Belföld

Magyar Péter elárulta, mi lehet a hangfelvételen, amit nyilvánosságra hoz kedden

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 25. 10:43

Magyar Péter a Facebookon kommentben reagált Hadházy Ákos telexes interjújára, és egyebek mellett arra utalt, hogy kedden olyan hangfelvételt hoz nyilvánosságra, amin exfelesége, Varga Judit, volt igazságügyi miniszter beszél az ügyészség és a hatalom működéséről.

Hétfőn interjút közölt Hadházy Ákos független ellenzéki országgyűlési képviselővel a Telex. Hadházy Ákos több szempontból is kritizálta Magyar Péter személyét és szerepét az ellenzék hirtelen felemelkedett új vezéreként. Szerinte az ellenzéki pártok nagy tévedése, hogy „a következő választáson egy jobb jelölttel le lehet győzni a Fideszt, és majd ha megnyertük a választást, akkor visszaépítjük a demokráciát. Ez rossz sorrend, sajnos először a valódi választások feltételeit kell kivívni, és utána lehet csak nyerni.”

A Telex Facebook-oldalán, a megosztott interjú alatt Magyar Péter kommentben reagált Hadházy Ákos vele kapcsolatban megfogalmazott bírálataira. Magyar Péter hozzászólásában azt írta, hogy aki azt állítja, hogy egy képviseleti demokráciában a regnáló hatalmat nem egy választáson lehet legyőzni, az nem mond igazat.

Magyar Péter szerint Hadházy Ákosnak igaza van abban, hogy a tüntetések fontosak, de hozzászólásában arra utalt, hogy szerinte igenis előbb van szükség választási győzelemre, mert anélkül a propaganda nem meg fog szűnni, és a hatalom magától nem meg fogja megváltoztatni a választási szabályokat.

Ezután Magyar utalás tett arra, hogy a keddre beharangozott akciójával milyen leleplező hangfelvételt fog nyilvánosságra hozni:

Remélem például, hogy miután holnap meghallják az emberek, ahogy a volt igazságügyi miniszter elmondja, hogy miként működik az ügyészség és a hatalom, több ezren fogjuk követelni a legfőbb ügyész és a bűncselekményt elkövető kormány távozását. 

Magyar Péter március 23-án közölte Facebook-oldalán, hogy március 26-án 9 órakor közzéteszi a Youtube-on és a Facebookon is azt a felvételt, ami bizonyítja, hogy Rogán Antalék meghamisították a Schadl–Völner-ügy iratait.

A politikus szerint azután „sem a kormány, sem a legfőbb ügyész nem tehet mást, mint hogy benyújtja a lemondását. Hogy ezt megteszik-e, az nyilván az ő döntésük. Ha igen, akkor még marad esély arra, hogy a Fidesz becsületes része átmentsen valamit későbbre a polgári Magyarország ideájából. Ha nem, akkor azt teszik a jobboldallal, amit anno az öszödi beszéd után Gyurcsány Ferenc tett a saját pártjával” – írja. A poszt végén azt is hozzátette:

Táncolj Tóni, búcsúbuli.


Nyitókép: Magyar Péter a március 15-i nemzeti ünnepen tartott rendezvényén az Andrássy úton 2024. március 15-én. Magyar Péter Talpra Magyarok Közössége néven mozgalom indítását jelentette be, amelyet politikai párttá kíván alakítani – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#hadházy ákos#magyar péter#varga judit#hangfelvétel

Címlapról ajánljuk