Belföld

Magyar Péter: Varga Judit azt mondta, ez egy maffiakormány, innen nem lehet kiszállni

rtl.hurtl.hu

2024. március 25. 18:03

„Nem vagyok rá büszke, hogy egy ilyen felvételt rögzítenem kellett, arra meg főleg nem, hogy ezt végül nyilvánosságra kell hozni, de néha a szükség törvényt bont.” Magyar Péter egy otthonában készült hangfelvételt készül kedden nyilvánosságra hozni, amelyen szerinte a volt neje, Varga Judit maffiakormányról beszél. Magyar azt állítja, volt felesége tud a felvételről, annak pontos tartalmáról viszont nem. Kérte Varga Juditot, hogy tanúskodjon az ügyészségen, ő azonban ezt visszautasította. Magyar Péter szerint nem gondolja, hogy lenne atombomba a kormány ellen.

Magyar Péter hétfőn este közzétett egy élő beszélgetést, amelyben arról a hangfelvételről beszélt, amit kedd délelőtt 9 órára ígért. Annyit árult el korábban a politikus, hogy olyan felvételt hoz nyilvánosságra, amin exfelesége, Varga Judit, volt igazságügyi miniszter beszél az ügyészség és a hatalom működéséről.

Magyar Péter Gulyás Balázzsal beszélgetett a hangfelvételek elkészüléséről. Magyar elmondta: ő vette fel a beszélgetést 2023 januárjában. Amikor Varga Juditot próbálta rábeszélni a lemondásra, ő azt mondta,

ez egy maffiakormány, innen nem lehet kiszállni.


Ez már jóval azután volt, hogy a rendőri jelentés elkészült a veszekedésükről – tette hozzá. Magyar Péter szerint azért rögzítette a beszélgetést, mert ezzel akarta védeni a családját.

A felvétel a lakásukon készült – árult el további részletet. Azt is elmondta, hogy nem akarta nyilvánosságra hozni, de úgy véli, már nincs más választása, a családját már nem tudja vele védeni, az országnak még jót tehet vele. Sokan kérdezték tőle, hogy van-e atombombája. Azt mondta, 

nem gondolja, hogy lenne atombomba ez ellen a kormány ellen.

Magyar szerint a volt neje tudja, hogy van egy hangfelvétel, de azt nem tudja pontosan, mi van rajta. Azt kérte tőle, hogy menjen be ő is tanúskodni az ügyészségre, de Varga Judit ettől elzárkózott. Magyar Pétert állítása szerint az lökte át a Rubikonon, hogy rászállt a kormánypropaganda.

Beszélt a múlt heti ügyészségi meghallgatásról is. Szerinte az az ember, aki után kiadott arról egy közleményt, az hazudik, csúsztat. Sérelmezte, hogy nem tudta, pontosan milyen ügyben, bűncselekmény miatt akarják meghallgatni, így nem is tudott bizonyítékokkal szolgáltatni, mert nem vitt magával, illetve nem is akarta, hogy lefoglaljanak tőle valamit. Kedden azonban már bizonyítékkal fog szolgálni.

Azt is elmondta, beszélt büntetőjogászokkal, a felvétel nyilvánosságra hozatala szerinte nem bűncselekmény, maximum személyiségi jogsértés lehet, ha Varga Judit ezzel élni akar. Úgy véli, a volt nejét nem terhelte feljelentési kötelezettség, így neki jogi szempontból nem lehet problémája. Azt mondta, egy kormánytag érintett az ügyben, de az nem Varga Judit.

Azt várja a keddi naptól maximum – miután nyilvánosságra hozta a felvételeket – hogy az emberek kimennek a legfőbb ügyészség elé, azt nem, hogy a kormány egyből lemondana, ahhoz túl sok ezer milliárd forint, vagy akár egyesek szabadsága forog kockán – mondta.

Nem vagyok rá büszke, hogy egy ilyen felvételt rögzítenem kellett, arra meg főleg nem, hogy ezt végül nyilvánosságra kell hozni, de néha a szükség törvényt bont. 

Ha az emberek szeme felnyílik, akkor már nem éltem hiába – tette hozzá.

A felvételről annyit mond még el Magyar, hogy 

Gulyás Gergely neve is elhangzik egyszer.

A felvétel közzétételét akkora ígérte Magyar, amikor ő belép az ügyészségre, ahol már szerdán is járt. Ott azt állította, hangfelvételekkel tudja igazolni, hogy Rogán Antalék meghamisították a Schadl–Völner-ügy iratait.

A Facebookon azt írta, miután közzétette a felvételt, hogy sem a kormány, sem a legfőbb ügyész nem tehet mást, mint hogy benyújtja a lemondását. A kormány szerint azonban  „senki nem avatkozott be” a Völner-Schadl-ügy nyomozásába:


Nyitókép: MTI/Veres Nándor

#Belföld#magyar péter#varga judit#hangfelvétel#schadl-ügy#ügyészség

Címlapról ajánljuk