Belföld

Varga Judit: Magyar Péter eljátszotta, hogy öngyilkos lett, majd megszökött

rtl.hurtl.hu

2024. március 27. 19:13

Varga Judit egykori igazságügyi miniszter, Magyar Péter volt felesége megtörte a csendet. Hajdú Péternek arról beszélt, hogy éveken át épült bántalmazó kapcsolatuk Magyar Péterrel. Igazságérzete miatt akart megszólalni. 

Szerda este Hajdú Péter Frizbi TV című YouTube-csatornáján Varga Judittal beszélgetett. A kegyelmi ügybe belebukott korábbi igazságügyi miniszter volt férjével, Magyar Péterrel való, állítása szerint bántalmazó kapcsolatáról beszélt. Ehhez érdemes felelevenítenünk az elmúlt két nap eseményeit.

Kedden Magyar Péter egy korábban beharangozott, titokban rögzített hangfelvételt hozott nyilvánosságra, ezen Varga Judit még igazságügyi miniszterként arról beszél, hogy Rogánék „javasolták az ügyésznek, hogy mit kéne kihúzni” a Schadl-ügy irataiból. A videó megjelenése után Varga Judit arról posztolt, hogy Magyar Péter verbálisan és fizikailag bántalmazta, egy alkalommal könyveket vágott hozzá, a felvétellel pedig több mint egy éven át zsarolta, hogy így akadályozza meg a válást és azt, hogy elveszítse munkahelyeit:


Még aznap, kedden megjelent egy hosszabb poszt Varga Judit Facebook-oldalán, ebben részletezte az állítólagos bántalmazásokat. Nárcisztikusnak, gonosznak nevezte Magyar Pétert, mint írta: „Ha el merek válni, ha őt ki merik rúgni, ha meg merek szólalni… Ha mást merek csinálni, mint amit ő akar, akkor megbánom!” 

Magyar Péter azt állítja: nem bántotta a feleségét, akinek bejegyzései nem tőle, hanem Rogán Antaltól származnak. A magát az ellenzéki oldalra pozícionáló, egykori NER-tag azután is reagált, hogy kiderült Varga Judit Hajdú Péternek adott interjúja. Karaktergyilkosságról, leszámolásról írt.

Varga Judit: A felvétel nem politikai céllal készült

Varga Judit a beszélgetésben azt mondta: nem kívánja senkinek, hogy ilyen helyzetbe kerüljön, hogy róla a volt házastársa ilyen felvételt készítsen. Szerinte Magyar Péter a hangfelvételt nem politikai célból készítette, hanem azért, hogy őt zsarolja. 

A helyzet szörnyen megalázó számomra

– fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy miért szólalt meg a műsorban. Nem akart a magánéletéről beszélni, de igazságérzete ezt diktálta. Nézte, hogy Magyar Péter hogyan szerepel a nyilvánosságban, szüleit zavarta, hogy a Magyar Péterrel kapcsolatos cikkekben megemlítették őt. Lelki, kegyetlen bántalmazásokat említett, szerinte Magyar Péter hazudott arról, amiben éltek. Tartozik annyival, hogy ezt helyreteszi. Kiemelte:

Magyar Péter nem az az ember a magánéletéről, amit mutatni akar magáról.

Állítólag egyszer egy nevelési tanácsadóban is elsírta magát, akkor a szakember szóvá is tette, hogy hihetetlen, hogy igazságügyi miniszterként ezen kell átmennie. 

A hangfelvételről Hajdú Péter azt mondta: nem tűnt neki életszerűnek a beszélgetés, mert a mondatok második felét Magyar Péter mondta. Varga Judit szerint Magyar Péter többször zsarolta őt azzal, hogy kitálal az otthon történtekről, és megbukaktatja a kormányt. Az egykori miniszter furcsa, 16 éven át felépülő lelki bántalmazásról beszélt.

„Ha most lennék 24 esztendős, mint amikor megismertem, a közelébe sem mennék. Akkor elbűvölő volt, mint ahogy most is a színpadon viselkedik. Megnyerő külső, jó beszéd, Petőfi-idézetek, lánglelkűség. Múzeumba jártunk, tüntettünk Gyurcsány ellen, szerelmes verseket, idézeteket írt nekem. De már akkor is feltűnt, hogy kedvesen, örömmel nevetni ritkán láttam, kárörvendően, gúnyosan nevetni inkább. Ám nem tudtam felfedezni ezekből a jelekből a lelketlenséget. Aztán jöttek az első jelek, amikor például azt mondta nekem, hogy olyan egyszerű vagyok, mint egy ecseri fakocka, de ekkor még azt gondoltam, hogy a családunk szeretete megváltoztatja majd. Nem így történt” – magyarázta Varga Judit, aki hozzátette: ma már tudja, hogy a bántalmazó kapcsolatok gyakran kezdődnek a love bombingnak nevezett elárasztással.  

Varga Judit szerint az első nagy megrázkódtatás első gyermekük születése volt. Miután hazavitték gyereküket, Varga Judit folyamatosan bejárkált hozzá a szobába, odahívta Magyar Pétert is, hogy nézze meg, milyen szép. 

Erre az volt a reakciója: nem tudsz összerakni egy magyar mondatot? Nem jártál nyelvtanórára? Meg amikor mondtam neki, hogy megajándékoztam őt egy gyerekkel, akkor azt válaszolta, hogy ez csak egy egyszerű biológiai folyamat. Sírva fakadtam ezektől a mondatoktól, mire annyit mondott: sírjál csak, majd elmegy a tejed

Varga Judit szerint amikor édesanyjával telefonon beszélt, Magyar mindig kommentálta a háttérben, hogy milyen proli témáik vannak.

2013-ban megpróbáltak elvárni, de Magyar állítólag könyörgött, hogy menjenek el párterápiára. 

Akkor még nem tudtam, hogy ez a nárcizmus három állomása: feleszményít, elértéktelenít és eldob.

Amikor hazajöttek Brüsszelből, Varga szerint Magyar általában az ő pozíciói miatt kapott állásokat. 

Nagyon jó szeme volt arra, hogy kinézze a megfelelő embereket, akikből hasznot húzhat.

Varga Judit kitért Gulyás Gergelyre is, miatta is különösen fáj neki, ami történt. Állítólag ha Magyarral nem is voltak a legjobb barátok, közeli barátok voltak, Gulyás gyerekük keresztapja, Magyar őt kérte fel tanújuknak. Magyar Péter állítólag Gulyás Gergelyen élősködött, és ezt mások is észrevették.

A volt miniszter szerint ugyan voltak jó pillanataik házasságukban, annak második évétől azonban folyamatosak voltak a veszekedések, Varga pedig sokat panaszkodott a barátainak, szüleinek rokonainak. Próbálta szakember segítségét is kérni, szakkönyveket olvasott, igyekezett megmenteni a házasságukat. Varga Judit számos példát sorolt fel, amikor Magyar Péter megalázóan beszélt bele, például butának nevezte, azt javasolta, hogy mossa ki a száját, degradálóan viselkedett vele.

Magyar állítólag bezárta, a gyerekek szabadították ki

Varga állítása szerint azért vállalta el az államtitkári felkérést, mert így legalább hazaköltözhettek Brüsszelből, azonban itthon sem rendeződött a kapcsolatuk. 2021 januárjában költözött aztán el először, májusban jöttek újra össze, Varga szerint sem a Fideszből, sem máshonnan nem szóltak bele a magánéletébe. 

Varga azt mondta: többször is előfordult, hogy Magyar Péter nem engedte, hogy elmenjen otthonról: odaállt a kocsija elé, vagy kukát borogatott a kocsi elé. Olyan is előfordult szerinte, hogy bezárta a szobába. 

Sminkeltem, egy hivatalos rendezvényre kellett mennem, de ő rám zárta az ajtót. Egy idő után a fiúknak kiabáltam, hogy gyerekek, szabadítsatok ki! 

Állítólag amikor a BBC-nek adott interjút, a stábja elzárta előle a telefonját, hogy ne olvashassa a férje becsmérlő üzeneteit. Varga Judit azzal magyarázta, hogy ilyen sokáig nem lépett ki ebből a rettenetes kapcsolatból, mert ő küzdő típus, fontos számára a családja, ennek kereteit meg akart őrizni gyerekeinek. Magyar emellett ügyesen adagolta az ígéreteket és a szeretetmorzsákat Varga szerint, kézzel írt levelekben részletezte, hogy miben kellene megváltoznia.

Varga Judit azt állítja, hogy Magyar Péter hozzá hasonlóan nagyobbik, serdülő fiukat is elkezdte folyamatosan becsmérelni, csak a rosszat kereste benne. A volt igazságságügyi miniszer aztán egy pszichológustól kapott egy nárcisztikusokról szóló könyvet, ez fordulópontot jelentett számára. 2020 decemberében elmondása szerint annyira durvává vált az abúzus, hogy lemenekült a családjához Miskolcra, ekkor kezdett el gondolkodni a különváláson. Magyar szerinte nem volt érdekelt a válásban a meleg otthon és a többi előny miatt. Karácsonykor megtörtént az a jelenet is, amiről rendőrségi feljegyzés is készült. Ekkor döntött úgy, hogy véget vet házasságuknak. 

Egy alkalommal, mikor szülei náluk voltak, Varga Judit inkább befeküdt szülei közé egy vita után. Ekkor Magyar Péter a konyhából kihozott egy kést, és azzal a kezében elkezdett mászkálni a lakásban, nagyjából öt percen át, ami lehet, hogy „csak erődemonstráció volt” Varga Judit szerint. A késes jelenetet állítólag Varga édesanyja is látta. 

Egy alkalommal előfordult, hogy Magyar Péter nekilökte egy ajtónak a várandós Varga Juditot, állítja a volt miniszter.

Miután Varga bejelentette, hogy elválna a férjétől, Magyar szerinte manipulatív módon elkezdte gyűjteni a bizonyítékokat, például szokatlanul aktív lett az iskolai levelezőlistán, demonstrálva, hogy ő milyen jó apa.

Ajánló: Kiderült, mi van a rendőri jelentésben, ami beszámolt Magyar Péter és Varga Judit veszekedéséről

Az interjúban később részletesebben is szóba került az az eset, amiről a Hvg számolt be egy nem minősített rendőrségi dokumentum alapján. Egy baráti párnál vacsoráztak, onnan Varga egyedül ment nővéréhez, onnan ment haza. Miskolcra akart utazni a megaláztatások miatt, amikből a baráti párral töltött estén is kijutott neki szavai szerint. A gyerekek ruháiért tért vissza a közös otthonukba, de Magyar akkor azt mondta neki, nem mehet sehova. Varga szerint a férfiban ekkor még volt alkohol. Varga elkezdte kidobálni a ruhákat, ezt a védelmére kijelölt rendőr is látta, aki a házba nem mehetett be. Magyar állítólag azzal fenyegette meg, hogy megbuktatja a kormányt. Varga Judit szerint a rendőri dokumentumban leírtak megfelelnek a valóságnak.

2021 végén ment vissza Magyar Péterhez, aki állítólag azt ígérgette neki, hogy meg fog változni, és ehhez segytséget is kért. Varga Judit szerint szülei ekkor szinte sírtak a döntése miatt. Azt mondta férjének: engedje, hogy szerethesse, „vigyázzon a madárra, ha a vállára repül”.

Egyezséggel váltak el, anyagilag állítólag Varga rosszul járt, Magyar az utolsó pillanatig lebegtette, hogy elmegy-e a bontóperre. Varga arra számított, hogy Magyar arról hoz ki videót, hogy kiabál a gyerekekkel, miután a férje hipotetikusan fenyegette. Magyar végül egy virágcsokorral érkezett meg tárgyalásra, „mint egy bonviván”. Kedvesen üdvözölte az ügyvédeket, akiket előtte állítólag jogi eljárással fenyegetett, majd mondta a bírónak, hogy fel akar olvasni egy vallomást. Ugyanolyan levél volt, amiből Varga korábban is többet kapott. Varga elérzékenyült, elsírta magát, bekerült a jegyzőkönyvbe, hogy 

felperes megható tartalmú levelet olvas fel, mire alperes elérzékenyül. 

Varga Judit szerint ez is csak a manipuláció része volt, hiszen volt férje ezt most úgy használja a fel, hogy Varga még a válóperükön is siratta elvesztését. 

Még egy történet még a válás előtti időszakból: 2022 november elején New Yorkban voltak Varga Judit szüleivel, karácsonyi ajándékként. Varga előbb érkezett az tengerentúlra, ahol vett magának egy új kabátot, abban várta a reptéren a családját. Amikor Magyar Péter meglátta, ölelés helyett állítólag úgy köszöntötte:

Úgy nézel ki, mint egy trampli!
 

Magyar Péter korábban azt állította, hogy Varga Judit nem maga posztolta a bántalmazásról szóló posztokat. Varga Judit azt állítja: Magyar Péter szerint a nők nem valók a politikába, és bár volt férje ezt nem nézi ki belőle, a posztokat valóban ő írta. 

Nem állások voltak, hanem posztok

Szóba került az egyik posztban említett eset, amikor Magyar Péter állítólag hozzávágta nadrágját, az övcsat pedig megütötte őt. Varga Judit szerint többször előfordult, hogy Magyar beállt az ajtó elé, személyi szabadságában korlátozta. 

Varga Judit szerint a nárcisztikus düh pusztító, így válaszcsapásra számít. Varga Judit azt mondta, lehet arról bizonyíték, hogy üvöltött vagy hogy megpofozta Magyar Pétert. Arra számít, ez elő fog kerülni.

Varga Judit azt mondta: nem akart előjönni ezekkel a történetekkel, ha Magyar Péter – szerinte – hazugságai nincsenek, nem áll elő mindezzel. Szerinte Magyar Péter egy sértett ember, aki nem bírja elviselni, hogy a felesége annyi manipuláció ellenére el tudta hagyni. 

Varga Judit szerint Magyar Péter megijedt, amikor elkezdtek megszűnni állásai, megijedt attól, hogy „fel kell kelni és el kell menni dolgozni”. A volt miniszter azt mondta, ezek nem állások voltak, inkább pozíciók. Amikor a felvételt rögzítette a férfi, akkor is megvoltak ezek, sőt, utána nyáron még bekerült a Volán felügyelőbizottságába. Ezekkel a pozíciókkal Magyar Péter Varga Judit szerint nettó négymillió forintot keresett.

Varga Judit szerint előfordult olyan, hogy Magyar Péter eljátszotta, hogy öngyilkos lett. Ott volt mellette egy gyógyszeres levél, egy darab volt benne. Varga kihívta a mentőket, majd Magyar üveges szemmel ránézett:

Mondd le őket, nem vettem be semmit.

A mentők megérkeztek, addigra azonban Magyar állítólag elszökött az autójukkal, és magával vitte Varga Judit telefonját.

Varga Judit azt állítja, hogy Magyar Péter nem azért áll most ott a pulpituson, mert régóta ezt szerette volna, hanem mert elhagyta őt, mert nem engedett a zsarolásának. 

Arra a felvetésre, hogy elvesztette politikai karrierjét és házasságát, mindent nulláról kell kezdnie, Varga Judit azt mondta: jelenleg ő boldog ember. A legnagyobb fiuk nem akar apjával lakni egy hétre sem, a gyerekeken Varga Judit szerint „zongorázni lehet a különbséget” ahhoz képest, amit a házasságuk végén át kellett élniük.

Kiderült még az is, hogy  

Varga Judit asztalosnak tanul, most van erre tere.

A beszélgetést itt nézheti meg:

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon. 

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu 

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Nyitókép: Frizbi TV / YouTube

#Belföld#magyar péter#varga judit#családon belüli erőszak#hajdú péter#ma

Címlapról ajánljuk