornájának Varga Judit volt igazságügyi miniszter, aki az elmúlt napokban többször is arról posztolt Facebook-oldalán, hogy bántalmazó kapcsolatban élt Magyar Péter feleségeként. A teljes adás este lesz látható, de az ajánló alapján Varga Judit arról beszél, hogy volt férje folyamatosan félelemben tartotta őt. Magyar Péter kedden egy hangfelvételt hozott nyilvánosságra, amelyen Varga Judit arról beszélt, hogy meghamisították a Schadl-Völner-ügy iratait az ügyészségen. 

„Folyamatosan azzal próbált sakkban tartani, hogy az autóm elé állt, hogy kukákat borogatott az autó elé, hogy beült a kocsim hátsó ülésére, amivel el akartam hajtani, hogy elvette a táskámat, hogy bezárt egy szobába” – mondta Varga Judit volt igazságügyi miniszter Hajdú Péter FrizbiTv című Youtube-csatornájának.

A teljes adás majd csak estétől lesz látható, de az ajánlóban a következő párbeszéd hangzik el:

Varga Judit: Ilyen állapotban éltem én, hogy állandóan attól kellett tartani, hogy Péternek milyen hangulata van.
Hajdú Péter: De mitől féltél, Judit?
Varga Judit: Attól, hogy nem fogja abbahagyni ezt az abúzust. És Péter kijött egyébként a szobából, odament a konyhába, kivett egy kést, és elkezdett így járkálni a késsel a kezében a házban.

Egy másik jelenetben a volt igazságügyi miniszter azt mondta: „Amikor visszamentem hozzá ’21 májusában, és beindult újra a terror, akkor én elmondtam neki szinte kéthetente, hogy Péter, nagyon kérlek, hogy változz meg, mert ha én egyszer leváglak a lelkemről, akkor már soha többet nem akarlak sem téged, sem magamat, sem senkit megmenteni. Akkor én már csak élni akarok. Szabadon. És nem fog érdekelni mivel zsarolsz, mivel fenyegetsz, én szeretnék tényleg szabad ember lenni”.  

Magyar Péter, a Diákhitel Zrt. volt vezérigazgatója, a Talpra Magyarok Közösség vezetője exfelesége és Novák Katalin lemondása óta folyamatosan bírálja a kormányt. Kedden egy hangfelvételt is nyilvánosságra hozott, amelyen Varga Judit arról beszélt, hogy meghamisították a Schadl-Völner-ügy iratait az ügyészségen.

Varga Judit korábban több posztban is arról írt, hogy bántalmazó kapcsolatban élt, Magyar Péter ezt rendre tagadta, szerinte lejáratókampányt folytat ellene a kormány.


Nyitókép: Veres Nándor/MTI

#Belföld#varga judit#interjú#magyar péter#hajdú péter#családon belüli erőszak

Címlapról ajánljuk