Belföld

Magyar Péter hangfelvétele: Rogánék „javasolták az ügyésznek, hogy mit kéne kihúzni” a Schadl-ügy irataiból

rtl.hurtl.hu

2024. március 26. 8:07

Magyar Péter 9 órakor bement az ügyészségre, hogy ismét tanúvallomást tegyen, ezzel egy időben pedig közzétette a bizonyítéknak szánt hangfelvételt is. A felvételen állítása szerint Varga Judit hallható, amint arról beszél, hogy „Rogánék javasolták az ügyészségnek, hogy mit kellene kihúzni”. Mindez Magyar Péter szerint azt támasztja alá, hogy meghamisították a Schadl–Völner-ügy iratait, valamint hogy a propagandaminisztert szorosabb szálak kötik Schadl Györgyhöz.

 


A nagyjából kétperces felvételen a következő párbeszéd hallható Varga Judit és Magyar Péter között:

MP: Judit, egy pillanatra visszatérve arra, amit mondtál…

VJ: Mit mondtam?

MP: A Schadlről… . Azt mondtad, hogy elkezdtél mondani valamit, hogy a Rogán mondott valamit…. ami olyan furcsa volt, de hogy mondod, hogy tanácsolt valamit, hogy mit nem kell csinálni. Vagy valamit kell, csak akkor pont elmentem.

VJ: Nem, csak annyi, hogy a Dani menjen át az ügyészségre, és kérdezze meg, hogy milyen…

MP: Ja, hogy mi van még?

VJ: … mert náluk is van egy példány ezekből.

MP: És ti nem láttátok, a sajtó meg már látta.

VJ: Hát, sőt már valószínűleg odaadták, és ők elvileg azt anno már átnézték…  

MP: Mármint Rogánék.

VJ: Igen. Semmi rossz nincsen, de….

MP: Erre mondta a Martinovics Detti, hogy semmi rossz, de kihúzattak dolgokat.

VJ: Persze, magukat kihúzatták, a Martinovics Detti…

MP: Az eredeti doksiban vagy csak ami megjelent?

VJ: Javasolták az ügyésznek, hogy mit kéne kihúzni, de azt nem mind tartották be.

MP: És most meg azt mondják, hogy a te embered menjen be, és nézze meg, hogy mi van benne, van-e még bármi, ami lehet benne?

VJ: Hát… Igazából az a baj, hogy már új dokumentumok is vannak most már benne, mert látszik…

MP: Ja, mert utólag is hallgatják, amikor bent vannak a börtönben.

VJ: A vádemelésig, igen. Tehát folyamatosan hallgatják őket.

MP: Igen, és hogyha Schadl ennyire nem az, hogy központi, de az ő emberük volt, és ezt megmondta a Gergő meg a Rogán is, akkor miért nem mentették meg? Vagy akkor miért hagyták őt bent? Meg ráadásul ha az anyja meg az apja ott dolgozott annál a szolgálatnál.

VJ: Nem volt több lehetőségük. Ez a nagy probléma.

MP: Az ügyészség független?

VJ: Igen, mert Polt nem…

MP: De az egy … tehát az egy katonai szervezet.

VJ: Nem.

MP: Olyan, mint a rendőrség.

VJ: Nem. Ez egyértelműen azt mutatja, hogy ez azért történhetett meg, mert az ügyészségen belül Polt nem ura a helyzetnek.

MP: Tehát valaki lehallgatott valakit, és utána már nem tudták kiszedni az iratokból.

VJ: Igen. Igen. Meg elindult és akkor aztán utána egyre durvábban gyűltek az izék, a bizonyítékok. Akkor szóltak a Völnernek, hogy hagyja abba… nem hagyta abba.

MP: Várjál, de ezt mondtad is, hogy szóltak neki.

VJ: Hát, és akkor már tavasszal szóltak neki, hát…

MP: Ez nem… ez nem…

Magyar Péter reggel bement az ügyészségre

Magyar Péter kedd reggel közzétette azt a hangfelvételt, amely állítása szerint alátámasztja a múlt héten tett három állítását. Az ügyészségen tett tanúvallomásában ugyanis azt állította: 

  • Schadl György Rogán Antal propagandaminiszter embere volt.
  • A kormánynak már fél évvel a nyomozás lezárulta előtt és Schadl György őrizetbe vétele előtt tudomása volt arról, hogy büntetőeljárás folyik a végrehajtók ügyében. A megfigyelésekről is tudott a kabinet, amely – állítása szerint – a titkos akciókról szóló információkat Völner Pál volt államtitkár tudomására hozta. Magyar Péter azt nem tudta megmondani, hogy pontosan ki tájékoztatott erről és kit.
  • Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták az ügyészségi iratokat. Ez Magyar Péter szerint annyit jelent, hogy „vagy kivettek belőle dolgokat, vagy kihúztak belőle dolgokat, vagy megmásítottak benne dolgokat”. 

Magyar Péter múlt héten nem vitt magával bizonyítékokat, de azt ígérte, hogy a következő, azaz a mai tanúvallomása alkalmával, már nála lesz a hangfelvétel is. Erről hétfőn este annyit közölt, hogy az hallható rajta, amint Varga Judittal, korábbi feleségével és korábbi igazságügyi miniszterrel beszél, aki azt fejtegeti, hogy az Orbán-kormány maffiamódszerekkel működik

„Nem vagyok rá büszke, hogy egy ilyen felvételt rögzítenem kellett, arra meg főleg nem, hogy ezt végül nyilvánosságra kell hozni, de néha a szükség törvényt bont” – mondta Magyar Péter a Gulyáságyú Médiának. 

A Talpra Magyarok Közössége vezetője szerint a hangfelvétel miatt Rogán Antal miniszternek, Polt Péter legfőbb ügyésznek, valamint a kormánynak is le kellene mondani. Ha ezt nem teszik meg, akkor szerinte ugyanúgy járnak, mint Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd után: hatalomban maradnak, de csak ártanak a politikai közösségüknek.

Nyitókép: Balogh Zoltán/MTI

#Belföld#magyar péter#varga judit#schadl györgy#hangfelvétel#rogán antal#maffiaállam#ma

Címlapról ajánljuk